Anne olarak kızım beni çok üzmeye başladı..

Derslere katkım sadece kontrol aşamasında şuan oda bazen ettiriyor bazen kabul etmiyor ben okulda öğretmenle kontrol ederim diyor gitmiyorum üstüne sıkılmasın...Ama ingilizcem iyidir kendi geliyor yardım istiyor...bu kadar...Ben bazen istemediğinde benim kapasitem yetmiyor anne diyor mecbur yanında oluyorum bu sefer...
Bence ev işlerini bir kenara bırakın. Tabi ki kendi arkasını toplamayı öğretebilirsiniz ancak derslerine sadece kontrol amaçlı yaklaşıp da 50-60 almasını eleştirmeye hakkınız yok. Zaten tek çocuk yapmışsınız. Siz ve eşiniz sımsıkı tutup beraber ders çalışmalısınız. Dersler sınavlar öyle zor ki artık.. Ev işlerini Yapar Zamanla..

Rehber ogretmeninzle iletisime gecin bizde de var ayni modelin erkek olani surekli iletisim halinde olun cok ters giderse cocuk ve ergen pskloklari var onlardan yardim alin cocugunzn hayati onemli olan suanda karakter arayisi icindeler biraz zman zor bir surec ve cook agir geciyor allah yardim etsin ins

Valla kuzum oglum melekti son bir aya kadar
Bir aydir ev tam anlamiyla timarhaneye dondu , bir ergenlige girdi ki sorma
Bugun bana kapat ceneni dedi ingilizce argo olarak , ben anlamadim , bi baktim esim birden cabuk ozur dile annenden dedi
Dedim noluyor be 😂😂
Sonra ozur diledi , zaten hep sonunda anlayip uzuluyor ama hakim olamiyor kendisine
Elimizden geldigince anlayisla yaklasiyoruz ama feci durumdayiz

;) Biraz sizin duruma benzemiş

Ahhaa iyiymis bu
Yok biz yurtdisindayiz zaten ingilizce konusuyoruz ama ben argoya pek hakim diilim , esim sagolsun ana dili gibi konustugu icin anliyor hemen 😆😆
:)Daha önceki yorumlarınızdan biliyorum sizi,video hoşuma gittigi için paylaştım benimde 12 yaşında oglum var olaylar aynı olmasa da ruhu güzel vermiş kadin;)

Merhaba bayanlar bir kızım var 11 yaşında tek çocuk ...hep nazlı bir çocuk olmuştur ama bu aralar çok canımı sıkıyor...hep ters düşüyoruz..sürekli uyarıyorum odanı topla..yediğin masayı kaldır ..çamaşırlarını katla...sınavlarına dikkat et...çok sorumsuz ve bisürü daha...sabah uyardım odanı düzgün bırak ben artık toplamayacağım geldiğinde nasıl bıraktıysan öyle bulacaksın..Ve öylede oldu tabiki bana kızdı kendince aldırmıyorum tabii... e veli bilgilendirmeden sınav sonuçlarına bakayım dedim şok oldum hep 50 60 küsür almış..bu nedir diye bana verdiği cvp has ettim, iyi yapmışım olan olmuş bitmiş oldu..tek kelime konuşmadım ama bu böylemi büyüyecek inanamıyorum...😢😢😢😢
Lütfen elinizden geldiğince ters düşmemeye çalışın bu dönemler çok sıkıntılı geçebiliyor elinizden geldiğince ılımlı yaklaşmaya çalışın vede tavsiyem bi pskologdan destek alabilirsiniz nasıl davranmanız konusunda işe yarıyacaktır muhakkak

Çocuklara küçükken öğretilmeli sorumluluklar..Belli bir yaşa kadar hizmetçisi oluyoruz sonrada ansızın birey olmasını bekliyoruz.Olmayacak tabi ki..Benim annemde kızıma hizmetçi oldu ve kızım zerre anlamaz iş yapmaktan.Dürte dürte ders çalışır.Sorun çocukta değil malesef yıllarca ona biz senin hizmetçiniz mesajı vererek büyütmelerimizde..

