- Konu Sahibi KOKUNNHUZURR
-
anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek;baktığın her bebekte yüreginin kalması demek.....geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek...hiç sebep yokken iki de bir'belki hamileyimdir' deyip gidip test yaptırmak demek...her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek....gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek dem...ek...çocuk tedavisi görürken 'ben kısır mıyım, neden ben burda tedavi görüyorum 'diye göz yaşı dökmek demek...etrafındaki yakınlarının, komşullarının, büyüklerinin durmadan çocuk yok mu? diye sorup, yaranı kanatması demek...türbelere gidip ''rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et ''diye göz yaşlarıyla dua etmek demek...doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak,' hadi gel tükeniyorum' diye yalvarmak demek...anne olmak isteyipte anne anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek...anne olmamak demek hiç bir zamançekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek...hiç bir zaman aile gibi olamamak, eksik hissetmek demek...arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...anne olamamak artık hayal kurmak istememek, hayal kurunca olmayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsa da, sadece bir iki saniyeliğine kafadan ata bilmek demek....anne olamamak hayata tutunma dalının olmaması demek...anne olamamak yanlız öleceğini düşünmek demek...anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek.
cok iyi anliyorum, kolay olmadigini cok cok iyi biliyorum, elbet olacagina inaniyorum, Allah buyuk..
kaç yıllık evlısın sorun ne olarak gözüküyor
Sızı cok cok cok ıyı anlıyorum. Derdımızın dermanı var hatta bırcok cozumu..
ben bu tıp sayfalarda hoşlanmıyorum bu yazılardan. Canımız yanıyo evet ama burada mucadelemızı paylasıyoruz. Tedavımız ılaclar ek olarak napıyoruz vs vs. Zaten kendı içimizde hepımız bunları yasıyor aglıyor dusuyor kalkıyoruz ancak bırbırımızın de modumuzu dusurmeyelım. Umut hep var canım ..
Asla canım her zaman umudumuz var tedavımız var guclu olmalıyızCanım çok haklısın konuyu başka biyerde açtım burdanda silemedim çok şükür umudumuzu yitirmiyoruz
Asla canım her zaman umudumuz var tedavımız var guclu olmalıyız
Her kelimeni her duygunu coook iyi anlıyorum herseyin bittigi tükendiği yerde gibi...
Yasamak anlamsiz gibi
Ama bence senin bir evladin olacak icime öyle doğdu bi an
Allah böyle iyi düşünen bekleyen kulunu yüzüstü birakmaz emin ol olacak hemde en iyi zamanda en hayirli evlat
Hakkımızda hayırlısı olsun canım sabredip dua edeceğiz bende artık psikologdan randevu aldım ona gideceğim bütün hayatımı ona odakladım bundan kurtulmak istiyorumKOKUNNHUZURR merhaba
Boyle umutsuz olmayin. Herseyin hayirlisini dileyin. Bizde de sebepsiz infertilite var. 1 asilama 1 tup bebek denemesi yaptik. Hatta tup bebek sonucumu bugun öğrendimevet çok üzücü cok yıpratıcı ama herseyin hayırlısı.. hayat devam ediyor. Sagligimiz yerinde olsun huzurumuz mutlulugumuz aile icinde daim olsun. Her şeyin bir çaresi var. Ben bugünkü olumsuz habere rağmen ümidimi kaybetmedim kaybetmeyecegim. Allahim isteyen herkese hayirli saglikli evlatlar nasil etsin..
rabbim en hayırlı zamanda evladımızın müjdesini versin rabbim acısını göstermesin inşllahTam 15 senem gecti her gece dualar her yeni gune umut ederek asla umudumu yitirmeyerek..15.senemde anne oldum inan her seyin gunu ve saati var arkadasim..
Daha cok yeni ve gencsiniz bunlari yazmak icin,Benim de 4 sene sonra oldu cok sukur ama ben de ikinci icin cok istedim,yalvardim olmadi.Simdide sukrediyorum.Allah size de nasip eder insallah duayi birakmayin.
Rabbim tüm isteyenlere ve bana nasip etsin inşallah selam ve duâ ile
5 yıl kendi isteğimle yapmadım. Aynı öyle bakanlar vardı banada. Ve gerçekten ozaman bile psiklojik baskı hissediyordum. Sonra 6 ay kadar olmadı ve baskı hissettim. Ne zaman vazgeçtim oldu diyebilirim. Elimden geldiği kadar bilgi veriyim. Ekmeği kestim ve ceviz yemeye başladım ekmek yerine. Yemeklerde sıvıyağ kullanmadım. Zeytinyağ yada tereyağ kullandım. Vede folik asit içtim ara ara. Ama bana sorarsanız en önemlisi vazgeçmek. Ciddi anlamda herkese öyle söylüyordum. Ne zaman rahatladım o zaman oldu.
Birde bir tanıdığım vardı 4 sene kadar olmadı onunda sorunu olmadığı halde.babanem sırtına bardak çekti ve gerçekten 3 ay içinde oldu diyebilirim. Kaslar gevşedi diye falan olabilir. Birde kendini sıcak tutmayı dene istersen. Çok üzülmemeye çalış. İnsanlarada kulak asma. Olmazssa vardır bir hayır.
Benim olmadı olmadı öyle bir anda olduki sana yemin ediyorum artık intiharı düşündüğüm zor zamanlardı. Herşeyin hayırlısı. Hayırlısı ne zamansa o zaman olucak de ve sakinle. Seni üzenleride lütfen umursama yada görüşme. Ben evlat almayı düşündüm olmazsada olmasın demiştim.. Üzülmeyin Allah ne zaman isterse ozaman olur. Sabredin sadece nolur.
Hakkında hayırlı olan olsun inşallah. Hayırlısı olduğunda mutlaka olucak. Daha çok erken bu kadar canını sıkman için. Biraz sabret lütfen sadece. İmkanınız varsa eşinizle bir yerlere gidin kafanızı dağıtın. İnşallah olur ve sizin için dua ediceğim.
Kuran ı kerim den bir ayet.
Yani hakkında ne hayırlısı ise Allah onu verir canım. Sadece bunu kabullen olurmu.
Ne kadar küçük evlat edinecek okadar masum çocuklar varki.
Benim bir tanıdığım vardı. Kendinin çocuğu olmadığı için evlat edindi. Daha sonra evlat edindiği kız evlendi ve onunda çocuğu olmuyormuş. Oda evlat edindi. Belkide Allah seni evlat edindiğinle cennetine koyacak. Çok üzmeyin kendinizi lütfen.isyan etmeyin.
"Göklerin ve yerin hâkimiyeti Allah’ındır. O dilediğini yaratır. Dilediğine kız evlat, dilediğine erkek evlat verir, yahut kızlı oğlanlı olarak her iki cinsten karma yapar. Dilediğini de kısır bırakır. O her şeyi mükemmel bilir, dilediği her şeye kadirdir." (Şura, 42/49-50)
O herşeyi mükemmel bilir gerçekten öyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?