Anne olmak istiyorum

simgebehra

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
264
211
33
45
30 yaşında 8 aylık evliyim neredeyse evlendiğimden beri deniyorum olmadı bir kimyasal oldu ama oda kesin değil yani hiç hamile kalamadım diyeyim. Çok istiyorum anne olmayı belki sürekli okuyorsunuz bunu ama içim daralıyor arkadaşlarımın hepsi çocuklu yeni iş değiştirdim onlarında boyu kadar çocukları var. Bir arkadaşım geçen sene doğum yaptı dün haberini aldım şuan ikizlere hamileymiş. Ben mi beceremiyorum bu işi? Cidden yani yapamıyor muyuz anlamıyorum.

Ek olarak bilen var mı 30 yaşında 6 ay doğal yoldan olmadıysa izleyeceğim yollar neler? Doktor iki aşılama olmadan tüp bebek yapılmıyor dedi. Yurt dışı kıbrıs falan direk tüp bebek yaptırabileceğim yöntem var mı şartları neler lütfen akıl verin çok istiyorum bir evladım olmasını

Not
Ben direk bir merkeze gidip yaptıramıyor muyum sağlıklı insanlarda seçemiyor mu beklememek için bu yolu? İlla çatlatma iğneleri aşılamalar hormon patlaması yaşamak zorunda mıyım?

Son düzenleme:
Becerememekten değil de sizin ve eşinizin kontrolleri yapıldı mı?

Doktora göründünüz mü
Yapıldı bir sorun yokmuş ama doktorlar 1 sene deneyin diyor ama benim bazı rahatsızlıklarım var 1 yıl sonra ilerleyedebilir belki hiç doğurma şansım olmaz doktorlar iki aşılama şartı koşuyor direk tüp bebeğe geçemez miyiz aşılamanında ihtimali düşük dedi doktor devlet şart koşuyormuş bunu yapılmak zorundaymş

Yapıldı bir sorun yokmuş ama doktorlar 1 sene deneyin diyor ama benim bazı rahatsızlıklarım var 1 yıl sonra ilerleyedebilir belki hiç doğurma şansım olmaz doktorlar iki aşılama şartı koşuyor direk tüp bebeğe geçemez miyiz aşılamanında ihtimali düşük dedi doktor devlet şart koşuyormuş bunu yapılmak zorundaymş

O zamn özel hastaneyi tercih etmelisiniz...
Evet devlet hastanesi 2 aşılama şartı koyuyor...

Rahatsızlığınız nedir? Tedavisi yok mu?

Özel bir tüp bebek merkezine giderseniz doğrudan tüp bebek denemesi yapılır. Aşılama ile uğraşmamış olursunuz eğer maddi durumunuz müsaitse özele gidin derim.

Kimyasal gebelik olsa bile bu senin hamile kaldığını ve ileride de hamile olabileceğinin kanıtıdır demişti bir doktor bir zamanlar
Ki iki sene sonra çocuğum kucağımdaydı
Biliyorum zor ama
Çaresi sabır arkadaşım

hamile kalabiliyorsun tüp bebek yaptırmaya niye niyet ediyorsun. bende 30 yaşındayım 1 senelik evliyim. benimde ufak hastalıklarım var 1 kimyasal 1 düşük yaşadım ama tüp bebeği zorunda kalmadıkça yaptırmayı düşünmüyorum. kolaylık gibi düşünmeyin bunu bir çok hormon verilecek size bunlar basit işlemler değil. biraz sakin olmak gerekiyor stres yaptıkça daha kötü. bitki çaylarının faydalı olduğunu bi arkadaşım söylemişti. soğan kürü yapıyorlar ne bileyim öyle şeyleri araştırabilirsin bence şimdilik.

Aşılama sonra tüp bebek daha yıpratıcı ben 2 aşılama 4 kez tüp bebek denedim şuan çok pişmanım keşke direk doğru merkezde doğru doktora tüp bebeğimi yaptirsaydim ah ah kim istemiyo ki evladının kokusunu biran once burnunun dibinde duymayı Allah yardımcın olsun canım maddi durumun varsa araştırıp doktorun içine sinerse özele gecmeni tavsiye ederim beni cook oyaladilar çünkü

2 yıldır anne olmaya çalışan bir kadın olarak *Anne olmuş * kişilerden şunu rica ediyorum ; lutfen takma , olur vs . Demeyin . Evet biliyorum asla art niyetli bir söylem değil ama yumurtlama takibi ile beraber olacağın günü bile ona gore seçerken , nasıl düşünmeyeceğiz onu da ben bilemiyorum . Belki çocuk istemesek o zaman düşünmeyiz, ve gerçekten olur . Fakat öyle birşey mümkün olmuyor . Bazen hafızamı silmek istiyorum hatırlamamak için . Inanın biz sizden daha çok istiyoruz stres yapmamayı , unutmayı . Ama olmuyor işte:/
Bu arada benim de 4 aşılamam var. Hepsi de negatif , doktor değilim tabii ki buna ben karar veremem ama aşılama benim için zaman kaybından başka bir şey olmadı. Su an ise tup brbek tedsvisi goruyorum . Çarşamba günü yumurtalarım toplandı, pazartesi bir aksilik çıkmazsa yerlrstirecekler. Allah isteyen herkese nasip etsin . Umarım sizin içinde herşey güzel olur. Allah yardımcımız olsun :KK200:

Dip not ; tüp bebek tedavisi gerçekten çok yıpratıcı bedenen ve ruhen . Buna hazırlıklı olmadan kesinlikle başlamamalı insan :/

6ay çok erken bukadar sıkıntı yapmayın evliliğinizin tadını çıkarın nerde gezsek nerde yesek derken kendiliğinden gelir takmayın bukadar yabana atmayın sözlerimi 9yıl sonra anne oldum ben nekadar kafaya takarsan okadar sorun oluyor Tabi bi yandan doktora gidin tedavi öneriyorsa uygulayın ama merkeze bunu almayın daha çok yeni evlisiniz

Doktorlar sorun yok dedi ise zamana bırakmanız gerekiyor stres yapmayın bir çok yöntemi var ve mutlaka iyi bir hekim tercih edin anlasabildiginiz.

