ANNE OLMAK GERCEKTEN COOK ZOR

SELSERHA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
708
325
103
Biliyorum herkezin bi derdi var.Bnmkide 6 aylik kizimla.Dogdugundan beri emmedi beni.Geceleri uykusu yok yine dogdugundan beri.Simdide bi aydir ek gida deniyoruz malesef yemiyo.Yediginide fazlasiyla kusuyi.Yiprandim artik nolcak bu cocuk tecrubelerinizi anlatin stresten artik yasayamaz duruma geldim.herkezin cocugu uysal emerler yerler uyurlar bnmki boyle olan varmi

Arkadasimin kızı da öyle.. allah sabır versin.. gerçekten çok zor..
Şimdi 2 yaşını geçti ve hala yemek istemiyor.. Sürekli bebe biskuvisini süte karistirip biberon ile içiyor.. sıvı bir şekilde.. sana tavsiyem kesinlikle biberon kullanma ek gıda alıştırma süresince.. tek doğrunun biberon olduğuna inaniyorlar ve kasikla yemeyi reddediyorlar.. Mutlaka bir uzmandan destek al ve öyle devam et.. en sağlıklısı uzman tavsiyesi.. herkesin dediğini yaparak minigi usandirmak da var işin ucunda.. inşallah düzene girersiniz tez zamanda..

hangi marka mamayi kullaniyorsunuz? mamayi dogru tatbik ettiginize emin misiniz? belki de kiziniz hazim sikintisi cekiyordur?

hangi marka mamayi kullaniyorsunuz? mamayi dogru tatbik ettiginize emin misiniz? belki de kiziniz hazim sikintisi cekiyordur?
Yok muhallebi verdim oda iki defa denedim yemedi kustu hep.Zaten her konuda zor bi bebek.Hala ayagimda salliyorum agliyo uyumuyo

3 delikli biberon başlığı al. Hazir mamayı olsun cici bebeyi olsun çalkala ver bebeğe.
Ayakta sallamanin caresi yok ama bende

Sabırla denemelisin. Şuan alışma evresinde bebek öyle düşün. Yedikleri ile doymak zorunda değil. Tatlarına alışsın baksın yeter. Farklı şeyler yap mesela tarhana çorbası(salçasız ve zeytinyağlı) meyve püresi gibi. Geçecek bugünler merak etme,sakin olmaya çalış sen stresli olursan onada yansır. Nereden anlayacak deme annenin mutsuzluğunu anında algılıyorlar, sabırlı ve kararlı davran uyku konusunda da. Ve unutma o bir bebek zamanla duzelecek. Mama sandalyesi dene. Benim kızım 8 ay olana kadar asla yemedi ek gıda. Bende çok üzülüyordum ama alıştı 8 aydan sonra. Mama sandalyesine kemerleri bağlayıp oturttum ve öndeki tabla kısmını çıkarttım böylece müdahale etmem kolay oluyordu, kemer olduğu için duşme riski de yoktu,nitekim zamanla yemeye başladı.

Herkesin çocuğu şöyle uysal diye şartlandırmayın kendinizi.benim 11 aylık kızım var.çok gazlı ve kolik bir bebekti.koliği 6.ayda zar zor geçti.hiç uyumazdık.sürekli ağlama halindeydi.gazı hala geçmedi:)
ek gıda zaten kabus gibi başladı.ama minik minik adımlarla ufak ufak tattırarak zamanla alıştı.boş yere stres yapmayın ,zamanla alışır.sizin stresinizden beneğiniz de etkileniyor unutmayın.ben sadece 2 ay emzirebildim.devam sütü ile beslenmek zorunda kaldı bebeğim.ek gıdaya geçişi gözümüzde büyütüp korkuyoruz bizim korkularımızdan nasibini alıyor bebeklerimiz haliyle.ablamın kızı var benimkinden 5 ay büyük.hala emiyor, ek gıdada hiç sorun yaşamadı gibi.ablamınki böyle benim bebeğim neden uyumuyor, yemiyor,emdi vs hiç demedim.zamanla herşey daha kolay oluyor üzmeyin kendiniz de bebeğinizi de.benim kızım şimdi gayet güzel yiyor.başlangıçta çok zorlandı ama artık geçti.darısı başınıza sağlıkla büyütün evladınızı.

Sanki hep boyle olcak gibi. Cok uzuluyorum emmemesine o icinde kalmisken ona surekli aglarken bide ek gida sorunumuz cikti

Yok muhallebi verdim oda iki defa denedim yemedi kustu hep.Zaten her konuda zor bi bebek.Hala ayagimda salliyorum agliyo uyumuyo

doktorunuz muhallebiye gecebilir dedi mi? kolik olabilir cocugunuzda ayrica; biberon dr brown marka alip kullanin.

Sanki hep boyle olcak gibi. Cok uzuluyorum emmemesine o icinde kalmisken ona surekli aglarken bide ek gida sorunumuz cikti
Geçiyor inanın geçiyor.siz hiç bilmem kaç yaşına gelmiş ama hala sadece biberonla beslenen çocuk gördünüz mü? Sabredin ve sakin dırmaya çalışın.ayakta sallamaya hiç alıştırmadım zaten beceremiyordum da.gazlı olduğu için saatlerce beşiğinde salladığımı bilirim.artık 10dk uyusa da tuvalete gitsem dediğimi bilirim.
Ek gıdaya geçişte , muhallebiyi benimki de reddetti.3 farklı zamanda denedim yemedi.meyve yada sebze püresi verdim ben de.o da tadımlık bir kaşık kadar.zamanla arttı.önce bebeğinizin yutma becerisi kazanması gerek.adı üstünde ek gıda.temel gıda yine devam sütü olacak.örneğin öğlen gibi biraz elma verin.cam rendeden geçirin.3 gün deneyin , sonra 3 gün armut vs deneyin.muhallebiyi kızım hala yemez ve benim de umurumda değil artık:)

