Doğuma Hazırlık anne olmayı düşünmek..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sngl34

Guru
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
85
17
merhaba arkadaşlar 2 yıllık evliyim ve çocuğum yok ama yavaş yavaş çocuk düşünmeye başladım.. bu konuda çok bilincsizim, benim yolumdan geçmiş arkadaşlardan öğütler almaya ihtiyacım var yardımcı olursanız çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler..

ben de çok bilinçsizdim ne zaman ki karar verdik hamile kaldım yavaş yavaş aklımda ki soruları araştıra araştıra öğrendim. korkcak bişi yok :)

2 yıl çocuk düşünmedim. Snra eşimle ruyalarimzda bebek görmeye başladık çevrede bebekler dikkatimizi çekmeye başladı. Gurbetteyiz nasıl olacak bilmiyrm falan diye düşünürken hamile oldumu ogrendgmde eşimle başladı arastrmalar:)ayına göre bsyler ogreniyorsun.korkulack bir durum değil sadece eşinde istiyormu bu önemli. Cnku skntili geçti mesela benm. Aileler yok gelmediler de. Tüm yük eşimin ustundeydi temizlik yemek çamaşır bulasik market vs ki alstm sanırım hala oyle:)

Kararını net verdikten sonra bi jinekologa görünmesini çünkü planlama aşamasında kullanman gereken ilaçlar var. Eğer herhangi bi sıkıntı varsa dış ve ya eklemler ile ilgili gebelikten önce müdahale etmen lazım. Zira hamilelikte kullanabileceğiniz ilaçlar çok kısıtlı . Sonra da umarım kısa sürede bi bebisiniz olur

ben 3,5 yıllık evliyim 3. gebeliğim ama nasip olursa ilk bebeğim olacak. eşin de bebek istiyorsa gebelik öncesi muayene olmanı tavsiye ederim. benim rahim ağzı yetmezliğim varmış mesela bilmiyorduk. kötü bir tecrübeyle öğrendik. henüz kucağımıza bir bebeğimizi alamamış olsak da karnımda küçücük tekmelerini hissetmek bile çok heyecanlı :) çok mutlu oluyorsun. öyle ki doyamıyorsun hareketlerine "bi kere daha vur" diyorsun her seferinde. :)

ben dr gittim aslında 2 kez çok şükür herhangi bir sıkıntım çıkmadı ama korkularım, acabalarım var ilk defa bu kadar yakından düşünmeye başladım çocuğu nasıl beslenmem gerek , çocukla ilgili öğrenmem gereken neler var ilk aşamada bana yol gösterecek bunları merak ediyorum..

eşin de istiyor mu diye bir soru sorulmuş şimdi dikkatimi çekti. eşim benim kadar istekli değil. ben 28 yaşındayım ve yaşımdan dolayı çok fazla gecikmeden çoçuk istiyorum.. eşimin benim kadar istekli olmamasıdda üzüyor beni. gerekçeside hayatımızın değişecek olması......

Düzeniniz değişecek tabii, hem de nasıl. Belki de eşinle oturup da güzel güzel, ciddi ciddi, sakin sakin hayatınızda nelerin değişebileceğini, çocuğun sizden neleri alacağını ve size neleri katacağını, şimdi değil de sonra çocuk yapmanın dezavantajları ve avantajlarını konuşmak faydalı olabilir. Belki böyle bir konuşmanın sonucunda, bir çift olarak bu değişimlerle ne ölçüde başa çıkabileceğiniz konusunda fikrinşz değişir, akıl akıldan üstün.

Çocuk işi risktir. Bir çifti ya batırır, ya da çıkartır. Pek çok kadın hamilelik ve sonrasında kendini yalnız, yorgun ve çaresiz hisseder. Çift birbirinden uzaklaşabilir. Bazı çiftlerde ise durum tam tersine döner, hayat daha anlamlı gelir, duygular daha bir canlanır... İyi düşünmek lazım.

