anne olamamak böyle birşey:((((

merwisss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
264
4
46
İstanbul
Anne olamamak…
09.02.2009
Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…

Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…

Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…

Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…

Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…

Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…

Aşılanıp aşılanıp düş kırıklığına düşmek demek…

Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…

Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…

Yastığı karnına koyup gizli gizli aynada kendini seyretmek demek…

Aynada kendini seyrederken yakalandığın eşine karşı mahcup olup, saatlerce ağlamak demek…

Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…

Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…

Bunları çok iyi biliyorum ben, çünkü küçük kurbağam için tam 7 yıl hasretle bekledim.

Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…

Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan tüm annelerimize, ne olur umut etmekten vazgeçmeyin demek istiyorum ve herkese sevgilerimi gönderiyorum…

Figen Öcal Güneş

öfffffffffffff ya okurken ağladım çok duygulu...içimişzdekiler....................çok sağol paylaşımın için

içimi çok acıttı bu yazı... :gitme:
Allah herkesin gönlüne göre versin herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin
...

hepimizin yaşadıklarını çok güzel anlatmıssın
ağlayarak okudum ben de özellikle yastık koyup aynada kendimize bakma
olayııı inşallah gerçekleşecek bir gün bu göz yaşlarımız mutluluktan akacak ben inanıyorum

aynı kötü duyguları her gün bende yaşıyorum bu sadece yazıyı okuyunca ağlamak değil...pko illeti var bende de....malesef olmuyo....mafoldumben allahım fazla aratamadan versin bebişlerimizi....:Saruboceq:

Kızlar, yazıyı bende okudum evli değilim ama yazmak istedim.
İnş. anne olursunuz bebişlerinizi kucağınıza alırsınız:Saruboceq:
Anneminde 18 yıl çocuğu olmamış ve hergün ağlarmış anlatırda:gitme:

regliniz biraz gecikince umutlanmanız hamile olabilme ihtimali ile hareketlerinize dikkat etmeniz,
yine olası bir hamilelige karsı bebege zararı olmasın diye asla ilac kullanmamanız,
etrafınızdaki 0-5 yas arası cocuklara daha bir dikkatle bakmanız,
magazalarda bebek kıyafeti reyonlarında ister istemez daha cok vakit gecirmeniz, kıyafetlere bakarken dalıp hayal kurmanız,
tedavi icin alınan bilmem ne icerikli hormonlar yuzunden kilo almanız, aldıgınız kilolara hic uzulmemeniz,
yolda gordugunuz hamile hanımlara bakarken bir mucize bu demeniz, ic gecirmeniz, sonra birden bogazınızın dugumlenmesi...,
cocugunu doven bir kadın gorunce sinirlenip kavga etmeniz,
durup dururken televizyonda gordugunuz bir bebekli reklam karsısında aglama nobeti gecirmeniz, benim hic olmayacak galiba deyip umudunuzu yitirmeniz,
tekrar bir tedaviye baslayınca bu sefer olabilir deyip umutlu ve pozitif olmaya calısmanız fakat alabileceginiz negatif sonuca karsı hazırlıklı olmanız,
bir hamile kalayım sunu yapacagım bunu alacagım deyip surekli adaklar adamanız, akabinde bebek ile ilgili olası odasının olası kıyafetlerinin olası oyuncaklarının hayalini kurmanız demektir...
en kotusu de sudur: anne olmadan anlayamazsın, lafını yakın cevrenizden duymak...ve cevap verememek..

offffffffffff içim burkuldu resmen .....bende bebiş istiyorum ama vajinismusumm yenmeye çalışıyorumm.....

aynı duyguları bende hissediyorummm zaman zaman buğün otobüste 3 yaşlarında sevimli bir kız vardı...ona gülümseyince kucağıma geldi kendiliğinden bir müddet otudu,,camdan dışarı baktıkkkk ve o an benm kızmmış gibi hissettim veee oo annesini görünce onu istedii tekraaarrrr...

Rabbim herşeyin hayırlısını blirr sabırr etmek lazımmmm

allh hepımız ıcın herseyın hayırlısını versın.verende alanda o dur.eger vermıorsa ya daha vaktı vede rızkı yoktur yada hayırlı deıldır... ama bnde dahıl allh herkese o yuce annelık duygusunu hayırlısıylan tatdırsın inşşşşşş

ağlamak istiyorum bagıra bagıra haykırarak içimi bi açsalar neler çıkmazki herekse bi cvp vermek istiyorum anne olmadan anlamazsın asıl anne olupta bizim yaşadıklarımzı bilmeyenler bulundukalrı konumun ne degerli olduğunu anlamazlar o kadar iyi anlıyoruzki allahım ne olur hepimize nasip et ne güzel şeyler yazmışsın duygularımıza tercuman olmuşsun allahtan dayanma gücü istemeliyiz bugünlerde gecer bakar güleriz işallah ben öyleyim her ay bu aym ı demek başın agrıdan çatlasada bi zararı olur diye ilaç içmemek bişey kaldırırken 50 kere düşünmek aynı şeyler ama sana bişey anlatayım ben 2 kere düşük ayptım biri 10 günlük hamilelik sayılmazda işte evlendiğimde 2 sene çocuk istemedik bazen büyükmü konuştuk acaba demekten kendimi alamıyorum söyleyenler istemiyoruz daha gezicez biz diyorduk şimdiki pişmaliğima kelimeler yetmezde herneyse 1.5 yıl önce annem ameliyat oldu evimi su bastı falan çalışıyordum birde koşuşturmaktan lekelnmem geldi kanmalarım falan dedimki eşime bu sefer korunmasız olsun nasıl olsa olmaz diye ve kanamalr geçmeyince dr gittim o da bana ilaç verdi sonra adet görmeyince acabamı dedim ve test aldım geç kalmış bi acaba dan sonra ve sonuç pozitifti eşim hiç zamanı degildi dedi bende üzüldüm ama onun içimde oldugunu bilmek başkaydı ama 6 haftalıktı düşük yaptım ve 1.5 yıldır hamile kalmıyorum o zaman ne ilişkiden sonra yatmak bilirdim ne kendime dikkat ederdim sadece 1 kerede oldu ama şimdi herşeyi yapıyorum olmuyor çünkü nasip degil zamanı gelince olacak inanıyorum allahtan verdiklerine şükür veremediklerine sabretme gücü isteyelim gerisi boş

bende bağıra bağıra ağlıyorum her gün....allahım ne olursun o güzel varlıktan bizi mahrum etme...

alışveriş merkezine gittiğim zaman bayan reyonunu gezerken kendimi birden çocuk reyonunda buluyorum..
hamilelerden gözümü alamıyorum..internete girdiğim zaman hamile kıyafeti bakıyorum..
çok zormuş gerçekten..aileme bile açıklayamadım daha..zaten evin tek çocuğuyum..

bende hergün gözyaşı döküyorum allahım ne olur duy sesimizi hergün biraz daha tükeniyorum.eşimin aslında çok çok üzüldüğünü biliyorum ama bana hiç belli etmemeye çalışıyo buda beni daha çok üzüyo ona karşı kendimi ezik ve eksik hissediyorum

gözlerimi kapatır sabırla bekledıgım melegımın ellerını hayal ederım hep...acaba nasıl olucak mınıcık ellerı sonra kokususnu duusnurum...arabada yolda ...magazadakı kucuck cocukların gozunun ıcıne bakarım bır kere baksınlarda dokunayım dıye ...hadı annecım senı sabırla beklıyorum ...hadı bı tanem bu ay yanıma gell

Back
X