Anne olmak istiyorum artık :(

Leviosaa

Gül, güldür, güzelleştir 🪷
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2022
1.421
1.437
63
28
Şekerler iyi akşamlar. Aslında günlük de tutuyorum ama eşimin bulduğundan ve gizli gizli okuduğundan şüpheleniyorum, üzüldüğümü bilsin istemiyorum. O kadar boş konuşan insanlar var ki! Beni anlamıyorlar. Ben kafaya takıyorum diye hamile kalamıyormuşum, çok gereksiz stres yapıyormuşum. 2 arkadaşım var daha erken diye diye birisinin 4 birisinin 7 sene çocuğu olmadı. Malesef bizim de 1 sene oldu ha bu ha sonraki ay mı diyerek. Yaşım da geçiyor artık, ben tek çocuk değil Allah nasip ederse en az 2 çocuk düşünüyorum. Tüm kontrollerimiz de yapıldı bir problem yok, D vitamini ve Demir eksikliğim vardı, 2 aydır da takviye alıyorum. Tavsiyede bulunmak isteyen (ne olursa olsun), ben şunu denedim hamile kaldım diyen olursa dinlemek istiyorum, benim için 1 ay bile büyük kayıp artık, şimdiden çok teşekkür ederim

Çok iyi anlıyorum kafaya takmamak mümkün mü. Bizim de kontrollerde bir sıkıntı çıkmamıştı artık aşılamaya başlayacaktık doktorlar rahim filmi önerdi. Size de önerilmiştir diye düşünüyorum. Onu çektirdikten sonra bir sıkıntı da çıkmamasına rağmen çok şükür kendiliğinden hamilelik oluştu. Rutin tetkikler için çektirmiştik. Beklemiyordum. O ay adet olurum diye ped bile almıştım ama çok şükür gerek kalmamıştı. Siz de rahim filmini ertelemeden çektirebilirsiniz bu arada ortalama 3 yıl sonra normal gebelik oldu

Allah bağışlasın :) peki hamile kaldığınız ay değişik ne yaptınız, ne yediniz ne içtiniz, var mıydı yaptığınız ekstra bir şey

Allah bağışlasın :) peki hamile kaldığınız ay değişik ne yaptınız, ne yediniz ne içtiniz, var mıydı yaptığınız ekstra bir şey
Aminn Yeme içme açısından değişiklik yaptım mı hatırlamıyorum ama rahim filmi sonrasında hamilelik şansı artıyor çünkü rahme sıvı ve basınç verilip görüntüleme yapılıyor. Film çekildiği günden itibaren gün aşırı ilişkiye dikkat etmeye çalıştık bazen 3-4 günde bir olduğu da oldu. Size önerildi mi peki

Ben hiç rahim filmi çekilmesini duymadım ilk kez senden duydum. Bana ultrasonla bakıldı tıkanıklık var mı diye, eşimin de sperm kalitesine bakıldı. Doktorun tek takıldığı şey benim kan değerlerim, d vitamini ve demir eksikliğim. Habire aynı şeyi söyleyip duruyor, depolarını doldurmamız lazım. Belki normal seviyeye gelince bakıcaktır başka yollara , çünkü yerlerde değerlerim. Ve D vitamini ve demir gebe kalmak için oldukça önemli

O zaman öncelikle o değeri düzeltmek lazım bir de demir ilacı kullanırken dikkatli olmak gerekli mesela c vitamini içeren yiyecekle alınırsa emilimi artar ve demir ilacından sonra en az iki saat kalsiyum içeren yiyecek yememek gerek çünkü emilimini azaltıyormuş kullanırken bunlara dikkat etmeli. O değerler düzeldikten sonra rahim filmi önerilir diye düşünüyorum çünkü benle eşimde de sıkıntı yoktu rahim filminde de sıkıntı çıkmadı ama hamile kalmayı kolaylaştırmış oldu

Nasıl çekiliyor ki acaba , merak ettim

Kesinlikle kuru incir canım. Düzenli ye gerçekten mucize

Size 1 yıl olmuş yine ben evleneli 1 buçuk ay oldu daha ve çocuk baskısı var ayrıca eşimde askeri personel yanımda değil bu şekilde bile çocuk yap diyorlar sanki bu şartlarda benim elimdeymiş gibi . Deneme şansımız 6 ay sonra olucak maalesef. Bu konuda çok üzülüyorum insanlar da ayrıca sinirimi bozuyor. Sizi anlıyorum ama stres herşeyin başı diye düşünüyorum. Bizi bize bıraksalar belki bu kadar sıkıcı olmaz bu durum.

O kadar haklısın ki. Hemen sağdan soldan başlamışlar acaba çocukları mı olmuyor, sorun gelinde mi damatta mı bilmem ne. Sanki bunlara doğurucaz anlamıyorum, ama kıyamam sen yeni evlisin eşinle ayrı mı düştünüz Rabbim can sağlığı versin inşallah başka ayrılık olmasın. Biz de eşim askere gidecek diye yapmadık başlarda ama artık istyoruz olmuyor

Sevgilim dönemimizde de yılda 2 kez görüşebiliyorduk zaten . Ama evlenince ayrılık bir başka oluyormuş. Sabırdan başka bişe gelmiyor elden. Sağol Allah razı ol. Ondan öte bebek muhabbeti sıktı beni . İnşaallah Rabbim sana en kısa sürede nasip eder

