- Emoji Skoru
- 1.138
- Puanlar
- 28
- Konu Sahibi yenidenyeniden
Narsist olduğuna katılıyorum lise yıllarımdan beri hep sebebini arar araştırırdım. Yıllardır vardığım sonuç narsist olduğu. Şu an aynı evde yaşamak mecburiyetindeyim. Ve inanın ne kadar zor anlatamam.Anneniz narsist bir anne. Bunu nereden biliyorum, çünkü aynı acılarla büyüdüm. Artık bir şeylerin farkındalığına eristim, terapiye gittim bot şeyleri asmak icjn ve okuyorum hala bu konuda yazılmış şeyleri. Interntte narsist annelerin kızları " olarak bile arama yapsanız bir çok şey görürsünüz. O zaman dhaa net anlayacaksınız ne yaşadığınızı.
Bu tarz anneler , sizi doğuran ve büyüten oldukları için sizi neyin yaralayacagini canınızı yakacağını sinirlnedirecegini çok iyi bilirler. Bilerek üstünüze gelirler, siz dayanamayıp patladığınizda da duygu sömürüsü yapıp sizi kötü ilan ederler.
Etrafta sizin dedikodunuzu yaparlar.kendileri hep kurbandir.
Ama fiziksel ihtiyaçlarınıza , dis görünümüzle çok ilgilenirler. Hasta olun size çok ilgi gösterirler mesela.
Sizin varrlığınız, mutluluğunuz, onlar icin bir tehdit tir. Bunun sebebi "KONTROL EDEMEME KAYGISI" dır.
Bu yazdıklarım psikologların yorumları ve bilimsel makalelere dayanıyor.
Fiziksel, ekonomik, duygusal şiddet.. bunlardan biri yada bir kaçı olabilir..ya hiç evlenmenizi istemez , evlenirseniz de anneniz gibi koşullu seven biriyle evlenirsiniz
Lutfen destek alın, yalniz değilsiniz.
İnsan bu şekilde büyüyünce bir şeylerin anormal olduğunu, baska insanların anne kız ilişkini gördüğünde anlıyor. Ben iftiraya bile uğradım oz annem bana iftira attı. Kendi ayaklarım üzerinde durmaya başladıkça kendimi korumayı öğrendim.
Üç gün iyi 5 gün kötü.
3 aydır eve kapanıp kpss çalıştım kaş bıyık aldırmaya dahi çıkmadım.
Sınavım güzel geçti ve geçip bitti insanca sosyalleşmeye çalıştım bende 7-8 yaş büyük yakınımızla görüşüyordum günde bir kahve içiyorduk işte onun boşluğunda müsait olduğunda . “Abla” gibi biri benim için.
Sırf içilen 1-2 saatlik kahve için bile kıyametleri kopardı kavga çıkardı babamı kardeşimi falan darladı.
Yani bu nasıl bir hastalık bilmiyorum ne kendisiyle yakın olmanıza müsade eder sevgi gösterir. Ne de hayatta kimseyle iyi olun ister. Kıskanır çomak sokar.
Aynı evin içinde 15 gündür tek kelime dahi konuşmuyoruz :)
Neyin acıtacağı kısmını bilmesi konusunda o kadar haklısınız ki bir boşanma geçirdim.
Sınavım geçtikten sonra aa annem balkonda oturuyor gideyim biraz onla sohbet edeyim dedim.
Hemen arı gibi soktu. Gülerek sohbet ederken bu evlenip ayrılma işi hiç olmadı dedi ben tecrübe kazandım üzgün değilim dedim. Tecrübe başka şekillerde de kazanılırdı falan dedi. Düşününsene 3 aydır delicesine acı çekip atlatmışsınız tam sınavınız geçmiş. Aferin kızım onca acıya rağmen başardın demek varken. Yüzünde gülümseme mutluluk gördüğü an o onu rahatsız ediyor sizi en üzecek kelimeleri özenle seçiyor…