Anne olmaya hazır mıyım?

hazallllaksh

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2024
2
0
1
29
Hamileyim 7 haftalık. Öğrenir öğrenmez antidepresanımı bıraktım ve yoğun kaygı depresyon yaşıyorum. Kalp atışı duyduğumda bile heyecanıp mutlu olamadım. Sizce geçici mi

Hamileyim 7 haftalık. Öğrenir öğrenmez antidepresanımı bıraktım ve yoğun kaygı depresyon yaşıyorum. Kalp atışı duyduğumda bile heyecanıp mutlu olamadım. Sizce geçici mi
Öncelikle bebeğinizi kutlarım. Sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım.
Antidepresanınızı hem kadın doğum hem psikiyatri doktorlarınıza danışarak bilgileri ve önerileri dahilinde mi bıraktınız?
öyle ya da değil süreçle beraber şekil alacağınıza, kimi zaman heyecanlı kimi zaman düşük hissedebileceğinizi düşünüyorum. İlaçla tedaviye gebelikle devam edemeseniz bile bir psikolog ile görüşmenizi öneririm :)

Zaten geç kalınmış bir ilaç tedavisiydi yani çoktan bırakmam gerekirken ben uzatmıştım o kaygısız kafayı sevdiğim için öğrenir öğrenmezde bırakınca hormonlar + anksiyete bocaladım. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim ama merak ettiğim bebeği mi istemiyorum acaba yoksa o da mı kaygıdan

Bu sorunuzun cevabını bu platformda bulmanız o kadar zor ki. Her iki ihtimal de mümkün ama bunu keşfetmeniz sizin iç dünyanızla ilgili. Antidepresan gibi ilaçlar muhakkak karar ve his mekanizmanızı etkiliyor olabilir. Bildiğim kadarıyla bu ilaçlar bıçak kesiği gibi bi günde kesildiğinde böyle etkiler de ortaya çıkabiliyor. O nedenle aklınızdaki sorulara cevap bulmak için ve bu karar mekanizmanızın ilaçla etkilenmiş olup olmadığını öğrenmek için bir profesyonele danışmanızın en doğrusu olduğunu düşünüyorum. Psikolojimiz zaten çok ince bi ipte duruyorken üstüne gebelik gibi bir çalkantı gelmesi hiç ama hiç kolay değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…