Merhaba. Gerçekten stres çok etkili . Ben 7 ay korunmadim sonrasında gebelik oldu. Ovulasyon testi yapmanızı öneririm. Allah isteyen herkese sağlıklı bebek nasip etsin amin :)

Merhaba kafaya takmamak çok zor biliyorum. bende 5 ayda hamile kaldım ama üç dört ay negatif gördükçe bile çok üzülüyordum. Ben çörekotu bal tarçın kürü yaptım internetten biraz araştırın mutlaka ikinci ayında hamile kaldım ve o ay hiç düzenli birliktelik olmamıştı. Bir de gerçekten çocuk yapma düşüncesinden uzaklaşarak rahat bir şekilde birlikte olmakta çok fark ettiriyor bence çünkü o ay gün aşırı yapmak yerine rahat olduğumuz birkaç zamanda yapmıştık. Demir ve kansızlık içinde karadut özünü sulandırıp içebilirsiniz ben hala hamilelikte içiyorum çok şifalı bir şey. eşiniz içinde keçiboynuzu özü hergün bir kaşık. İnşallah tez zamanda hayırlı haber alırsınız

Acaba ovülasyon testi yapıyor musun? Yazmamışsın aklıma takıldı. Ben hamile kalmak için yediklerimde ekstra bir şey yapmadım. Kendim hazırlayıp yiyordum. Tahin pekmeze çok sarmıştım hamileliğimi öğrenmeden evvel ama ilgisi olmayabilir çünkü sonrada çikolata krizim tutmuştu ve sonrasında belirtiler gelmişti. Bence benim hamileliğimi sağlayan ovülasyon takibiydi. Yumurtlayacağım günün öncesi ve o gün mutlaka değerlendirmek. Son olarakta ilk etapta gecem gündüzüm hamile kalmaktan ibaretti. Ve sanki taktıkça kendimden uzaklaştırıyordum. Derler ya ne kadar çok istersen o kadar senden uzaklaşır diye onu hissettim işte. Sonra dedim ki gerekeni yap ve dua edip rabbine bırak, artık takmayacaksın. Rabbime çok şükür 2 gün evvel kese göründü ama yinede kendimi heveslendirmiyorum. Düzgün beslenip ilerleyen haftaları sakince bekleyeceğim. Sağlıkla gelişsin diye dua ediyorum.

Kürün tarifini yazar mısın pamuğum

Bende ovulasyon testleri yapıyorum 2 aydır, inşallah bu ay demir ve d vitamini takviyesiyle tutar :S

Merhaba. Gerçekten stres çok etkili . Ben 7 ay korunmadim sonrasında gebelik oldu. Ovulasyon testi yapmanızı öneririm. Allah isteyen herkese sağlıklı bebek nasip etsin amin :)
İyi de balım kendimi başka hiç bir şeyle meşgul edemiyorum ki

İyi de balım kendimi başka hiç bir şeyle meşgul edemiyorum ki
4 sene her ay diye bekledim. Denemedigim kür ,ilac takviye kalmadı. Ne dedilerse yaptım. Ovulasyon testi aylarca kullandım.Duyabilecegn butun herseyi denedim diyebilirim. Olmadı. Histereskopi olmustum. Ondan sonra adetlerim daha duzenli ve sancisiz gecti 6-7 ay kadar cok rahattim. Doktorum kendlgnden olsun istiyordu aşılamayı ertelemsitik.Seneye kadar olmazsa dedi yazin yapalim . O yuzden aman yaza naslsa aşılama yaptrcam diye artik o aylar yavasa dusunmeyi biraktm.Bir iki ay hic aklima gelmedi..Yazı bekliyordum aşılama yapilcakti.Kendlgnden olmasini dusunmuyordum .Bu dusunceyi rafa kaldırdım yani. Baska seylerle mesgul oldum.Gezdim,tozdum ise gittm orda eglendim .İs cikislaei aktvtler yaptm falan. O ay nisan ayında hamile oldugumu ögrendim. Bundan sebep en buyuk faktorun stres oldugunu dusunuyorum.Bircok problemi olupta ona ragmen kalanlarda kendilerini kasmadiklarndan kalıyor gibi geliyor bana artık.

Ama herkes beni suçluyor bu konuda sanki ben kafaya taktığım için gebe kalamıyormuşum gibi. Evet mucizeler aniden gelir ama hazırlık yapıp sonucumu beklemiyim mi anlamadım ki. Allah analı babalı büyütsün bu arada

Benim de eşimde varikosel sperm sayısı az ve hareketsizlik vardı
Ayrıyeten bende kist amh düşüklüğü hormonlarımda sıkıntılar vardı yumurta rezervimde iyi değildi
Çok şükür bir ay hiç kafama takmadım evde bebek muhabbeti bile geçmedi sürekli bişeylerle oyalandım spora başladım beslenme tarzımı zaten bir yıldır değiştirmiştim
Ve doktor o ay bana tüp bebek dedi aynı ay kendiliğinden hamile kaldım çok şükür
Adet günüm beş gün geçmişti ben diyodum hala adet olucam o kadar hamileliği aklımdan geçirmedim sonra doktora gittiğimde kan değerim 1500 dü
O yüzden kafana hiç takma hamilelik odaklı yaşama hatta bana kalırsa ovulasyon testi falan da uğraşma akışına bırak iki günde bir ilişki olunca denk geliyo zaten yumurtlama tarihine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…