Anne olmak üzereyim ama ya eşimin ailesi..

toramini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2007
186
3
96
42
İstanbul
arkadaşlar merhaba,4 yıldır evliyim ve şu an 37 haftalık hamileyim.Eşimle severek evlendik.Eşimle ailesi dışında bir sorunum yok.Düğün zamanında üstüne düşen hiçbir görevi yerine getirmeyen,ailemle kavga eden bir aile.Kısacası insanın en özel günü olan düğünümü burnumdan getirdiler.Ve sonrasında sanki herşey çok gönlümüze göre olmuş gibi her fırsatta yatılı olarak evimize geliyorlar.İst dan yalovaya taşındılar biz evlenirken.Şimdi her fırsatta anne kardeşleri var eşimin erkek biri 17 biri 26 yaşında bir de babaları geliyorlar.Öyle ki her bahanede,8 bayram geçti evleneli ben büyük olarak onlara gideceğime her bayram onlar ben,im evime geliyorlar.Ve en ufak bir hazırlıkla değil,eli kolu bomboş.Örneğin hamileyim 2 kilo meyve bile almadan geliyorlar.İnsanın durumu olmaz falan da bunların gezmeye tozmaya giyinmeye paraları var da birine birşey almaya vermeye hiç ver elleri yok.Yani kısacası tek taraflı bir gelme gitme meselesi.Ve ben bunları 4 yıldır edare etmeye çalışıyorum.Bu insanların ne evleri ne de bir malı mülkü var.Birbirlerine karşı düşman gibiler Aile kavramları yok,sürekli kızına oğluna gelirse mutlular.Yani geldikleri evde de misafirlik adabı diye bir dertleri asla yok.istedikleri saatte yatıp istedikleri saatte yemek yerler.Herkesin evi çftlik bunlara göre ve konuştukları laflar sözler dinlenecek gibi değil.Ben bunları 3 gün çekiyorum ve daha fazla tahammül edemiyorum doğal olarak.Mesela 2 gün öncesine kadar gene buradaydılar ben dokuz aylık hamileyim gece uyuyamıyorum,salonumda oturuyorlar sabahlara kadar rahatsız oluyorum tabii ki.Gelip gitmeleri hiç bitmiyor.Artık sabrım taştı.Kayınvalideme içimde ne varsa hepsini söyledim.Ama tek bildiği ağlayıp zırlayıp duygu sömürüsü yapmak.Karşıma geçip adam gibi konuşmuyor ki.Neyse geldiğinde biraz iş yaptı tabii ağırlaştığım için,zaten eve gelip ev işlerine yardım etmek dışında hiç birşey yapmıyorlar tek bu.Eşimin kardeşleri şımarık gece sen uyurken evde doşlaşıyorlar.gece camı kapıyı kapatmıyorlar gibi gibi bir sürü şey.Yani kiradayız bir kere durumun ne diye oğluna sormuyorlar,çocuk olacak bir eksik varı diye sormuyorlar.Gelirken boş gelen insandan ne beklenir ki tabi.Kısacası kadınla konuştum.O da topu kocasına atıyor,ve çocuklarımı özlüyorum diyor başka söyleyecek bir şeyi yok.Kısacası beşim ailemde ben böyle şeyler ne duydum ne gördüm.Benim ailem hep destektir,doğal olarak üstüne düşen herşeyi düünde de biz yaptık,bebek için de bizim taraf yaptı.Ama bunlar hiçbirşey ayapmadıkları gibi yapanlardan daha çok geliyorlar ve konuşuyorlar.Lohusalıkta uykusuzluk falan yine bana erkeli kadınlı gelip günlerce kalmaya yeltenirseler onlara çok kötü konuşabileceğimi ve artık sabrım kalmadığını söyledim.Gene geldiler 3-4 gün kaldılar,ve babası tır şöförü gitti annesi biraz daha kalsın diye bana trip yapıyor ne hamileliğim ne huzurum hiçbirşey önemli değil sanki eşimden soğudum resmen ve onun hadsiz ailesi dışında da bir sorunumuz yok.Ama hep tek taraflı tahammül göstermekten bıktım ve ben haklı yere yaptığım triplere karşılık benim eşim anne babama trip atıyor saygısızlık ediyor.Artık ne yapacağımı bilemiyorum.Onun benim aileme terbiyesizlık yapmaya hakkı yok .Çünkü o insanlarla benim ailem asla aynı ayarda değil ama eşim sırf rşılık gütmek için aynı hareketleri yapıyor.Adaletsiz bir insan yani.ben artık doğurucam o kadar garip şeylere tahammül ettiğim halde bana ve benim aileme haksızlık yapıyor geliyor.Çocuktan sonra nasıl olacak bilmiyorum.Ama hiç umutlu değilim bilmiyorum nasıl bir yol izlemeliyim?bilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

