- 7 Temmuz 2016
- 265
- 134
- 103
- Konu Sahibi Lizzie8919
-
terapi alıyorumMerhabalar başlıkta da belirttiğim gibi anne sevgisinden yoksun büyümüş birisiyim bu açığı nasıl kapatacağımı bilmiyorum. 28 yaşında bekarım ergenliğimde boyle kavga gürültü ile geçti. En kötüsüde benden 5 yaş küçük erkek kardeşime bu sevgiyi gösterebiliyorken bana gösterilmedi. İnsanın zoruna gidiyor kaç yaşına geldim hala aşamadım. Son 4-5 yıldır kendimi daha maneviyata verdiğm için ve işe güce girdiğim için biraz iyi olmuştu ama zaman zaman duygusal ilişkilerimdeki hatalarımı bile annemle olan ilişkime bağlıyorum. Onunla her kavga ettiğimizde o kadar inattı ki gelip sarılmasını özür dilemesini beklerdim. O yüzden şuan en ufak birisi gönlümü almaya çalışınca yelkenleri suya indiriyorum. Bu yaraları nasıl saracağımı bilmiyorum
Bende pek anne sevgisiyle büyümedim. Pek demeyeyim de baya eksik duygular,annemin bana sarıldığını hatırlamam bu yaşıma kadar. Ve bende en ufak bir özrü hata ne derece büyük olursa olsun ilişkimde yelkenleri suya indirdim. Ama açıkçası ben bunu aştım kendi kendime. Durumu kabullendim sanırım. Şimdi annemin sevgisini hissediyorum çabasını da hissediyorum.Merhabalar başlıkta da belirttiğim gibi anne sevgisinden yoksun büyümüş birisiyim bu açığı nasıl kapatacağımı bilmiyorum. 28 yaşında bekarım ergenliğimde boyle kavga gürültü ile geçti. En kötüsüde benden 5 yaş küçük erkek kardeşime bu sevgiyi gösterebiliyorken bana gösterilmedi. İnsanın zoruna gidiyor kaç yaşına geldim hala aşamadım. Son 4-5 yıldır kendimi daha maneviyata verdiğm için ve işe güce girdiğim için biraz iyi olmuştu ama zaman zaman duygusal ilişkilerimdeki hatalarımı bile annemle olan ilişkime bağlıyorum. Onunla her kavga ettiğimizde o kadar inattı ki gelip sarılmasını özür dilemesini beklerdim. O yüzden şuan en ufak birisi gönlümü almaya çalışınca yelkenleri suya indiriyorum. Bu yaraları nasıl saracağımı bilmiyorum
Bu durumu bende yaşadım kızım doğduğunda. Ben geceleri uykusuz kaldım sabahlara kadar emzirdim,benim annem neden benimle bu şekilde vakit geçirmedi neden beni bırakıp gitti diye çok ağlamıştım. Çok zor birşey lohusa dönemimde resmen bunları düşünüp çok ağlamıştım.Terapi almanı öneririm. O açık kapanmaz. Ama sen bazı şeyleri kabul etmeyi öğreneceksin.
Ben bu konularda tam düzelmiş hissederken en büyük darbeyi anne olduğumda aldım. Anne olduğumda anladım ki o doğurduğum yavru dünyadaki herkesten daha kıymetli. Eşimden de annemden de babamdan da. Ayağına taş değse için yanıyor.
O zaman benim annem/babam neden bana bunu yapmadı? Neden bunu hissetmedi diye kafayı yedim.
Profesyonel bir destek ile çok şeyi çözebilirisinizMerhabalar başlıkta da belirttiğim gibi anne sevgisinden yoksun büyümüş birisiyim bu açığı nasıl kapatacağımı bilmiyorum. 28 yaşında bekarım ergenliğimde boyle kavga gürültü ile geçti. En kötüsüde benden 5 yaş küçük erkek kardeşime bu sevgiyi gösterebiliyorken bana gösterilmedi. İnsanın zoruna gidiyor kaç yaşına geldim hala aşamadım. Son 4-5 yıldır kendimi daha maneviyata verdiğm için ve işe güce girdiğim için biraz iyi olmuştu ama zaman zaman duygusal ilişkilerimdeki hatalarımı bile annemle olan ilişkime bağlıyorum. Onunla her kavga ettiğimizde o kadar inattı ki gelip sarılmasını özür dilemesini beklerdim. O yüzden şuan en ufak birisi gönlümü almaya çalışınca yelkenleri suya indiriyorum. Bu yaraları nasıl saracağımı bilmiyorum
Sanki ben yazdım bu mesajıBazı durumların telafisi yoktur. Geri dönüşü yoktur. Çocukluk çocuklukta kaldı. Anne veya babayı eksik bulmanın suçlamanın bugüne hiç bir faydası katkısı yok.
Annen, annesinden nasıl bir annelik gördü ? O nelerden mahrum kaldı? ..
Zor ama o eksikliği bütün acısına rağmen kabul etmen gerekiyor. Ve değisebilmenin sorumluluğunu alman gerekiyor. Annem şöyleydi böyleydi demek inan sadece yarayı kaşımak. Bugüne ve sonrasına odaklan.
Nasıl in cevabını veremem . İmkanın varsa terapi al ya da evdeki terapist, iyi hissetmek gibi kitaplar okuyabilirsin.
Bu durumu bende yaşadım kızım doğduğunda. Ben geceleri uykusuz kaldım sabahlara kadar emzirdim,benim annem neden benimle bu şekilde vakit geçirmedi neden beni bırakıp gitti diye çok ağlamıştım. Çok zor birşey lohusa dönemimde resmen bunları düşünüp çok ağlamıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?