Anne Karnında Bebeğin Uykusu

BirMuhendisHanim

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2024
60
24
8
Merhaba kızlar,
18 haftalık hamileyim, rutin ultrason kontrolünde bebeğimin uyuduğunu gördük. Kahve çikolata tüketip yarım saat sonra tekrar baktık, uyanmamıştı
Bir sonraki hafta farklı bir saat aralığında gidip tekrar ultrasonla baktık ve yine uyuduğunu gördük. 5 saat içinde 6-7 kere aralıklarla tekrar ultrason kontrolü yaptık ve tüm kontroller boyunca uyudu. Asla uyanmadı ve pozisyonunu hiç değiştirmedi.
Kalp atışları, suyu, kordonu normal; geçen ay yaptığımız Fetal DNA test sonucu da temiz çıktı. Genel sağlık durumu iyi olmasına rağmen uyanmıyor olması çok rahatsız etti beni. Önümüzdeki günlerde tekrar gideceğim ama içim içimi yiyor ve endişeleniyorum.
Daha önce kendisinin ya da bir yakınının başına böyle birşey gelen oldu mu ?
Tavsiyelerinizi, yorumlarınızı, tecrübelerinizi bekliyorum.

Merhaba öncelikle hayırlı uğurlu olsun daha bebeğiniz küçük şuan uyuyor olması çok normal şöyle 28.haftadan sonra düzeni olacak kıpır kıpır hiç durmayacak bende kontrollere gittiğimde genelde uyuyor olurdu o hafta civarında hareketini yakında hissedersiniz
Merhaba kızlar,
18 haftalık hamileyim, rutin ultrason kontrolünde bebeğimin uyuduğunu gördük. Kahve çikolata tüketip yarım saat sonra tekrar baktık, uyanmamıştı
Bir sonraki hafta farklı bir saat aralığında gidip tekrar ultrasonla baktık ve yine uyuduğunu gördük. 5 saat içinde 6-7 kere aralıklarla tekrar ultrason kontrolü yaptık ve tüm kontroller boyunca uyudu. Asla uyanmadı ve pozisyonunu hiç değiştirmedi.
Kalp atışları, suyu, kordonu normal; geçen ay yaptığımız Fetal DNA test sonucu da temiz çıktı. Genel sağlık durumu iyi olmasına rağmen uyanmıyor olması çok rahatsız etti beni. Önümüzdeki günlerde tekrar gideceğim ama içim içimi yiyor ve endişeleniyorum.
Daha önce kendisinin ya da bir yakınının başına böyle birşey gelen oldu mu ?
Tavsiyelerinizi, yorumlarınızı, tecrübelerinizi bekliyorum.

Aslında çoğu doktor bu durumu normal karşılıyor uzun uyuması ve uzun pozisyon değiştirmemesini.

Ama Bir Perinatoloji randevusu alıp gidip çocuğun gelişimini kontrol ettirebilirsiniz detaylı şekilde hem aklınızdan da sıkıntısını atmış olursunuz

Back
X