Anne oldunuz,tebrikler.Peki hamilelik hayatnza neleri katt,neleri gtrd?

giden hiçbirşey gelen tek şeyden daha değerli olamaz... allahımın bize yaşattığı ilk gerçek mucizee oğlum çağanımm:)
hep hamileliğin anne olmanın hayalini kurardım çok şükür tattım hepsini hamileliğim biraz sorunlu geçti zaman zaman bumuydu yani dediğimde oldu ama beklediğim tek son bebeğimi kollarıma alıp miss kokusunu içime çekmekti.vücudum çatlayıp patlamadı kilomda fazla kalmadı yani vücut eski formuna yakın sayılır
eşime gelince gebelik süresi boyunca taptım ona daha çağan doğmadan ideal babaydı gözümde güçlü güwenli hersorunu çözen
değişen sanırım ben oldum :(
en mutluyum en güçlüyüm en iyi anneyim her anne gibi ama okadar yoruluyorumkiii kendime bile dermanım kalmıyor mucizeyi büyütmeye çalışırken zaman geçiyor aylar yıllarrr hep götürüyor ama durup düşününce tek karımm çağanım yüzüne her baktığımda gülücükler attığım öperken kendimden geçtiğim her agusuna her namesine tepki werdiğim beni yaşama bağlayan hayatıma anlam katan en küçük mutlulukları bile warlığıyla dewasallaştıran vitrinlerde artık bebek kreasyonlarını takip ettiren:)
bi saat deliksiz uyumanın bile nebüyük nimet oldugunu öğreten bütün bütün bütün akla gelen herşeyden daha kıymetli ....
giden sadece 3--5 şey yazılabilir bu konuda oysa gelen üzerine sayfalar dolarrr
gerçek mutluluk ewlatmışş
we biGün bu söze doğruymuş diyeceğimi hiç sanmazdım ama doğruymuşşş
'''ANNE OLUNCA ANLADIM''':))

öncelikle söze söyle baslamak istiyorum
rabbimin biz kadinlara nasip etdigi en özel
en güzel
en kutsal
duygudur annelik
essiz benzersiz
zaten annelik tarif edilmez anca yasanir
dilerimki allahim anne olmak isteyen herkeze nasip eder bu duyguyu(amin)

hayatimda artilarim oldu ama eksilerim olmadi diyebilirim kizim geleli
benimde riskli bir hamilelikdi
7haftalikken düsük tehlikesi yasayip
calisma yasagim oldu
kuafför salonumu satmak zorunda kaldim
dahasi asla kimseyi korkutmak diil amacim kizimi dünyaya getirirken ölümden döndüm
ama canimi ona borcluyum
sayesinde yeniden dogdum
4elle sarildim hayata
benim yasama sebebim

canim okadar kiymetliyken
bi yerime kücük bisey olsa abartirken

anne oldum olgunlasdim aciya dayanikli oldum
herseyin kiymetini daha iyi bilir oldum
ufacik seyle yetinip
mutlulugun
huzurun
sagligin
nesenin sevincin daha iyi tadina vardim

hayati dolu dolu yasamak
yeniden dogmak
yavrunla büyümek
onunla konusmayi ögrenmek
ilk adimi atmak
cocukca saatlerce oynamak
heycani sevinci üzüntüyü biarada yasamak

uykusuz kalmak
fedakarlik etmek
kendinden bile vazgecmek

hayatimizda deyisen tek sey sen ve benken biz olmusduk biz kende cekirdek aileye dönüsdük

esimle birbirimize karsi olan ilgimiz azalmadi aksine cogalip güclendi
kol kanat gerdik
destekciyiz birbirimizin
sevgimiz saygimiz askimiz hala dvm ediyo
allah ondan razi olsun ve basimdan eksik etmesin
anlayisina kurban olurum esimin ben

esime nekadar tsk etsem azdir
öncelikle beni esi hayat arkadasi olarak secdigi icin
sonrada anne olmaya layik gördügü icin
aldigim kilolara ragmen sarkan göbegime ragmen bana hala dünyanin en güzel kadinisin demesi yetiyoda artiyo

rabbim herkezin gönlüne göre versin insallah

hayatimda aldigim en güzel hediyem oldu incitanem tuanam

hayatimin öncesi eksikmismis kizim geldi tamam oldu allahin izniylede insallah kardesleride olur

