- 3 Ekim 2010
- 11.528
- 3.932
- 448
Çok zor bir durum. Yani şimdi istemiyorsunuz ama ilerde çok isteyebilirsiniz ve bu fırsatıniz olmayabilir. Bence kendinizi bu fırsatı kaçırmamak ve ilrtde keşke dememek için iyice tartın. daha önce bunu dusunmediginiz için bu fikre birden isinmaniz zaten çok mümkün değil. Ne bileyim bebeği olan arkadaşlarınizla vakit geçirin konuşun. Bebekleri seven birimisiniz bunu düşünün.
Ben kendi adıma bu aşamada bebek sahibi olmak isterdim. Ama ben zaten bebekleri seven bitiydim bebegim olmadan önce.
Severim, sevmek başka ama bir bebeğinin olması başka, beni korkutan annelik ve o duygunun içimde olmaması hani her kadın anne olmak ister ya, benim için annelik demek yaşlanmak demek, özgürlüğünün kısıtlanması demek vs vs. Hiç anne olduğumun hayalini kurmadım mesela, bekarken bu kadar olumsuz konuşmazdım tabiki, ne de olsa bekarım daha çok zamanım vardı evlenince çok değiştim, çok soğudum çocuk fikrinden, hatta çocuk fikrine soğuk olduğumu bilen kişiler rahatsızlığımı duyunca çok büyük konuştun derler bana, etkilendiğim şeyler var tabii, doğurup doğurup gelecek kaygısı duymayan, bakamayan, işin sadece besle, belli bir yaşa getir kısmında olan anneler. Diğer tarafta nasıl bir evlat olacağı hayırlı mı hayırsız mı? Bu sefer ben kendi evlatlığımı sorgulamaya başlıyorum anneme nasıl bir evlat oldum acaba diyorum? Açıkçası bende kaygı bol, belkide bunlar bi sevgi hissetmemi engelliyorlar.