- Konu Sahibi Superisi 2009
-
inş.amin.canmbenimkuzenim de çok zor büyüdü canım ama genellikle bu tür şiddetli alerjik astım durumu yaş ilerleyince semptomları azaltıyor. umarım sizde de öyleolur. ebenim tavsiyem, fakülte doktorlarından işinde en iyi olanı bulup onun özeline götürmek. ne yazık ki özellden gidincedaha çok ilgileniyorlar. allah şifalar versin tez zamanda oğluna.
saol canm benm merak ettiğim liseye gidiyor ve arada bir krizi geliyormuÇok çok geçmiş olsun.
Bizim bi akrabada da vardı alerjik astım. Hem genetik hem sezeryanla doğurmadan kaynaklı bir durummuş ne kadar doğru bilemiyorum.
Çocuk küçükken çok fazla acile götürdüler, sürekli hastaydı. Solunum cihazları vs derken çocuk büyüdü ve şikayetleri azaldı. Şimdi fen lisesinde okuyor çok başarılı bir öğrenci.
Ara ara yine krizleri oluyor ama annesi evdeki halıları kaldırdı, özel temizlik malzemeleri kullanıyor ve çocuğuna terleyip koşmasına vs izin vermiyor.
Doktorlar da hastalığın zamanla hafiflediğini söylemişler.
Siz de atlatacaksınız umarım.
Geçmiş olsun tekrar.
yemin ederim ahlattiniz beniAllah acil şifalar versin oglunuza
canim eger ilaçlardan bir fayda göremediysen biraz bitkisel ve dogal şeyleri denesen?
benim kiz kardeşiminde astimi vardi ne çektik, ama inan 6 yaşindan sonra düzelmeye başliyor
mesela doktora bir danişsan, ve her gün 40 gün boyu Sabah aç karnina taze ve çig bir tane bildircin yumurtasi içirsen?
ari polenini denesen? veya zencefilli bal? bunlar benim kardeşime çok iyi geliyordu, ama yinede doktora daniş yumurtanin zarari olmaz ama balli zencefil astim öksürügüne iyi geliyor eger öksürmüyorsa belki zarari olur
Bolca dua oku, Allah'in isminden biri (hangisi hatirlamiyorum) şifa isteyenlere derdi olanlara iyi geliyormuş onu oku sürekli
çok öpüyorum oglunu :)
geçmiş olsun sanada cnm.eşimle bendede var sanırım her sabah grip uyanıyoruz.öğlene dogru açılıyoruz.rosewind; sürekli öksürüyorum evi temiz tutmaya calısıyorum sabah temızlense aksama oksurukten gecelerı maaf oluyorum hatat 3 yasındakı oglum annem hasta olmus dıyıp duruyor
fıs fıs kullanıyorum sonbaharda ogrendım hastalıgımı bende
Çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm evladınıza.
Taşınma şansınız var ise dağ havası olan yerlere taşının çünkü havayla astımın çok alakası olduğunu biliyorum.
Benimde kaynım bebeklikten ergenliğe alerjik astım çekmiş. Çocukken olan astımlar genelde ergenlikte sona erermiş. Kv dem ihlas ın robotlarından almıştı onlarla temizlerdi halılarını koltuklarını ev akarlarına karşıda tetikliyordu, Dikkat edin bunlara Allahın izniyle iyileşir evladınız. Birde fakülte de falan testlere tabi tutuldu mu? o zaman herşey dahada kolay olur, Şimdi mevsim geçişi birde o yüzden atağa geçmiştir. Sabırlar diliyorum Rabbim yar ve yardımcınız olsun. İsyan etmeyin, pozitif olun anne olarak inşallah kolay atlatırsınız...
rosewind arkadaşım oğlunun düzelmesine çok sevindim.bu halinede çok şükür .horlamadan tıkanmadan uyumasına sevindim.inşallah hep böyle düzelmeye doğru devam eder.
inş. ya canım.
gitsin bidaha da gelmesin o dönemler
çok zor ya
aileden birinde akdeniz ateşi hastalığı var şimdi tutturdular o testi yaptır varsa tedavi olsundie şimdi onu yaptırmak istiyorum.o hastalıında belirtileri benziyo inş.yoktur
ne diyim
slm arkadaşlar oğlum iyileşmyor gittikçede kötüleşiyor.çözüm bulamıyorum.isyan etmemek için susuyorum çaresizliğimi unutmaya çalışıyorum.ama malesef unutamıyorum dayanamıyorum oğluma.
alerjik astımı var .oksijen makinası bozuldugu için bir hafta ilaçlarını veremedim.
şimdi çok hasta sebebi sadece alerjik astımmıbilmiyorum.1ay öncesu çiçeği çıkardı dr.
dioki su çiçeği çıkaran hastalrda astım krizi yaşanabiliyo.bir hafta önce gece ağlama sesi gb bi sesle uyandık eşimle.
uyandık ses köpek hırıldaması gb sanki ağlıyor ama nasıl korktuk anlatamam.
oğlumun odasına koştuk uyanmış ağlayamıyor nefes alamıyor garip sesler çıkarıyor kucakladık sakinleştirdik nihale ilaçarınıverdik.
geçmeyince acile götürdük.
doktor astıma doğru gidiyor dedi.biazda girp var ateş başlayabilir dedi.solunum cihazı takıldı.iğne yapıldı.sabaha doğru eve geçtik.
buarada oğlumun dosyası kabarık yani genizeti amaliyatı oldu kulaklara tüp takıldı.
şimdi sorunumuz .nefes alamaması geçmedi.bir sürü dr.götürdüm ama rahat nefes almasını sağlayamadılar.
oğlum 3.5 yaşında odamızda yatağımızda yatıyor artık.çünkü nefes almadığı yani apne geçirdiği durumları oluyor.
