- Konu Sahibi AdayAnneyim
-
Hıçkırık: Gebeliğin 24. haftasından sonra birkaç saniye aralıklarla gelen sert hareketler hissedebilirsiniz.dakikalarca ritmik olarak gelen bu hareketler bebeğinizin diaframında oluşan ritmik kasılmalar,yani hıçkırıklardır. Doğuma kadar da zaman zaman bazen sizi birle rahatsız edecek şekilde devam edebilir ancak herhangi bir olumsuzluğu işaret etmez.
Bebek hareketlerini kaç kez hissedebilirsiniz?: Bunun için kesin bir rakam verebilmek mümkün değil.Ancak bebeklerin çoğu son üç ayda anne adayı tok ve dinleniyorken 30 dk içinde en az 4-5 kez hareket eder. Bazı anneler hareketleri algılamak konusunda daha az hassas olabilirler.Bu nedenle her bebeği ayrı değerlendirmekte fayda vardır.
Kaynak: anne karninda hickirik
arkadaşlar benim de bir sorum olacak, ben yaklaşık 17 haftalık hamileyim yani 4.ay bitti ama daha hiçbir hareket hissetmedim karnımda. bu normal mi? bir de ben çok uyuyorum mesela gece 1 gibi yatıyorum, sabah eşim işe gidince tekrar yatıyorum öğlen 12ye kadar uyuduğum oluyor tabi uyandığımda karnım çok acıkmış oluyor. bu kadar saat aç kalmam bebeğin gelişimini etkiler mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?