Karar vermeye yardımcı olarak, (biraz kötümser olmakla birlikte) "Aramızda Bebek Var" isimli filmi öneririm. Biz eşimle izledik ve resmen bu süreçte neleri yapmamamız gerektiğini öğrendik.

evet hayatınız mutlaka değişecek ona göre bir düzen kuracaksınız. ona göre planlar yapacaksınız. bunu ileriki yaşlara attığınızda daha da zorlanabilirsiniz. 30 - 32 yaşına geldiğinizde 3- 4 yaşlarında bir çocuğunuz olacak nasipse. çalışıyorsanız çocuğunuzu kreşe verip işinize devam edebileceksiniz. ama mesela 35 yaşında çocuk sahibi olmak isterseniz çocuğunuz 4 yaşına geldiğinde siz 39 olacaksınız. zaman ilerliyor sonuçta. ileri tarihe erteledikçe daha zor gelecektir kurulu düzeni değiştirmek ve ayrıca belli bi yaşı almış olduğunuzdan kontroller belki uzun süren tedaviler gerekebilir.

Düzeniniz değişecek tabii, hem de nasıl. Belki de eşinle oturup da güzel güzel, ciddi ciddi, sakin sakin hayatınızda nelerin değişebileceğini, çocuğun sizden neleri alacağını ve size neleri katacağını, şimdi değil de sonra çocuk yapmanın dezavantajları ve avantajlarını konuşmak faydalı olabilir. Belki böyle bir konuşmanın sonucunda, bir çift olarak bu değişimlerle ne ölçüde başa çıkabileceğiniz konusunda fikrinşz değişir, akıl akıldan üstün.

Çocuk işi risktir. Bir çifti ya batırır, ya da çıkartır. Pek çok kadın hamilelik ve sonrasında kendini yalnız, yorgun ve çaresiz hisseder. Çift birbirinden uzaklaşabilir. Bazı çiftlerde ise durum tam tersine döner, hayat daha anlamlı gelir, duygular daha bir canlanır... İyi düşünmek lazım.

Karar vermeye yardımcı olarak, (biraz kötümser olmakla birlikte) "Aramızda Bebek Var" isimli filmi öneririm. Biz eşimle izledik ve resmen bu süreçte neleri yapmamamız gerektiğini öğrendik.
ÇOK TEŞEKKÜRLER..

evet hayatınız mutlaka değişecek ona göre bir düzen kuracaksınız. ona göre planlar yapacaksınız. bunu ileriki yaşlara attığınızda daha da zorlanabilirsiniz. 30 - 32 yaşına geldiğinizde 3- 4 yaşlarında bir çocuğunuz olacak nasipse. çalışıyorsanız çocuğunuzu kreşe verip işinize devam edebileceksiniz. ama mesela 35 yaşında çocuk sahibi olmak isterseniz çocuğunuz 4 yaşına geldiğinde siz 39 olacaksınız. zaman ilerliyor sonuçta. ileri tarihe erteledikçe daha zor gelecektir kurulu düzeni değiştirmek ve ayrıca belli bi yaşı almış olduğunuzdan kontroller belki uzun süren tedaviler gerekebilir.
evet çalışıyorum çok haklısın.. kafam çok karışık..

merhaba, evliliğimin 5 yılı bitti derken bizde bebek düşünmeye başladık ve oldu çok şükür. İlk gebeliğim bende gebeliğim esnasında öğrendim neredeyse herşeyi. İllaki düzenimiz değişecek ama tatlı olacak bence herşey bebek bakımı kolay değildir illaki.

merhaba, evliliğimin 5 yılı bitti derken bizde bebek düşünmeye başladık ve oldu çok şükür. İlk gebeliğim bende gebeliğim esnasında öğrendim neredeyse herşeyi. İllaki düzenimiz değişecek ama tatlı olacak bence herşey bebek bakımı kolay değildir illaki.
teşekkürler. cinsiyeti ne bebeğinizin?

bence de düşün tatlım
inan ki dünyanın en güzel duygusu
herşeyin nefesin yaşama sebebin oluyor
bambaşka bi duygu
anlatılmaz yaşanır

Bende heycanlanmaya başladım. Allah inşallah nasip eder aslında korkularımda var ama pskolojimi bozmak istemiyorum Allah nasip ederse olur..

X