Merhaba bayanlar bir kızım var 11 yaşında tek çocuk ...hep nazlı bir çocuk olmuştur ama bu aralar çok canımı sıkıyor...hep ters düşüyoruz..sürekli uyarıyorum odanı topla..yediğin masayı kaldır ..çamaşırlarını katla...sınavlarına dikkat et...çok sorumsuz ve bisürü daha...sabah uyardım odanı düzgün bırak ben artık toplamayacağım geldiğinde nasıl bıraktıysan öyle bulacaksın..Ve öylede oldu tabiki bana kızdı kendince aldırmıyorum tabii... e veli bilgilendirmeden sınav sonuçlarına bakayım dedim şok oldum hep 50 60 küsür almış..bu nedir diye bana verdiği cvp has ettim, iyi yapmışım olan olmuş bitmiş oldu..tek kelime konuşmadım ama bu böylemi büyüyecek inanamıyorum...😢😢😢😢
kızınız ergenliğe giriyor bu birincisi.

ikinci olarak ilgili anne olmak esınavdan konrol etmek değildir,sınav sonrası yumuşakça konuşursunuz nasıl geçti zormuydu,kaç sorudan eminsin gibi böylelikle onunla gerçekten ilgilendiğini hissettir.diğer söylenenlere katılıyorum tek çocuk olduğu için her işini sen yaptıysan birden bire böyle bişey bekleyemezsin.Birde odanı topla gibi emir cümleleri ergenlerde ters teper,rica etsem odanı toplarmısın?Ben tek başıma yapamıyorum çok yoruluyorum birlikte yapalım mı annecim gibi daha iyi sonuç verir.Birde asla başkalarının çocuklarını örnek göstermeyin

Benimde 10 yasında (2 ay sonra gırecekoglum var. Ergenlık kapıda , bu sıkayetlerı o kadar cok duyuyorum ki. Önceden ustunden cıkanı katlardı dolabına koyardı, ustunden cıkanı kırlı sepetıne basardı , sımdı coraplar bır yerde esofmanlar bır yerde surunuyor yerlerde. Ve salona goturdugu tabakları asla gerı getırmıyor.

2 yasında kardesı var , o tabagın bıttıgını gorunce o getırıyor mutfaga veya yerde kalan kırlı temız ne varsa banyoya goturuyor. Bende kendı kendıme karar almıstım ortada bıraktıgı herseyı camdan asagı atacagım , bu aksam soylıcem bunu. Kıtaplar dersenız yıne oyle calısma masasının uzerınde dolaba kaldırmıyor. Cok ısı var cok yogun gıbı davranıyor. :KK53:

Ben ona aslında yapabileceği şeyleri ufak ufak vermeye çalışıyorum maksat oda ve.düzen degilki en sevdiği şeyler tv ve telde oyun yani yine onun için herşey ...sorumlulukları görev adı altında sunuyorum biraz ,sen okuldan ben evden sorumluyum kendim demiştim ondan kaynaklı eve gelince odasını dağınık bulunca bana sen işini yapmamışsın diye söylendi komik olan benim diycem i o bana söylüyor..
Daha cok kucukler kendılerını kontrol edemıyorlar. Konusarak telefonunu elınden alın . Ben aldım sahsen. Ara tatılde. CUnku fark ettım kı telefon olunca odevlerını veya ders tekrarlarını bosluyor.
Konusarak senın ıyılıgın ıcın almak zorundayım dıye aldım, cok agladı tabı. Hatta o kadar aglayınca bende gıttım baska odada agladım. 1 hafta sonra saat sınırı vererek verdım. Suanda 2.haftamız bıttı bu aksam verıcem . Ben ceza gıbı olmasın kısıtlamıyım kendı kendını kontrol etsın dıye dusunmustum ama maalesef kucuk daha yapamadı

Ergenlik ama abartılmış bir ergenlik.
Sosyla medyadaki ergenlik algısı yapıyor bunu...
Herkes ergen oluyor zaten.
Yeni jenerasyona has bir gelişim basamağı değil.
Neler yapılır pek bilmiyorum ama zor gerçekten.

Bence arkadas cevresını arastır derım lısede kotu arkadaslıklar kurdugum zaman dusuk alırdım sınavlardan ıyı arkadaslar ıyı seylere ozendırıyor ınsanı. Otorıte kurmadınızmı acaba babasına karsı nasıl. Ergenlerle ugrasmak cok zor kızsan kotu sryler yapıorlar kızmasan hayatını duzgun ılerletımıyorlar allah kolaylık versın

Ergenlik ama abartılmış bir ergenlik.
Sosyla medyadaki ergenlik algısı yapıyor bunu...
Herkes ergen oluyor zaten.
Yeni jenerasyona has bir gelişim basamağı değil.
Neler yapılır pek bilmiyorum ama zor gerçekten.
En az 5 yıl sürüyor sanki hiç bitmeyecek gibi

benim oğlan 8. sınıf bu sene sınav var ergenlik falan çıkarma başımıza seneye girersin dedim:))
tabi ki beni dinleyen yok. hayırlısıyla bu seneyi atlatsak başka birşey istemiyorum yatakta dağınık kalsın..