valla cok zor ve sinir edici bir durum bunlar sen hamileyken böyle yapiyorlarsa daha sonra fazlasini yaparlar gibi geldi bana benim anlayamadigim sey madem bu kadar sorunlu bir ailesi var esinizde ailesinden yana cikiyor neden cocuk yaptinizki keske yapmasaydiniz haklisiniz ama bu durumdada eliniz kolunuz bagli esinizle konusmayi deneyin böyle olmuyor en azindan bu kadar SIK gelmesinler diyebilirsiniz onu ikna etmekten baska bir cagre göremiyorum ben

Okudukça sinirlendim.Böyle bir saçmalığa nasıl dur diyemediniz bunca sene?Sen evinde onları çekmek zorunda değilsin,evet eşinin ailesi olabilirler ama size evlenirken bir insanın ailesine en çok ihtiyacı olan bir dönemde destek olmadılarsa,sadece gününü geçirmek için gelip kalıyorlarsa ki kesinlikle öyle bence bu gelip kalmalara hiç gerek yok.Bence keşke baştan eşine bu şekilde bir kalma düzeni yaratmak istemediğini söyleseydin,evlenirken onların hiç destek olmadıklarını,evlendikten sonrada mesafeli olmalarını istediğini belirtseydinde ona göre ayarlasaydı ailesini.Bence sen tepkini sert bir dille ifade edememişsin en başından.çok sinir bir durum,Eşininde bu duruma misilleme olarak ailene saygısızlık etmesi de çok çirkin.karşına alıp konuşmaktan,hamilelikte bu sıkıntılarla uğraşmanın seni ne kadar üzdüğünden bahset.umarım anlar...

oyy ben şiştim okurken...
alsınlar oğlucuklarını da koltuklarının altına gidiversinler.
siz de kafayı dinleyin iyice..

k.validenin gelip kalmasını anlarım da, kocaman erkek kardeşlerin kalmasını anlayamıyorum. onlar topluca size geldiğinde, sizde annenize gidip kalın 3-4 gün. bir şekilde anlaşılır herhalde rahatsız olduğunuz.

bence sen doğurmadan bunalıma girmişsin
biraz daha anlayışlı olmak lazım
gelene gelme denmez
birilerinin kardeşi ötekilerin oğulları
sen ailesine nasıl davranırsan eşinin de öyle davranma hakkı var
olay senin ailen benim aileme dönmemeli
dönünce bunlar kaçınılmaz

ya böyle büyüklü küçüklü yazınca farklımı hissediyorsunuz kendinizi
hiç anlma veremiyorum
göz yormaktan başka bi işe yaradığı yok

düşüncesizlik yaptıkları eşinle açık açık konuş tahammül edemediğini söyle ortak bi yol bulun bu şekilde yürümez çünkü

yazdıklarınızdan eşinin ailesi için sizin birşey yapacağınızı sanmıyorum eşiniz kendi tavrını koyması gerekiyor ailesine karşı çünkü evlendikten sonra aile halen bekarmış gibi

eşinize rahat davranışlarda bulunamaz bunu eşinizle görüşün

Düşüncesizlik yaptıkları kesin. Siz bir ailesiniz , gelip giderken size danışmalılar mutlaka. Hamile olmanız ekstra bir durum, size yük olmamak için ellerinden geleni yapmalılar hatta sizin yükünüzü azaltmaları lazım. Ama düşünemiyorlar malesef. Kendi oğulların evi onların evi onlara göre ve herşeyi yapmaya hakları var. ınsan böyle durumlarda eşinin suçu yokken eşinden soğuyor ve karşı taraf aman huzurları bozulmasın diye düşünemiyor malesef.

Açık açık konuşmak lazım mutlaka ve konuşmuşsunuz sanırım. Eşinizinde sizin yanınızda olup derdinizi iyi bir şekilde anlatmanız lazım karşı tarafa. Önemli olan eşinizin yanında olması, yanınızda değilse iş zor. Hala saygı göstermiyorlarsa saygıda göremezler.

