Anne mi? Eş mi? çocuk mu?

Senın gorumce kardesını cok kıskanıyor.Hanı erkek kardes bıraz oyle oluyo benım kardesımde var ve kıskanırım bazen ama bu derece degıl benı nıye esınden cok sevsın ya hadı annesını sever de en fazla esıt olur yanı...

ne objektıf bı bakıs acısı afern cnmm ıste sen ıyı gorumce olcan bnmde erkek kardesm varrr aynen ole dusunuorum

Annem, Eşim ,Çocuğum :) Şuan içimden gelen buydu ama bebeğim doğduktan sonra ne olur bilemiyorum...

Türkiyenin en saygın(!) programında gene ülkemizin en kültürlü(!) sunucusu gene çok önemli ve konusulması gereken bir konuya parmak basmıs...

tesekkürler Esra Erol her nerede yasıyor ve yasatılıyorsan:33:

Son düzenleme:
Türkiyenin en saygın(!) programında gene ülkemizin en kültürlü(!) sunucusu gene çok önemli ve konusulması gereken bir konuya parmak basmıs...

tesekkürler Esra Erol her nerede yasıyor ve yasatılıyorsan:33:

:)

hani küçükken anneni mi çok seviyorsun babanı mı gibi anarmol bir soru sorulurdu ya bu da onun bir benzeri işte..

ben konuyu açan arkadaş,eşiyle bu tarz bir durum nedeniyle tartışıp o yüzden sordu sandım..ama esra ablamızın sorduğunu öğrenince böyle oldum :53:

hani küçükken anneni mi çok seviyorsun babanı mı gibi anarmol bir soru sorulurdu ya bu da onun bir benzeri işte..

ben konuyu açan arkadaş,eşiyle bu tarz bir durum nedeniyle tartışıp o yüzden sordu sandım..ama esra ablamızın sorduğunu öğrenince böyle oldum :53:

ne yapsın esra abla da vakit geçiriyor programı dolduruyor
siyaset meydanı gibi halkın nabzını ölçer önemli konularıyla
yoksa 3saat nasıl gececek

. Programla alakalı degılkı sonuc olarak ben merak ettıgım ıcın sordum.Aynen annenı mı babanı mı cok sevıyosun tarzında bır soru evet cocukca ama bunu herkes merak eder dıye dusunuyorum ıstısnalar harıc.Belkı sız kımı cok severse sevsın banane dıyosunuzdur ama ben merak ederım yanı benı mı daha cok sevıyor falan dıye...

Esra Erol programinda reyting icin neler yapacagini sasirdi
birde simdi ordaki insanlarin icinde oylama yaptiriyor yok kim söyle böyle diye
birde bastan yarat vs falan

konu basligini görünce zaten ordan cikardiginizi anladim
ve bence böyle bir siralama yapilmaz
yapilamaz
herkesin yeri cok farkli ve cok özel

Son düzenleme:
mukayese yapabilmek için farklılıklar olması gerekir

anneye babaya evlada olan sevgi farklılıkları

sevgi eksikliği yasarsak farklılıklar olusur

ama eger yoksa hiçbir eksiklik o zaman bu soruya cevap veremezsiniz,vermek de istemezsiniz
çünkü karsılastırma yapamazsınız

ayrıca baba kardeş neden yok
onları 4. 5. sıraya mı attı reytingsever esra ablamız

Son düzenleme:
. Programla alakalı degılkı sonuc olarak ben merak ettıgım ıcın sordum.Aynen annenı mı babanı mı cok sevıyosun tarzında bır soru evet cocukca ama bunu herkes merak eder dıye dusunuyorum ıstısnalar harıc.Belkı sız kımı cok severse sevsın banane dıyosunuzdur ama ben merak ederım yanı benı mı daha cok sevıyor falan dıye...

canım ben sana bişey demedim,bir sunucunun bunu sorması garibime gitti.tabii ki kimi çok severse sevsin bana ne diyorum,bunun sıralaması olmayacağını biliyorum çünkü.

Annemi asla bir daha bulamam. Oglum benim dunyam rabbimin emaneti gozumun nuru. Esim kiymetlim.

Esra Erol programinda reyting icin neler yapacagini sasirdi
birde simdi ordaki insanlarin icinde oylama yaptiriyor yok kim söyle böyle diye
birde bastan yarat vs falan

konu basligini görünce zaten ordan cikardiginizi anladim
ve bence böyle bir siralama yapilmaz
yapilamaz
herkesin yeri cok farkli ve cok özel

Esra Erolun programını savunamıcam zaten calıstıgım ıcın toplasanız 1 2 kere ızlemısımdır hayatımda. Sadece soruyu kendım acısından dusundum sonra sızın dusuncelerınızı de merak ettım sordum. Esra Erol fanı falan degılım yanı=)

Soruyu eşime aynen sordum.