Bende daha yeni başladım bebek icin sürece 2 yıl.oldu evleneli .
Antidepresan da kullanıyorum halim daha karışık ama bir zamanı olduğuna inanıyorum nasibi ne zaman ise o zaman olacak .:anneadayı:

Son düzenleme:
6 yılı geçkin bebeğim olmadı ve aşılama ya da tüp bebek istemedim çünkü vücuduma boş yere hormonları dayatmak istemedim. Ha eğer doğal yollarla olmasaydı tabiki yapardım ama benim sebebsiz olmuyordu. Çok üzüldüm, çok bekledim.
Artık aklımdan gittiğini sandığım ya da rahat olduğum bir anda hamile olduğumu öğrendim, çok şükür.
Ne yaparsanız yapın hayırlısını isteyin. Ben hep hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar diye dua ederdim.
Ve şöyle de bir şey var ne kadar uğraşırsa uğraşsın insan bebek olayı maalesef elimizde değil. Nasip olmuyorsa olmuyor.
Ayrıca kıbrıs ne alaka? Kıbrısa başka şekilde tüp yapmak için gidiyor insanlar.
Gidin bir tüp bebek merkezine ve ben beklemek istemiyorum tüp bebek yaptırmak istiyorum deyin yeterli.

2 yıldır anne olmaya çalışan bir kadın olarak *Anne olmuş * kişilerden şunu rica ediyorum ; lutfen takma , olur vs . Demeyin . Evet biliyorum asla art niyetli bir söylem değil ama yumurtlama takibi ile beraber olacağın günü bile ona gore seçerken , nasıl düşünmeyeceğiz onu da ben bilemiyorum . Belki çocuk istemesek o zaman düşünmeyiz, ve gerçekten olur . Fakat öyle birşey mümkün olmuyor . Bazen hafızamı silmek istiyorum hatırlamamak için . Inanın biz sizden daha çok istiyoruz stres yapmamayı , unutmayı . Ama olmuyor işte:/
Bu arada benim de 4 aşılamam var. Hepsi de negatif , doktor değilim tabii ki buna ben karar veremem ama aşılama benim için zaman kaybından başka bir şey olmadı. Su an ise tup brbek tedsvisi goruyorum . Çarşamba günü yumurtalarım toplandı, pazartesi bir aksilik çıkmazsa yerlrstirecekler. Allah isteyen herkese nasip etsin . Umarım sizin içinde herşey güzel olur. Allah yardımcımız olsun :KK200:

Dip not ; tüp bebek tedavisi gerçekten çok yıpratıcı bedenen ve ruhen . Buna hazırlıklı olmadan kesinlikle başlamamalı insan :/
Katılıyorum. Bu korkan birine korkma diyince geçeceğini sanmak gibi. Kafana takma olur diyorlar ama o durumun içindeyken kim ne kadar başarabilir ki? Dikkat ederseniz bunları söyleyen kişilerde tatildeydim oldu, taşınıyordum oldu, vazgeçmiştim oldu gibi şeyler söylüyorlar. Olağan süreçte takmadım oldu diyen yok sadece çocuk düşünmezken kalanlar var. Birde ilk denemede tutturan şanslı kesim. Şu yönden bakmak gerekirse dünyaya gelecek bebeğinde bir kaderi olacak. İleride yaşayacakları, karşılacakları insanlar olacak. Bu yüzden şuan hemen olduğunda o bebek için ezelden yazılan kader gerçekleşemeyecek. Başka bir açıklamasını bulamıyorum ben şahsen.

Mikrocip aşılamada gebelik şansı yuzde 70 mis. Arastirmani tavsiye ederim

Duygularima tercuman olmussunuz ben kimseye bise anlatmiyorum çünkü boyle söylemler geldiği icin daha da sinirleniyorum

4 senede tecrübe sahibi oldum..
Daha 8 ay olmuş hiç bir şey 8 ay..
4 senede nelerden geçtim ne sıkıntılar yaşadım bitek allah bilir..
Ilk zamanlar hiç bir sıkıntı yok dediler..
2 sene sonra eşim de varikosel cıktı.. ameliyat oldu..
Ameliyat dan 1 buçuk sene sonra da sende sorun var dediler..
Hidrosalpenks diye bi illet..
Ameliyat olacağım yakında..
Büyük bi ihtimalle sadece tüp bebek annesi olabileceğim...
Sayısız doktor hastane gezdik 4 yıl boyunca..
Daha 8 ay olmuş sizin olur inşallah sıkıntı yapmayın lütfen... Bende 32 yaşındayım yaşıtlarım büyütmüş bile çocuklarını..
Aşırı derecede toplum baskısına maruz kalıyorum.. beni en çok bu üzüyor...
Allah ol derse olur insanoğlunun becerisi değil bu... 1 tane tüp bebek negatifim var cok yıprandım cok..

Back
X