Can sıkmamak pek mümkün değil ama kendi ve bebeğinizin sağlığını düşünün öncelikle.
Allah sağlıklı şekilde kucağınıza almak nasip etsin inş.

bütütn sorun o evi senin olarak kabul etmemelerinden kaynaklanıyor.oğlunun evi ye istediği zaman gelir,gelin kimmiş.sinir oluyorum ya.bende açıkça tavrını belli et.zırt bırt onları çekmek zorunda değilsin.ayrıca eşinin yaptığıda büyük terbiyesizlik.

esın dur demıyorsa sen ne dersen de asla duzelmezler. maalesef canım lmaz: ancak dıger arkadaslarında soyledıgı gıbı ya annene gıdecen onalr gelınce yada esıne uztune gıtmeden hamıleyım doguracagım ve artık burada olmalarından utanıyorum suyum falan gelecek dıye korkuyorum , tuvalete gıremıyorum falan de barı. ah bu kocalar yokmu sevgılıyken sokakta yururken laf atan adamların gırtlagına coken,senın ıcın kavgaya gırısen,ters bısey hıssettıgınde kabaran adamlar maalesefkı evlendıkten sonra aılelerıne karsı sut dokmus,pasıf ,kumandalarının annelerının elınde olan oyuncak bebek gıbı oluyorlar. esıneden kayınvalıdenede evde rahatsız oldugunu , karnı burnunda kadın oldugunu ve artık yanlarında egılıp kalkarken bıle rahatsız oldugunu acıkca soyle . hatta onlar gelıbce senın aılenıdecagır onalrda kalsın

senin yaşadıklarına benzer şeyler bende yaşadım ama napıcan yapıcak bişey yok eşimin hatırına görmezden geliyorum. bende hamileyim kapımı açan yok canının istediği bişey varmı yada yapabileceğim bişey varmı diye soran yok belkide biz gelinlere ne yapsalar yaranamazlar belkide ben de gelseler bu seferde aaa çok geliyolar rahatsız oluyorum derim

Aynı durum gibi çok olmasada bende aynı sorunu yaşıyorum. Evimiz çok küçük, ama eşimin ailesi gelince cümbür cemmat geliyorlar. Bebeğimiz oldu bizimde lohusalık döneminde rahat etmek istersin ama benim kayınpederde gelip kaldı bizde. Bebeğimi alıp diğer odalara raha gidemedim. her koltukta biri yattı. banada yatak odasına tıkılıp kalmak kaldı. Valla sizinkilede doğumdan sonra torun sevme bahanesine gelirler ben söyleyeyim. lohusalık döneminde kenidi anneniz kalsın yanınızda mümkünse. belki ozaman yardım etme bahanesi ortadan kalkarda gelmezler. Allah kolaylık versin...

kiyamam canim sana

ben henuz 29 haftalik hamileyim ,istekle cagirdigim misafirlerimi bile öyle an oluyor ki rahat edemedigimden cekemiyorum

bence hamileligin verdigi bunaltilarda var uzerinde

kaynananlar hic haber vermeden mi geliyorlar ? eger haber veriyorlarsa sende bir süre annende kalicagini söyle gelemesinler aklima baska bisey gelmiyor valla

cok yanlis düsünüyorsun arkadasim

verdigin örnek birbirine o kadar zit ki

kocanizin ailesi sizin icin sokaktaki bir insan degerinde olabilir ama esin icin degil

ondan sonrada esim benim aileme niye böyle niye söyle deyip ahlanmayin

cunku sizin anlatiminizla sizin ailenizde esiniz icin sokaktaki bir insan gibidir lmaz:

canım kolayı var blöf yaparsın doğum yaptın bunlar mı geldi ben huzurlu ortamıma gidiyorum bu ev huzura kavuşana kadar da anamın evinden dönmüorum de bak ev nasıl boşalıo.

Olayı senin ailen benim ailem meselesine döndürüp karşılıklı inatlaşmaya gitmişsiniz.
Eşinizle konuşup buna son vermeniz gerekir.
Ailesinin de bu kadar rahatsızlık vermemesini eşiniz çözümlemeli.
Allah kolaylık versin. Düşüncesiz insanlarla uğraşmak zor.:1no2:

bence evliliğe senin aillen benim ailmi hiç katmayın huzursuz olursunuz.. iki aileyi deidare edeceksiniz, evlilik bu zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…