Her Bebeğin vardır bi zorluğu kimi uyumaz kimi yemez kimi mızmızdır kimi yaramaz hiç bi bebek dörtdörtlük değildir arkadaşım Bebeğini sakın başka bebeklerle kıyaslama bebeğinide kendinide strese sokarsın benim kızımda 14 aylık gece 23:00'den önce uyumaz gecede 3,4 sefer uyanır ne yapayım başkasının bebeği gece 20:00 oldumu uyuyor sabaha kadar deliksiz uyuyor diye kahırlanayım mı bebeğinin tadını çıkar çok çabuk büyüyorlar çünkü. Eltimin bebeği en zor bebeklerdendi şimdi 2,5 Yaşında düzelmese o düzelmez derdik o kadar zor bi bebekti yani eltim ikinci bi çocuğa Tövbe etti ama çok şükür o günler geçmeyecek diyordum ama geçti gitti diyor yemesi içinde blw yöntemini bi dene istersen nette araştırıp bilgi sahibi olabilirsin kısacası bebeğinin eline veriyorsun kendi yiyiyor bebekler kendi kendine yemeyi seviyor ben yiyebileceği herşeyi eline veriyorum 8 aylıkken bulgur pilavını koydum önüne mıncıklaya mıncıklaya öyle bi yediki çok hoşuna gitmişti evin hali berbat oluyor oda bi süpürüp silmeye bakar zaten daha 6 aylık diyorsun 1,5 ay sadece tadım zamanı Sürüyor şimdilik doyması gerekmiyor tadsa yeter bir çay kaşığı bile yese kar kârdır

Dogru soyluyorsunuz ben doymasini bekliyorum.Ama alisirmi oyle bi kasik bi kasik

Allah yardimcim olsun demekki bebekten bebeğe fark var.benimki çok sukur emme sorunu yaşamadı hala emiyor 11 aylik ama 7 aylik doğduğu için 9 aylik düzeltilmiş.ek gıdaya geçtik maşallah her şeyi yiyor uykusu da çok iyi gece 7 saat uyur gündüz birer saat uyur huysuzlugu yok gayet neseli.annem kızım melek der sakin şikayet etme etmiyorum zaten ikinciyi sonbahar gibi dusunucem insallah nasip olursa.zor bir bebek olmaz insallah gerçekten cevre de görürdüm insallah b ebeginiz sakin uyuyan yemeğini yiyen bir bebek olur tez zamanda.

Kızım 18 aylık
4 bucuk kilo doğdu
Ama bi kere bile iştahla emmedi.
İnat ettim 6 ay ek gıda vermedim su dahi vermedim emzirdim.
4. Ayda başladı diş cıkarmaya şuan bir buucuk yaşında ve sadece en arKa azıları kaldı düşün ne cektiğimi.
Tek birgün iştahla acmamıştır ağzını oyunla reklamla yedirdim hep.
Uykumu memeden kestim 4 ay oldu belki uyku düzeni oturur diye yok arkadaşım bak bu saat olmuş ve ben burdayım.
Anneyiz zor bebeklerde bizim sınavımız.
Allah veriyo kolaylığını

doktorunuz muhallebiye gecebilir dedi mi? kolik olabilir cocugunuzda ayrica; biberon dr brown marka alip kullanin.
Ah o doktor browns biberon yok muuu :) bizimki 40gun onunla içti emme ile ilgili bir problemi vardı çünkü. Ve çocuk bildiğin gaz bombasıydı tabii 40 gün uyumadan ve hiç susmadan ağlayınca göbek fıtığı mı istersin, kucak alışkanlığının yerleşmesi mi dersin, sallanarak uyumak mı dersin ne ararsan vardı hatunda. Zamanla hepsi geçti tabii. Ama ben biberondan hiç memnun kalmadım :/

Bnde sutumu sagarak veriyorum cok zor emseydi bari onunla ugrasmazdim.Sütten kesmeyi dusunuyorum zaten yok denilcek kadar azaldi o ilk basta tasan sutüm .6 ay aldi ya cok sukur bi sorun olmaz ins

Sanki bidaha hic normal olmiycaz hep boyle olcakmisim gibi

Dogru soyluyorsunuz ben doymasini bekliyorum.Ama alisirmi oyle bi kasik bi kasik
Alışır hiç canımı sıkma dediğim gibi şu an sadece tadımlık yemesi gerekiyor zaten doyumluk değil ana gıdası mama yada anne sütü zaten o bir çay kaşığı zamanla bir bakmışsın bir yemek kaşığı yarım kase bir kase olur benim kızım bazen hala iki yemek kaşığından sonra yemek istemez emmek ister Bazense bir kase yemek yer kalkar hiç zorlamam ne kadar yemek isterse o kadar yer doktorumuzda ne yedireceğine anne karar verir ne kadar yiyeceğine bebek karar verir zorlamayın sakın demişti 14 aylık ve 9 kilo Ufacık tefecik ama sağlığı çok şükür çok iyi hemende hasta olmaz sende canını sıkma sakın eninde sonunda yemek yemeyi sevecek illa yemekten zevk aldığı tadlar olacak bi müddet sonra sende alışıp onun sevdiği şeyleri yapmaya çalışacaksın ikinizde alışma evresindesiniz :)

Saolun ins alisir RabbIm saglik versin oncelikle cocuklarimiza.Ama insan yavrusu soz konusu olunca rahat olamiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…