hic pisman diilim
acabami keskemi dedigim tek bir günüm dahi olmadi

en güzelide cennet kokusu yayiliyo mis gibi yuvaniza

Son düzenleme:
giden hiçbirşey gelen tek şeyden daha değerli olamaz... allahımın bize yaşattığı ilk gerçek mucizee oğlum çağanımm:)
hep hamileliğin anne olmanın hayalini kurardım çok şükür tattım hepsini hamileliğim biraz sorunlu geçti zaman zaman bumuydu yani dediğimde oldu ama beklediğim tek son bebeğimi kollarıma alıp miss kokusunu içime çekmekti.vücudum çatlayıp patlamadı kilomda fazla kalmadı yani vücut eski formuna yakın sayılır
eşime gelince gebelik süresi boyunca taptım ona daha çağan doğmadan ideal babaydı gözümde güçlü güwenli hersorunu çözen
değişen sanırım ben oldum :(
en mutluyum en güçlüyüm en iyi anneyim her anne gibi ama okadar yoruluyorumkiii kendime bile dermanım kalmıyor mucizeyi büyütmeye çalışırken zaman geçiyor aylar yıllarrr hep götürüyor ama durup düşününce tek karımm çağanım yüzüne her baktığımda gülücükler attığım öperken kendimden geçtiğim her agusuna her namesine tepki werdiğim beni yaşama bağlayan hayatıma anlam katan en küçük mutlulukları bile warlığıyla dewasallaştıran vitrinlerde artık bebek kreasyonlarını takip ettiren:)
bi saat deliksiz uyumanın bile nebüyük nimet oldugunu öğreten bütün bütün bütün akla gelen herşeyden daha kıymetli ....
giden sadece 3--5 şey yazılabilir bu konuda oysa gelen üzerine sayfalar dolarrr
gerçek mutluluk ewlatmışş
we biGün bu söze doğruymuş diyeceğimi hiç sanmazdım ama doğruymuşşş
'''ANNE OLUNCA ANLADIM''':))

allahım nasıl güzel yazmışsın cnm yaa anelik bu olsa gerek kaydirigubbakcemile5
bu kadar güzel tabir
ayakta alkışlıyorum seni yerimseniben
allah bi ömür mutlu etsin yuvanıuzda opuyorumnanaktan

öncelikle söze söyle baslamak istiyorum
rabbimin biz kadinlara nasip etdigi en özel
en güzel
en kutsal
duygudur annelik
essiz benzersiz
zaten annelik tarif edilmez anca yasanir
dilerimki allahim anne olmak isteyen herkeze nasip eder bu duyguyu(amin)

hayatimda artilarim oldu ama eksilerim olmadi diyebilirim kizim geleli
benimde riskli bir hamilelikdi
7haftalikken düsük tehlikesi yasayip
calisma yasagim oldu
kuafför salonumu satmak zorunda kaldim
dahasi asla kimseyi korkutmak diil amacim kizimi dünyaya getirirken ölümden döndüm
ama canimi ona borcluyum
sayesinde yeniden dogdum
4elle sarildim hayata
benim yasama sebebim

canim okadar kiymetliyken
bi yerime kücük bisey olsa abartirken

anne oldum olgunlasdim aciya dayanikli oldum
herseyin kiymetini daha iyi bilir oldum
ufacik seyle yetinip
mutlulugun
huzurun
sagligin
nesenin sevincin daha iyi tadina vardim

hayati dolu dolu yasamak
yeniden dogmak
yavrunla büyümek
onunla konusmayi ögrenmek
ilk adimi atmak
cocukca saatlerce oynamak
heycani sevinci üzüntüyü biarada yasamak

uykusuz kalmak
fedakarlik etmek
kendinden bile vazgecmek

hayatimizda deyisen tek sey sen ve benken biz olmusduk biz kende cekirdek aileye dönüsdük

esimle birbirimize karsi olan ilgimiz azalmadi aksine cogalip güclendi
kol kanat gerdik
destekciyiz birbirimizin
sevgimiz saygimiz askimiz hala dvm ediyo
allah ondan razi olsun ve basimdan eksik etmesin
anlayisina kurban olurum esimin ben

esime nekadar tsk etsem azdir
öncelikle beni esi hayat arkadasi olarak secdigi icin
sonrada anne olmaya layik gördügü icin
aldigim kilolara ragmen sarkan göbegime ragmen bana hala dünyanin en güzel kadinisin demesi yetiyoda artiyo

rabbim herkezin gönlüne göre versin insallah

hayatimda aldigim en güzel hediyem oldu incitanem tuanam

hayatimin öncesi eksikmismis kizim geldi tamam oldu allahin izniylede insallah kardesleride olur

hic pisman diilim
acabami keskemi dedigim tek bir günüm dahi olmadi

en güzelide cennet kokusu yayiliyo mis gibi yuvaniza

her seferinde diyorum sana
MÜKEMMELSİN
diye hakkaten öyleisn cnm ya maşallah yani
eşinle yavrunla bi ömür böyle mutlu olun inşallah opuyorumnanaktan
eşinide çok takdir ettim kaydirigubbakcemile5
demişsin ya sarkan göbeğime rağmen beğeniyo beni diye hihoyyyt
işte budur gerçek eş doğru insan budur alkisalkisalkis
allah ayırmasın sizi :1hug: :Saruboceq:

