Anne olmak ..hergun aklimiza ilk gelenleri yazalim mi??

bebiskom

ναяℓığıη öу&#8467
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
2.495
4
158
İstanbul
Bu kutsal gorevi tvirusvirusvirusvirusvirusvirusvirus buyuk bir mutluluk oldugu kadar, cokkta sorumluluk isteyen birsey.. istedim ki buraya hergun annelik duygularimizi yazalimm..

su anda oglumu ayagimda uyuttum.. ve

ANNE OLMAK, bebegini ayaginda uyuttuktan sonra, yaninda ortecek birsey yoksa,yavrusu usumesin diye uzerindekini cikartip bebeginin uzerine ortmektirr.. :69:

:130::130::130:

Allahıma şükrediyorum,iyiki anne oldum,iyiki kızım var vee
kızımı çok seviyorum..Rabbim yavrularımızı bizlere bağışlasın.
Anne olmak yolunda, maddi manevi bütün herşeylerini ortaya koyanlara
Rabbim inşallah annelik duygusunu yaşatır diyorum...

Anne olmak...
sadece düşlerimde tatmak istemediğim duygu,
anne köpegın bıle enıklerını korumasına, sevmesıne ımrendigim,
kımı zaman düşler kurarken gözlerimin dolmasına,
kimi zaman hıckıra hıckıra aglamama neden olan,
en buyuk hayalım, en buyuk duam.

Son düzenleme:
anne olmak büyük bir sorumluluk insan her şeyini ona göre ayarlamak zorunda hele birde çalışan bayansa benim gibi, daha bebiş olmadan nasıl büyütücem kime emanet edip işe gidicem diye düşünüyorummm... :emir_bebek:

7 aylık hamileyim ikizlerime .

anne olmak nedir tam algılayamadım ama
anneliğin ilk adımı

elini karnına koyduğunda onların tekmelerini hissetmektir..:32:

anne olmak;:69:
tüm gün çalışıp,akşam eve gideceğim saati iple çekmek. tüm yorgunluklara,olumsuzluklara rağmen herşeyi onun bir gülümseyişiyle unutmak...

anne olmak;:69:
işten çıkıp,yavrumu kucaklayıp,soğuk kış gününde uzunca bir yolu onu kucakta taşıyabilmektir.

ANNE OLMAK gözlerinden uyku aksa da onunla oyun oynamak; kolların ağrıdan kopsa da saatlerce onu zıplatmaktır...

valla "anne olmak sürekli vicdan azabı çekmektir" diye bişey okumuştum
sonra bu laf doğru geldi, çünkü sürekli onu yapsaydın bunu yapsaydım, şu ilacı içirmeseydim, şu yemekleri yedirseydim, bebekken bisküvi vermeseydim, hatta taa hamileliğe kadar gidip keşke hamileyken bunu yeseydim falan bile diyosunuz
çocuğunuz için hep en iyisi olmasını istediğinizden oluşan bi vicdan azabı bu yani

valla "anne olmak sürekli vicdan azabı çekmektir" diye bişey okumuştum
sonra bu laf doğru geldi, çünkü sürekli onu yapsaydın bunu yapsaydım, şu ilacı içirmeseydim, şu yemekleri yedirseydim, bebekken bisküvi vermeseydim, hatta taa hamileliğe kadar gidip keşke hamileyken bunu yeseydim falan bile diyosunuz
çocuğunuz için hep en iyisi olmasını istediğinizden oluşan bi vicdan azabı bu yani

kesinlikle... ve bence anne olmak onun için hep korkmaktır...

anne olmak...ilk günden itibaren ya bana bişey olursa ona kim ben gibi bakar diye düşünmek...

anne olmak... ya deprem oldugunda ondan uzak biryerde olursam diye düşünüp düşüncesiyle bile kahrolmak....

ben anne değilim ama benim annem bişeyin olumsuz hep kötü yönlerini düşünür hiçmi iyi bişey gelmez kadının aklına tabiki çocuğu için en iyiyi düşüncek ama çok abarttığını düşünüyorum.bütün annelermi böyle

anne olmak...ilk günden itibaren ya bana bişey olursa ona kim ben gibi bakar diye düşünmek...

anne olmak... ya deprem oldugunda ondan uzak biryerde olursam diye düşünüp düşüncesiyle bile kahrolmak....

ayni benim dusunceleri aylasmissin((( Allah korusun.

anne olmak..evet anne olmak.....
en başta anne olmanın bilincinde olmaktır anne olmak..
işte ozaman anesindir
işte o annelerin yaptıkları herşeydir anne olmak
o gülünce tüm acılarını unutmaktır
her gün ona iyice aşık olmaktır
büyümesinden korkmadrı anne olmak
büyüyp senden uzaklaşmasından korkmak
kızdığın zaman vijdanının cayır cayır yanmasıdır anne olmak
onu hep bağışlamaktır...
ve onun sevincinide üzüntüsünüde hisssetmektir
ondan öncesi yoktur sanki
hayat onsuz olmaz diyebilmektir anne olmak..
anne olma çok güzeidir ....çok güzeldir anne olmak çok güzeldir

Anne olmak; uykunun en tatlı yerinde kalkıp yavrunu kucağında uyutmaktır.
Anne olmak; en ufacık bir hışırtı sesinde uyanıp bebeğinin üzerini örtmektir.
Anne olmak; sırf sağlıklı beslensin diye yeni yeni mama tarifleri keşfetmektir.
Anne olmak; yavruşunun saçlarını seve seve uyumasının mutluluğunu bilmektir...
Allah'ın verdiği en kıymetli hediyedir...

Back
X