Anne ölümümden sonra ebeveyn rolü karmaşası

Tamalya

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2024
227
68
18
27
Annenin ölümü sonrası evin en kızının her şeye koşturmasını anlamıyorum. Abla anne rolüne geçiyor bu neden oluyor? Çevreden bu konuda şöyle baskı oluyor sen evlenirsen ailem ne yapar!!! Çok bunaldım bu baskıdan

Yaş kaç?
Anne ne zaman vefat etti?
Baba ne durumda?
Diğer kardeşler okuyor mu çalışıyor mu?
Siz çalışıyor musunuz?

Çevre baskısını boşverin vicdanınızla aklınızla düşünün bazı şeyleri.

Baba çalışıyor abım evli ben 26 yaşındayım en küçük bı yıl üniversiteye başlıyor

Siz de çalışıyor musunuz?
Ben olsam bu ortamda çalışmayı tercih ederdim.
Sizin de hayatınızı onlara adayacak haliniz yok.
Kardeşinize destek olursunuz elbette ama artık o da yetişkin ve evlilik buna engel değil.
Babanız da yalnız yaşamıyorsa o da evlensin yapacak bir şey yok ki.
Hayat devam ediyor.
Siz de annenizle mezara giremezsiniz.

Böyle diyenlere kulağınızı tıkayın. Kardeşiniz sizden daha küçük diye bir o öksüz kalmadı. Siz de kayıp yaşadınız. Tabi ki ablası olarak destek olursunuz, gözetirsiniz ama annesi olamazsınız, olmamalısınız.

Baba çalışıyor abım evli ben 26 yaşındayım en küçük bı yıl üniversiteye başlıyor
Yuh herkes essek kadar neyine bakacaksın evlen hatta uzaklara git ne yani 2 ev mi temizleyeceksin yemek yapacaksın ogrensinler yapacak bisey yok

Babanız olması gerektiği gibi bir ebeveyn olsaydı sizi koşturmazdı her işe... Çünkü sizin göreviniz değildi kalanlar; ne çocukları siz yaptınız ne de bu kadar insanın sorumluluğunu alıp evi çekip çevirmeyi seçtiniz. Küçük kardeşiniz de gayet büyümüş artık, evin işlerini bölüşün tek başınıza yapmayın sakın.

Evdeki herkes yetişkin zaten, kimsenin sorumluluğunu almaya gerek yok

Siz de çalışıyor musunuz?
Ben olsam bu ortamda çalışmayı tercih ederdim.
Sizin de hayatınızı onlara adayacak haliniz yok.
Kardeşinize destek olursunuz elbette ama artık o da yetişkin ve evlilik buna engel değil.
Babanız da yalnız yaşamıyorsa o da evlensin yapacak bir şey yok ki.
Hayat devam ediyor.
Siz de annenizle mezara giremezsiniz.
Böyle çok zor geliyor her şey

Başınız sağolsun Evlenip acil gitmek değilde kendinizle ilgili birşeyler yapabilirsiniz elbette .Aileyi toplamak zor bir araya dağılmıştır şimdi acı ile babanız kardesiniz siz .Kimbilir ne fırtınalar kopar içerde anılar bir taraftan.Çok zor anne kaybı ne diyeyim benim kabusum bu konu.Neyse daha gençsiniz zor tabiki koşturmak bı taraftan herşeyin üzerinize kalması gelmesi .Diğerlerinden de destek isteyin aileyi bir arada tutun hepiniz İnsan çok arıyor sonra burnunda tütüyor yaş aldıkça Bence hem kendi yoluna bakmanın hayata karismanin hem aile bağı ile harmanlanmanin bir yolu bulunur.Aile benim için bin kat eşe degisilecek birşey değil hayır yanlış yazdım kalp ikiye ayrılır birinde kendi kurdugum aile birinde beni belli yaşa kadar karaktere finansal duygusal destekleyen aile

Başınız sağolsun Evlenip acil gitmek değilde kendinizle ilgili birşeyler yapabilirsiniz elbette .Aileyi toplamak zor bir araya dağılmıştır şimdi acı ile babanız kardesiniz siz .Kimbilir ne fırtınalar kopar içerde anılar bir taraftan.Çok zor anne kaybı ne diyeyim benim kabusum bu konu.Neyse daha gençsiniz zor tabiki koşturmak bı taraftan herşeyin üzerinize kalması gelmesi .Diğerlerinden de destek isteyin aileyi bir arada tutun hepiniz İnsan çok arıyor sonra burnunda tütüyor yaş aldıkça Bence hem kendi yoluna bakmanın hayata karismanin hem aile bağı ile harmanlanmanin bir yolu bulunur.Aile benim için bin kat eşe degisilecek birşey değil hayır yanlış yazdım kalp ikiye ayrılır birinde kendi kurdugum aile birinde beni belli yaşa kadar karaktere finansal duygusal destekleyen aile
Ben anlamadım ne demek istediniz🥹

Kardeşiniz üniversiteye gidecekmiş, siz de bir işe girin. Evin annesi olmak zorunda değilsiniz. Babanız, evlenmeyi düşünmüyor mu?

Başınız sağolsun geçer bu günler taşlar oturur yerine demek istedim durum hep böyle kalmaz
Bes sene gecmis taslar daha yerine oturmaz bende ilk etapta sizin gibi dusundum ama cok acik yazdiginiz halde konu sahibi pek anlamayinca dank etti. Ya yabanci uyruklu konu sahibi yada biraz şey gibi. Yani kisa ve net cevaplar yazmak lazim. Kendi de kisa konusuyor

Beş yıl oldu 🥹vefat edeli
Allah rahmet eylesin başınız sağolsun
öyle diyenler çok bilior kulağınızı tıkayacaksınız
siz çalışıyor musunuz? çalışın çalışmıyorsanız ve aklınıza yatan biri olursa tabiki evleneceksiniz
onu size diyenler kesin hala babaanne vs dir hee :) babanız onlara kalır korkusu ile

Back
X