7 aylık hamileyim şu an.....

hergün aynı kıyafeti giymeyi.....

kilo alan vücuduma dur diyememeyi...

saçma salak şeylere ağlayıp, durdk yere gülmeyi....

kocamı zaman gelip öldürmeyi zaman gelip içime sokmak istemeyi....

aslında benim bi bebeğim olduğunu ve ikinci gelince evde iki tane birbirini kıskanan erkek olacağını öğrendim.....

amaa....

gece yatağıma yattığımda ve karnımı okşadığımda bana tepki veren o ayakları ellerin mutluluğunu hiçbişeye değişmem.....

rabbim hayırlısıyla kucağıma almayıda nasip etsin bana....

çok özleik zaman geçsin ve kavuşalım artık....

[ı]7 aylık hamileyim şu an.....

Hergün aynı kıyafeti giymeyi.....

Kilo alan vücuduma dur diyememeyi...

Saçma salak şeylere ağlayıp, durdk yere gülmeyi....

Kocamı zaman gelip öldürmeyi zaman gelip içime sokmak istemeyi....

Aslında benim bi bebeğim olduğunu ve ikinci gelince evde iki tane birbirini kıskanan erkek olacağını öğrendim.....

Amaa....

Gece yatağıma yattığımda ve karnımı okşadığımda bana tepki veren o ayakları ellerin mutluluğunu hiçbişeye değişmem.....

Rabbim hayırlısıyla kucağıma almayıda nasip etsin bana....

çok özleik zaman geçsin ve kavuşalım artık....[/ı]

allah kavuştursun cnm
hayırlı doğumlar şimdidenn

günlük2-3 saatlik uyku ile dolaşıyorum,işten eve gidince gece 1 e kadar hiç oturamıyorum,cok uzun zamandır eşimle elele başbaşa dışarı çıkamıyorum,gönlümce cıkıp alışveriş yapamıyorum,evime istediğim zmaan misaf,ir alamıyorum ama bunalr kimin umrundaki kızım gülünce helede o 4 dişi görününce tüm herşeyi unutuyorum.o benim dünyada gördüğüm en güzel şeyyy....allah acısını göstermesin...nasıl olsa bir gün büyüyecek ve kısmende olsa bu sıkıntılar bitecek ve ben harika bir evlada sahip olacagım...

bu gün tamda bunu düşündüm evliligimiz kızımla daha bi güzel oldu aslında bu konuyu eşimle konuşmayı planlıodum kafamda ama madem burda rastladım yazım:1: rabbime bin şükürler olsun bi çok şey eskisi gibi deil eve özgürde deilim ama mutsuzda degilim kızım hayatımın en büyük mutlulugu oldu şimdilerde çok şükür:69:

ben yaklaşık 1 yılımı alan bi pko tedavisi sonrası, önce Allah'ım sonra da, beni başından savmayıp, bi tüp bebek doktoru titizliğinde uğraşan, doğru tedaviyi uygulayan sevgili doktorcum sayesinde İnci ye kavuştum...
- hamileliğimin ilk ayları, pko dan dolayı endişelenmemize rağmen çok rahat geçti çok şükür...midem bile bulanmadı doğru düzgün, bol bol uyuyodum sadece...kızım bizi hiç meraklandırmadan 12. haftada cinsiyetini de gösterdi, kız çocuk hastası olarak ailece çıldırdık sevinçten
-her ay ortalama 1- 1.5 kilo alıyordum dolayısıyla çok fazla kıyafet sorunum olmadı, zaten doğumdan önce üniversite öğrencisi stayla bi şekilde takılıyodum doğurunca içime kadın kaçtı:) değinecem bu konuya
-hamileliğimin 30. haftasında İnci erken gelmeye kalktı, mecburen 2 hafta erken doğum iznine çıktım...normalde evde hareketsiz otursam deliririm ama kızım için kendime çok dikkat ettim, onu etkilememek için hiç üzmedim kendimi, sinirlenmedim...sağolsun eşim ve ailesi de çok destek oldu bana
-34. haftada rahim içi gelişme geriliği başladı, biraz gergin bi dönemdi benim için...kızım küvöze girecek diye çok endişeleniyodum, halbuki küvöze girip sonra maşaallah topaç gibi olan sağlıklı bebeler var...ama anne olunca anlamıyo insan işte...doktorcum da benimle birlikte aynı heyecanı yaşadı hep: "Didem gözünü sevim şu kızı 36. haftaya kadar tut, hepimizin bebişi artık o, ele avuca gelsin kilo alsın" deyişi hala kulaklarımdadır....ve 37. haftada İncim çok şükür sapasağlam dünyaya geldii
Gelelim doğum sonrasına
- Allaha çok şükür bugünüme ama yaprak dökümü senaryosu gibi hayatım vardır, kesitler anlattığımda arkadaşlarım hayret eder...ve bi kere bile psikoloğa gitmedim bugüne kadar ( marifet değil biliyorum ama kendim iyileşebiliyorum) fakat doğum sonrası bi depresyona girdim ki...elevit multivitaminlerle intihar etmeyi düşünüyodum bi ara...
-kızım nerdeyse hiç süt emmedi, tembelliğinden ötürü...neler yaptıysak ikna edemedik ve mamayla beslendi mecburen..."kızım beni sevmeyecek tanımayacak "diye günlerce ağladığımı bilirim. Allah razı olsun k.validemin yapıcı tavrı olmasa, belki hala ağlıyodum şimdi
- 63 kiloyla hamile kalıp 77 ile doğuma girdim ki ben hayatımda 55 kilodan fazlasını tartıda görmemiş insanımdır...doğumdan sonra 70 kiloya adeta sabitlendim ve yine lohusalıkta çok dert oldu bu bana...geçen yazki kıyafetlerimin hiçbiri olmuyodu ağla ağla içim çıkıyodu..