7. sınıf oğlum var. Dersleri her zaman iyiydi arada tek ders 60-70 arası alır ikinci sınavda hemen toparlar 90 üstü yapar. Ama ders çalışmayı ödev yapmayı hiç sevmez böyle ittire ittire. 1. sınıftan sonra ödev yaparken hiç yanında oturmadım kontrol ettim hatalı olanları gösterip anlamadıysa anlatıp kendisinden düzeltmesini istedim. Ama şimdi ödev yaparken yanımda otur diyor :KK43:. O ödev yapacak ben de yanında kitap okuyacak yada başka bir işle meşgul olacak ama yanında olacakmışım.

Küçüklüğünden itibaren oyuncaklarını kendisi toplar. Her oyuncaklarını toplamadığı gün bir oyuncağı çöpe giderdi. Kendisine attırırdım bilirdi ve onun için ben topla demeden torlardı. Bu sene biraz saldı çok ses etmiyorum Çarşamba ve Pazar günleri temizlik günleri toparlar odasını kirlilerini götürür sepete koyar vb.

Sakin bir çocuk herhangi bir ses yükseltmesi felan yok. Sen cümlesi kurmam ben derim, akşamları 30 dk. sohbet saatimiz var işimi gücümü bırakır o saate uyarım. Seni anlıyorum çünkü bu yollardan bende geçtim duygusunu veririm. Mesela dün ortaokulda nasıl aşık olduğumu anlattım, ilgi ile dinledi sorular sordu sonra kendi duygularını anlattı. Ama size anlattıkları sizde kalsın, eğer güven kaybolursa kendini kapatır.

Ben annemin benimle hiç konuşmamasından şikayet ederdim, o benimle konuşmak istediğinde ise artık benim ona anlatacak birşeylerim kalmamıştı. İletişiminizi sıcak tutun.

Ve bence en önemlisi hiçbirzaman çocuğumla arkadaş olmadım. Çünkü kreşte, anaokulunda, okulda ve sokakta zaten birsürü arkadaşı var ama sadece bir tane annesi var. Evde arkadaşa değil anne babaya ihtiyacı var ve bunu onada hiç unutturmadım. Yükseldiği zamanlarda dikkat et arkadaşların okulda kaldı ben senin annenim düzgün konuş benimle dedim ve bunu unutturmadım. Son olarak ergenliği biz abartıyor ve çocukları bu hale kendi ellerimizle getiriyoruz.

Odası dağınık kalsın ne olacak ki? Ben de annemle hep ters düşerdim, yataklar toplanacak üstlerinde asla oturulmayacak ev mum gibi olacak, misafir gelirse odaları gezdirip aman ne temiz düzenli evin var denilecek çünkü.

Bence sıkıyorsunuz çocuğunuzu, illa toplasın istiyorsanız bu şekilde baskı kurarak değil güzel güzel konuşun anlaşın, üstüne gitmeyin sürekli, ters teper.

Kızlar ben çalışıyorken gayet iyiydi bu tavırlar bu sene çıktı ...özür dilemek için yanıma gelince anne sende ne var diyor ,ne yapıyorsun bana duramıyorum yanına gelmeden,oysa sadece susuyorum konuşma dilim budur beklerim benim dırdırım var mı var evet ama şöyle bu konuyu dediklerini unutturmam yine aynı oluruz dikkat et aramız bozulmasın der dururum kabul ediyorum...
sizin susuyorum dediginiz ingilizcede silence treatment bu bir psikolojik siddettir.
benim annem de cok kullanirdi. sorunlari susarak degil guzel guzel konusarak cozmeye calisin

Derslerini takmıyorum demişsiniz not olarak ama bence takın ne yazıkkı herşey sınav olduğu için notları belli bir ortalamada olmak zorunda.ileride size sitem edebilir neden beni zorlamadın diye(çok şahit oldum kendi arkadaşlarımdan).dağınık olması vs normal bu yaşlarda çok sıkmadan arada uyarın ama onun yerine toplamayın.benim annemde bana küçükken hiç iş yaptırmadı sonradan benim herşeyi yapmamı bekledi yani hiçbirşey öğretmezsen ben nereden bileyim.sizde öyleyseniz öğrenmesi biraz zaman alır ama illaki öğrenecek düzenli olmayı iyi kötü o yüzden çok kafaya takmayın.

ben de çok dağınık bi çocuktum. annem eşyalarımı toplamadığım için camdan atmıştı bi kere:) şu an 25 yaşındayım ve hala dağınığım. derslerim de kötüydü. ilkokulda keman çalmaya başladım güzel sanatlar lisesine gittim daha sonra müzik öğretmenliğini kazandım ve şu an müzik öğretmeniyim. endişelenmeyin yani...

Back
X