Bebek Beslenmesi Anne memesini ret ediyor. Lütfen fikir verin.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

jonbasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2009
5
0
47
Merhabalar,

4,5 aylık kızım var. Son 1 haftaya kadar emzik almıyordu ve biz bu yüzden çok zorluk çekiyorduk, ancak anne sütü ile beslenmesi ve kilo alımı normal seyrinde devam ediyordu.
Bu aralar ellerini çok fazla ağzına sokuyor ve bu yüzden kendini sık sık kusturuyor, bizde bir kez daha emzik vermeyi denedik. Bu seferimizde memeyi aldı ve bu andan itibaren herşey değişti.
Uslu ve kendi kendine uyuyan bir çocuk ortaya çıktı, bu durum bizi çok mutlu etti. Ancaaak, bu seferde anne memesini emmeyi reddetmeye başladı. Normalde 1-1,5 saatte bir emen kızım 3-3,5 saatte bir acıkmaya ve anne memesini ağlayarak zorla ve kandırmayla almaya başladı.

Bu durum bizi gerçekten çok yıpratıyor, emzik vermezsek çok huzursuz ve sürekli kusan bir çocuk, emzik verirsek de iştahsız ve az beslenen bir çocuk ile karşı karşıyayız.

Sizin başınıza böyle bir şey geldimi? Sizce bu durumda ne yapmalıyız. Emziği vermeyi kesmeli mi, yoksa emziği vermeye devam edip, bebeğin bu iştahsızlığının geçmesini mi beklemeliyiz. Yardım ederseniz çok seviniriz.

Sevgilerle.
 
canim benim kizimda emzik almadi halada almiyor ama zaten anca 2-3 saatte bir acikiyorlar. bebekler buyudukce acikma zamanlari uzuyor. birde yalanci meme zaten adi ustunde onu oyaliyor. benim kuzenimin bebegide yalanci meme veriyor ve ayni senin bebisin gibi gec acikiyor. annesi emzirmek istemese 5 saate bir emecek. bana gore korkulacak bir durum degil.
sende 3 saate bir emzigi cikar agzindan meme vermeye calis. karnini doyurmadanda emzigi tekrar verme aglasada.
bilemiyorum aklima baska bisey gelmiyor ALLAH yardimcin olsun
 
Forumda bazı annelerinde buna benzer durumlar karşılaştığını okudum. Benim emin olamadığım, bebeğime bu etkiyi yalancı mememi yapıyor, yoksa acıkma süresi arttık eskisine oranla daha mı arttı da böyle mızmızlıklar yapıyor.

Sizin bebişlerinizde de bu tip durumlar oldu mu? Önceleri 1-1.5 saatte acıkan çocuk şimdi 3-4 saatte acıkıyor ve binbir uğraş sonucu anne memesini alıyor.
Böyle bir durum sizce normal mi?
 
canım ben geçenlerde yaşamıştım böyle bi olay kızım 12 saat boyunca beni emmedi
ama elini yalancı memeyi yutacak gibi şapırdata şapırdata emyodu
sabahına doktora götürdüm kulağında iltihap varmış agrı yaptığı için yan yatırınca emmek istemiyomuş ilaca başladık hemen emmeye başladı sende bi doktora götür istersen biz ne desek boş en iyisi doktorun bilir
biran önce inş emmeye başlar canım
 
Bizimki biraz daha farklı, gece veya uykuluyken emmesinde bir problem yok, veya 3-4 saat geçince çok acıkınca da bir problem olmadan memeyi alıyor.
Ancak 1 hafta öncesine kadar 1-1,5 saatte acıkan çocuk, emzikten sonra 3-4 saatte bir acıkır oldu. Ayrıca 2 memeyi de emerdi, şimdi sadece 1 tanesini emiyor, diğerine geçince almıyor (Sağ sol meme farketmiyor).

Bu durum normal midir?
 
X