sonra noldu...lçabuk iyileşecem ben artık anneyim diye bi gaza geldim ki...doktorcum bile şaşırdı lohusalık bitiminde hiç doğum yapmamış bi insan gibiydim...Türk filmlerinde köylü kızıykene değişip salon kadını olan karakterlere döndüm:) saçlar değişti, bi kokoşluk geldi ki sormayın gitsin, içime bi korse takıp istediğim kıyafeti de giyiyorum gayet...zaten artık hiçbiri dert değil..."anne"yim ben yahu...ötesi var mı?...viktoryas sikrıt mankeni miyim zayıf olmaya mecbur muyum:))

gelelim anneliğin bana kattıklarına
- "anen olunca anlarsın" der ya anneler, ben kendi annemi anlayamıyorum hacı...beni bi hiç uğruna binbir yalanla bırakıp gitmesini anlamıyorum..taa hamileliğimin ilk gününden itibaren hem de...önce beta hcg yüksek çıkıyo " kalp atışını duyayım" diyorsun, o geçiyo, "ikili test", o geçiyo " detaylı usg" o da geçiyo "doğum"...şu son 1 yılda İnciyi düşünmediğim bi an bile yok...annem beni yok saymayı nasıl başardı çok merak ediyorum
-demin bahsettiğim içime kadın kaçma mevzusu oldu ve ben tamamen bambaşka biri oldum, çok da yaradı maşaallah diyelim
-başkasının çocukları mızıldasa bile sıkılırım, " annesi nerde " derim öyle bi uyuzumdur ama, İnci tepeme çıksa bile, gece full uykusuz bile olsam sonsuz bi sabır var içimde..zaten aksini aklımdan bile geçirsem, o bebeğim olmayacak diye ağladığım günler, yıllarca tedavi olan insanlar geliyo aklıma, durduruyorum kendimi...
- hayatı, insanları hep sevdim ama çok da sevgi kelebeği değilimdir...İnci bana insanı sevmeyi öğretti en çok...karşılıksız ve katıksız en büyük sevgiyi...

uzun yazmışım yaa şimdi baktım da:)))

Hıım derin bi konu! Eşimin ilgisini ve sevgisini, işimi, eski vucudumu dolayısıyla tüm kıyafetlerimi, sosyal hayatımı, sigara ve kahveyi, gezmeyi, gaz yapar korkusu duymadan gönlümce yemeyi, keyifli olduğum zamanlar bi bira içmeyi, gece uykusunu ve sabah yatak keyfini, sorumsuzluğumu, televizyonda diizi izlemeyi, sinemaya gitmeyi, gelecek kaygısı duymamayı, uzun bi duş yapmanın keyfini, bağımsızlığımı kaybettim.
AMA DÜNYANIN EN MUHTEŞEM VARLIĞINA SAHıP OLDUM. Kaybettiğim hiçbişiy gözümde değil. Zaten artık tek hayatım minik tosbikim! Bi şansım daha olsa hiç düşünmeden bin kere yine yapardım. Hem de daha erken yapardım. Bi gülüşü bi ömre bedel! Allahım isteyen herkese nasip etsin, yavrularımızın acısını yaşatmasın bize inşallah!

benimde kızım var.. 19 günlük daha..
şu yazdıkların burdaki biçok kişinin aklından geçirdiği ama dile getirmediği şeyler...

eline koluna sağlık...

DÜNYANIN EN GÜZEL VARLIĞI KIZIMMMMM CANIM KIZIMMMM HEP MUTLU OL... TALİHİN BAHTIN HEP AÇIK OLSUN CANIM YAVRUM

Back
X