Anne karnında bebeğin büyük olması cinsiyet belirler mi?

Biricikmelegim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2016
149
41
98
35
Ya hanımlar benim komşum bebeğimi sordu, doktor ne diyor, büyük mü küçük mü diyor mu hiç vs. Bunun üzerine nedenini sorduğumda, bebek büyük ise eğer erkek, küçük ise kız olur diyor. Yani açıkçası bana pek doğru gelmiyor. Her bebek, hangi cinsiyette olursa olsun farklı büyürler diye düşünüyorum. Ve böyle bişeyi de hiç duymadım şimdiye kadar:/ duyanınız oldumu? Sizcede koca karı laflarından biri değil mi?

Bebeğin büyük ya da küçük olması genetik faktörlere bağlı diye düşünüyorum. Uzun boylu ebeveyni olan bebeklerin anne karnında bile uzun olması gayet normal. Bana da saçma geldi. Bu arada sizinle doğum tarihimiz aynı bizim cinsiyet 10 gün önce kesinleşti sizin belli olmadı mı :)

Bebeğin büyük ya da küçük olması genetik faktörlere bağlı diye düşünüyorum. Uzun boylu ebeveyni olan bebeklerin anne karnında bile uzun olması gayet normal. Bana da saçma geldi. Bu arada sizinle doğum tarihimiz aynı bizim cinsiyet 10 gün önce kesinleşti sizin belli olmadı mı :)
Evet bende öyle düşünüyorum:) hayır maalesef, bu hafta terminim vardı, gittik ama göstermedi kendini. İki hafta sonra inşallah ama haftaya gideceğim yinede :D peki senin neyin olacak inşallah?

Canim ilk bebegimin gelisimi 2 -3 hafta onden giderdi genellikle...
2. Gebeligimde ise 2 hafta geriden gelisim gosterirdi...
Sonuc ikiside erkek :)
Hayirli olsun ♡

Yani erkek bebekler kızlara göre daha iri olur bu doğru kilo boy cetvellerinde bile bunu görürsünüz erkekler kızdan daha önde gider ama anne karnında bence farketmez illa fark vardır ama ultrason cihazları kesin ölçüm yapmıyorki hep tahmini anlamak zor

Benimde kızım önden gidiyordu ve büyüktü bence her cocuk farklıdır. Cinsiyetle alakası olduğunu düşünmüyorum.

Hayırlısı:) Peki nasıl geçiriyorsun hamileliğini?
Çok şükür rahat geçiriyorum canım. Ilk üç ay bulantı ve bazı yiyeceklere tiksinti oldu ama kusma falan olmadı. Üç aydan sonra da geçti zaten bulantılar. Sadece tavuktan tiksiniyorum hala. Onun dışında bol ekşi ve tuzlu yiyorum :)

Back
X