Anne karnında bebeğin karın çevresinin geriden gelmesi

berivnnnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2025
5
0
1
25
Kızlar merhaba ben şuan 36+3 günlük hamileyim şimdiye kadar herşey yolunda gidiyordu bugün kontrole gittiğimde bebek 3 haftada 300 gram almış kilosu 2600 doktor kilosunun normal olduğunu söyledi fakat bebeğin karın çevresinin 2 hafta geriden geldiğini söyledi peritanolojiye yönlendirdi yarın gideceğim başına bu durum gelen varmı?

Benim kızın da hep geriden geldi. Zayıf doğdu sadece başka da bir şey olmadı. 38+3 de 2600 olarak doğdu benimki. Ama problem değildi yani. Nefes alış verisi, emme refleksi falan yerindeydi. Doğurdum, ertesi gun aldım kızımı kucağıma cıktım hastaneden. Hiç takılma derim. İri olsa ne olacak sanki kaç arkadaşımın bebeği tospikti ama ciğerleri gene de gelişmemişti birkaç gun kuvezde kaldılar. Kilo hiç canını sıkmasın yani önemli olan sağlıklı olması. Canı yerinde olsun gelir gerisi zaten. Hiç şöyle mi böyle mi diye düşünüp kendine zehir etme bu gunlerini

Çok çok teşekkür ederim Allah bağışlasın bu aradaiçimi rahatlattınız dediğiniz gibi sağlığı yerinde olsun da önemli değil aslında ama insanın içine bi kuşku giriyor böyle söylendiği zaman maalesef. İlk oğlum için çok iri bi bebek çok tombik doğacak dediler 38 de 2800 doğdu şok oldum ama çok çabuk toparladı hatta bana ilk 6 ay mamadamı veriyorsun diyordu ebeler hayır diyordum. Aslında yanılma olasıkları olabiliyor ultrasonla

Bebeklerin biyolojik yapısına göre böyle farklar oluşur, perinatoloji bı görsün problem olmasın yeter ki, gerisi bebeğin yapısıyla alakalı, sağlıcakla doğsun inşallah

Merhaba,
Bugün 35.hafta doktor kontrolümüzde biz de aynı durumla karşılaştık. 33+5 gözüküyor karın çevresi 10 gün geride dedi doktor ve perinatolojiye yönlendirdi hemen görüştük. O da doktorun söylediklerini doğruladı. Planlanan doğum tarihimiz 1 hafta öne alındı. 10 gün önce her şey normaldi aslında.
Neden olur diye sorduğumuzda ise damar yapısı, plesanta yapısı etkiler az veya çok yemeniz ile alakalı değil dedi. Geriden geldiği için doğurtturucaz ve dışarıda beslenmesine devam edecek, bu süre zarfında hareketlerini yakın takip edin dedi. Cuma tekrar görücek doktorumuz. Sonrasında 2-3 günde 1 göreceğini söyledi. 37.hafta biter bitmez yani 19 eylülde doğum planlanıyor. Moralimiz bozuldu tabi ama buna şükür nelerle mücadele eden minikler var. İnşallah son haftalarda biraz daha toparlar bebeklerimiz.

Benimde aynı şekilde hiçbir problem olmadan ilerliyodu perinatolojiye gözüktüm oda çok büyük bi fark göremiyorum dedi 4 .5 gün falan oynuyor oda normal dedi doktora yönlendirdi sonuçlar için doktorda bi sorun yok yüzde 20 lik bi fark var oda çok tombiş bir bebek değilde biraz minnoş bir bebeğin doğar dedi. Çok şükür beyin gelişimleri bi engelleri falan olmasında minnoş doğsunlar sizde korkmayın zayıf doğan bebekler daha çabuk toparlıyor dediğim gibi ilk oğlum için çok iri bi bebeğin olacak dedi oğlum bi doğdu 2890 ama o kadar çabuk toparladıki doktorlar bile ek olarak mama verip vermediğimi sordu. Sağlıkları yerinde olsunda sizde korkmayın sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…