• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmayı çok istiyorum ama eşim hep erteliyor doğru olan hangimizin kararı??

glshsn

gülşah
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
65
0
86
35
Isparta
1 yıllık ewliyiz edirne keşanda yaşıyorum ailem ıspartada buraya alışmakta çok zorluk çekiyorum çok strese girdim namaza başladım şimdi bir nebze daha huzurluyum....hamile kalmak istiyorum bebeğimle daha huzurlu mutlu olacağıma inanıyorum bu arada 22 yaşındayım ama erkenmi diye de düşünüyorum tabi eşimde 23 yaşında kendisi babasız büyüdü babalığa kendini çok uzak hissediyor ne yapmalıyım bilemedim aslında ikimizde sorumluluk sahibiyizdir gayet güzel giden mutlu bir evliliğimiz var yaşımıza göre olgun olduğumuzu düşünüyorum sizce ne yapmalıyım yardımınıza ihtiyacım var

yasın küçük ama ben cok imreniyorum erken yaşta anne olanlara büyütüyorlar boylarınca sonra da rahat ediyorlar..ayrıca belki çocugunuz olmayacak nerden biliyorsunuz sorun olmadıgını...biz boşuna bir yıl korunduk..eşini ikna et bakacak gücünüz varsa erteleme bence..

Mutlu bir evliliğiniz varsa ve çocuk sahibi olmaya da istekliyseniz evliliğinizi bir bebekle taçlandırmak tabi ki sizin de hakkınız. Ben 24 yaşında hamile kaldım ilk bebeğime keşke daha da erken hamile kalsaydım diyorum ama o zaman daha erken evlenmiş olmam gerekirdi :)) Bence genç yaşta anne olmak çok güzel bir duygu. Tabi çiftlerin karşılıklı istemesi ve hazır olması da çok önemli. Umarım eşin de zamanla ikna olur.

23 yaşındayım kızım 8 aylık.Bencede erken anne olmak güzel.Ama eşin kendini hazır hissetmiyorsa biraz daha beklemelisin.Bide evlilik daha çok yeni...

eşin hazır değilse çok iyi baba olacak biriyken hazır olmadığı zamanda baba olmak ters tepebilir
eşinle konuşuyormusun neden istemediğini söylüyor mu?

benm eşim de başlarda sıcak bakmıyordu
yaşı 30u geçmesine rağmen daha erken diyordu
gezecek görecek yapacak çok şeyimiz var diye bahaneler buluyordu
evi çekip çevirmeye yeni başladık nasıl bakarız falan diordu
çok üstüne düşmedim başlarda
görmek istediği şehirler ülkeler vardı
gezdik gördük ama bir müddet sonra o da bir amaç aramaya başladı

son zamanlarda yakın çevremizde bebek sahibi olanlar oldu
ben bir sürü komşu çocuğu yeğen kuzen bakmaktan tecrübeliydim tabi
doğumdan çıkan bebeklerle bile gayt rahat ilgilenince herkes senden çok iyi anne olur şeklinde övgülerde bulundu
eşimin de dikkatini çekmiş olsa gerek
korunmayı bırakmaya başlamayı teklif etti

demem o ki korkan birine korktuğu şeyi diretirsen iyi baba olacak hamuru varken kötü baba oluverir Allah korusun
konuş onunla
neden korktuğuu neden çekindiğini dinle
birlikte aşabileceğinizi göster

benimki genelde dışarda yiyoruz çocuğa nasıl bakıcaz diyordu mesela
portakalağacı diye bir site buldum tarifleri hem pratik hem de lezzetliydi
haftanın 4-5 günü evde yapmaya başladım
zor oluyordu hem iş hem ev yoruluyordum ama istediğimde yapabileceğimi görmüş oldu
gerçi alıştım artık zor da gelmiyor

bi de daha yni evlisiniz hayat sizlere ne gösterdi bilmiyorum ama zorlukları birlikte aşabileceğinizi görmek birbirinizi tanımak birlikte yaşamanın inceliklerini keşfetmek gerekmez mi anne baba olmadan önce

cnm ben de 2 yıllık evliyim eşim çocuk istemiyodu babalık zor yapmaktan korkuyodu bende ikimiz istediğinde allahta verirse olur diodum şimdi birden değişti çocuk istiyorum dio anlıcan bırakta kendini hazır hissetsin böylesi daha iyi sadece sen istersen hamile olsanda iyi hissetmezsin çünkü eşinden daha çok ilgi bekliceksin oda isterse sana ilgili olur ama istemezse ilgisiz olur buda ortaya kocaman bir sorun çıkarır zaman herseyin ilacı

Gayet güzel giden bi evliliğiniz olabilir,mutlu da olabilirsiniz
Eşin istemedikten ,kendisini hazır hissetmedikten sonra biz ne desek boş
Aslında sendeki duyguda hazırbulunuşluluk değil sadece yalnızlıktan kurtulmak için bebeği kullanacaksın
Kararınızı çok doğru verin bebek bazen evliliği alt üst edebiliyor eğer yeterince hazır değilsen
Daha 22 yaşındasın bi bebeğin bakımını üstlenmek için evlilikten çok daha fazlası gerekli
Naçizane tavsiyem bu konuda bencil olma o bebeği ikiniz büyüteceksiniz
O zaman ikiniz de istemelisiniz

Aynı durum bizde de geçerli. Eşim askerliğini yapmadığı için istemiyor (kısa dönem yapacak) ama o zamana kadarda ben 30 yaşında olucam neredeyse...

ilgilenen herkese çok teşekkür ederim eşime neden bebek istemediğini sorunca bebek istiyorum ama daha erken diyor kendimi baba gibi göremiyorum daha falan diyor birbirimizi 8 yıldır tanıyoruz benimle çok ilgilidir eşim her konuda hamileliğimde de çok ilgili olacağını biliyorum aslında neys küçük bi süre daha beklemekte fayda var sanırım tekrar teşekkür ederim hepinize

Canım eşim babasız büyüdüğü için çocuk istemiyor olabilir. Benim eşimde babasız büyümüş sayılır ve babasında çok çekmiş.Zor ikna ettim bebek için , inan bebek istediği için değil benim için tamam dedi. Şimdi 30 haftalık hamileyim görsen benden fazla düşkün her akşam karnımı sever konuşur kızımızla. Daha 1 kez bile doktor kontrolüne yanlız gitmedim. Biraz naz yap ikna et , keşke erken evlenseydimde bende erkenden çocuk yapsaydım. Çok güzel erken anne olmak:49:

edirne keşan çok güzel bi yerdir.
alışılması kolay bir yerdir.
bi kaç gitmiştim.
evlılıgınız yolunda ve mutluysanız bebek için erken değil.
ama amacın ne bılım kıracıysanız ev almak gibi yada yatırım gibi bişeyler düşünüyorsanız 1 yıl daha bekleyebılırısnız.

benım engelım olmasa hemen yaparım yaşım 27 eşim 33.
kaynanam yuzunden yapamıyorum.

seneye ayrı eve cıkıcam o zaman yapıcam çocuk Allah verirse..

bence daha erken yaşınız anne olmak için küçük bence. Ben olsam bir-iki yıl daha ertelerdim

Back
X