çok çaresizimartık.astım alerji uzmanı +kbb+ çocuk doktoru arası mekik dokuyorum 2haftadır.
herbiri farklı ilaçlar veriyor deliricem artık.şişelerin sonu geliyo ama çözüm yok
bir haftadır artık uyuyamıyorm oğlum yanımda yattığı için bi izleseniz onu uyurken ben dayanamıyorum.
horluyo ,hırıldıyo,ıslık gb sesler çıkıyo derken tıkanıyo nefes alamıyo dönüyo öbür tarafa ,bidaha aynı sonra diğer tarafa dönüyo saniyede kaçkere dönüyo biliyomusunuz.bazen nefes alamıyo uyanıyo gözleri kapalı ağlamaya çalışıyo sesi yetmiyo oda çaresiz nefes alamıyorum dio bidaha uzanıyo.
sabah kadar böle bazen uyumuyo anne nefes alamıyorum dio
şimdi babasıyla yatakta uyuyolar.ben artk yatamıyorum yanında çok korkuyorum nefes alamıicak die.
içim gidiyo ya nefesimi ona veresim geliyo çaresizm doktorlarında günahına girmek istemiyorum.bazen oluyo heralde çare olamadıkları.yakınlarım bana oğlma üzüldüklerinde ben inanıyorum geçicek diorum.
güçlü olmaya çalışıyorum ama gece işler değişiyo şimdi busaatte benden derbederi yok arada bi nefesini kontrol etmek için yanına gidiyorum.dayanamayıp sesine ağlayıp dönüyorum salona ,
işte yine aynı horladı horladı nefes alamayıp tıkanınca dönmeye başladı .
Allah ım şifa ver oğluma ve tüm hastalara
banada dayanma gücü ver rabbim
rosewind oğlun nasıl oldu? inşallah atlatmıştır..Akdeniz hastalığını duymuştum biryerde ama pek bilgim yok.peki testi yaptırdınmı?
2ayda bir film çekiliyodu maalesef çünkü oda zararlı..ama bir sorun yok hamdolsun.4yaşında şuanüyük geçmiş olsun oksijen maskesi demiişsn bende yaklaşık 3 yıldır oksijen masesi kullanıtırum çocuğun yaşı kaç bilmiyorum ama göyüs hastalıkları bölümüne götürdün mü mazallah ciğerde olabilir ben 2 kez kriz girmiştim 2.de ğerde sorun olduğu anlaşıldı
cok gecmis olsun neler yasadigini biliyorum benim kizimda ayni yoldan gecti. 3yasinda basladi cilemiz.ayni yil 5 ay icinde 4 kere bronsit 3 kere akciger iltihabi gecirdi. ikisinde hastanede kalmak zorunda kaldik oksijen destegi verildi 5 gün boyunca gecem gündüzüme karismisti dedigin gibi elimden gelse nefesimi ona vericektim.kizim simdi 7 yasinda Allaha cok sükür simdi hicbirseyi yok, ellerinden öper.neler yaptigimizi anlatayim.
alerji testlerini beklemeden yap bunlari.evde pelus oyuncaklarini kaldir.60° yikanabilen bir oyuncakla degisebilirsin.yikanamayan cok sevdigi bir oyuncagini derindondurucuda 48 saat beklettikten sonra ver ve her hafta dondurucuya koyup temizleyebilirsin.ev tozu alerjisine sebep olan o minik hayvanlar soguga dayanamayip ölüyorlar. evde halilarini ve gereksiz tüm perdelerini kaldir. benim evimde tek bir haliyi birak paspas bile yok.perdelerdede sadece tülleri biraktim ayda bir yikiyorum hala.tüm günesliklerimi halilarimi dagittim.kumas koltuklarimi degistirip suni deri kapli koltuklar aldik.hergün tozunu aliyorum süper rahat ettik.evde toz olayina cok dikkat et.en kötü ihtimal günasiri toz al.alerjik hastalar icin carsaf takimlari var mutlaka türkiyedede vardir.cocugunun yattigi yatagin kilifini 60° derece yikanabilen yatak kiliflariyla degistirin.daha sonra alerjik yatak örtülerini taktiktan sonra normal pamuklu carsaflari kullanabilirsin.ben alerjik takimlari her 3 ayda bir pamuk takimlari her hafta degistiriyorum.alerjik takimlari arastir eger bulamassan ben sana burdan gönderebilirim.özel mesaj yoluyla bana her zaman ulasabilirsin.almanyada yasiyorum.
kizima buhar makinesiyle tedavi baslandi.anamaddesi salbutamol olan bir sürü sivi ilac kullandik.her kriz geldiginde korkmadan kullaniyordum.anne olarak anlarsin zaten ne zaman kötülesecegini.ben yüzünün renginden anliyordum krizin gelecegini, hemen makineye tutuyordum.baya bir önlüyordu.
kizima teshis kondugundan beri hergün bir yemek kasigi ac karinla keci boynuzu pekmezi iciriyorum ve cörekotlu balla hazirlanan bir macun yediriyorum.iki bitkiyide arastirabilirsin ikiside astim hastaliginda mucizeler yaratiyor zaten cörekotu Kuranda gecen ve ölümden baska herseye deva olan bir sifa kaynagi olarak gecer.ikiside broslari acip temizler.düzenli kullan lütfen.
benim evladim sifa buldu Allah seninde bebeginin yardimci olsun(amin) yavrun icin cok dua edicem.neler cektiginizi cok iyi biliyorum cünkü
Çok geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun. İnşallah çaresini verir de rahat nefes alır yavrucak...
Allah im yardımcınız olsun umarım hemen iyileşir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?