''Hiç biri arasında ayrım yapılamaz.
Her birinin yeri ayrıdır.
Birine diğerinden fazla önem verirsem ayrım yapmış olurum,
bu da kul hakkına girer'' dedi.

Sonra her zamanki gibi işi geyiğe vurup,
''Böyle bir ayrım yapıp sıralama yapan varsa onları Adnan Oktar izlemeye davet ediyorum'' dedi :1:

Ben de bir kahkaha attım :)
''Nerden çıktı bu soru'' dedi.
''Esra Erol'da sormuşlar'' dedim.
''Tamam işte ancak o programlara katılanlar ve izleyenler böyle sorularla ugraşırlar.
Onları Adnan Oktar izlemeye davet etmekle iyi yapmışım'' dedi :)

Son düzenleme:

naçizane fikrim; merak etmeyin, kırılırsınız gereksiz yere.. eşiniz size, annemi çok seviyorum deseydi içiniz acımayacak mı? yarın çocuklarınıza da "annenizi mi çok seviyorsunuz, babanızı mı" diye soracaklar.. onlar da kimse kırılmasın diye aynen küçükken bize oldugu gibi saçma bir çarkta dönüp duracaklar.. bana kalırsa kimse beni "en çok" sevmesin, saygı duysun, değer versin yeter :34:

''Böyle bir ayrım yapıp sıralama yapan varsa onları Adnan Oktar izlemeye davet ediyorum'' dedi :1:

''Tamam işte ancak o programlara katılanlar ve izleyenler böyle sorularla ugraşırlar.

bence de eşin davet etmekle iyi yapmıs:32:

Annemi asla bir daha bulamam. Oglum benim dunyam rabbimin emaneti gozumun nuru. Esim kiymetlim.

Sız sımdı sadece ben ıstedıgım ıcın mı esınıze sordunuz bu soruyu eger oyleyse cok nazıksınız tesekkurler..Ama ben sızın de aslında ıcten ıce merak edıp bu bahaneyle sordugunuzu dusunuyorum.Tıpkı benım nısanlıma sorarken sucu esra erol un uzerıne atmam aman oylesıne soruyorum havalarına burunmem gıbı...Bence cogu ınsan merak eder bu soruyu ve kendı kendıne dusunmustur acaba benı annesınden cok mu sevıyor az mı dıye=) Evet cok da cıddıye alınacak bır konu degıl ben merak ettım etmeyenlerın vaktını daha fazla almayayım...

Sız sımdı sadece ben ıstedıgım ıcın mı esınıze sordunuz bu soruyu eger oyleyse cok nazıksınız tesekkurler..Ama ben sızın de aslında ıcten ıce merak edıp bu bahaneyle sordugunuzu dusunuyorum.Tıpkı benım nısanlıma sorarken sucu esra erol un uzerıne atmam aman oylesıne soruyorum havalarına burunmem gıbı...Bence cogu ınsan merak eder bu soruyu ve kendı kendıne dusunmustur acaba benı annesınden cok mu sevıyor az mı dıye=) Evet cok da cıddıye alınacak bır konu degıl ben merak ettım etmeyenlerın vaktını daha fazla almayayım...

Bu güne kadar hiç aklımdan böyle bir soru geçmemişti.

Ben eşimin böyle bir soruya böyle bir cevap verecegini çok iyi biliyordum.
Çünkü reelde de ayrım yapmaz.
Ayrıca kayınvalidemi, kayınpederimi ben de çok severim,
onlar da beni kızların ayırt etmezler...

Ben böyle bir soruyu anlamsız buldum açıkçası.
Sebebini de şöyle açıklayayım.

Bir çocugun annesine duyduyu sevgi, bir insanın eşine duydugu sevgi,
bir annenin çocuguna duydugu sevgi farklı kategorilerdedir.
Hiç biri diğeriyle ölçülemez.
Çünkü aynı duygu kategorisinde degiller ve aynı duygu ölçütüne sahip degiller.

Ama mesela bir insana hayatına giren insanlardan en çok hangisini sevdin sorusu sorulsa
ya da bir anneye en çok hangi çocugunu seviyorsun sorusu sorulsa
(genelde ayrım yapılmaz ama bir çok anne-baba evlat ayrımı yapıyor, kız erkek-evlat gibi)
veya da bir insana en çok hangi kardeşini seviyorsun sorusu sorulsa
işte o zaman aynı duygu ölçütlerinden bahsedip kıyaslama yapabiliriz.

Yoksa bu soruya sıralama yapıp, cevap verenler de bu ayrımın farkında degiller demektir :)

Umarım anlatabilmişimdir...

Son düzenleme:

Siz bunu birde nişanlınıza mı sordunuz?

Şimdiden annesini mi daha çok beni mi daha çok seviyor gibi hesaplara girdiyseniz ileride gelin-kaynana çekişmesi yaşama olasılığınız yüksek görünüyor...

Back
X