Anne sütü ya vardir ya yoktur ...

selam arkadaşlar emzirme döneminde sütü gereğinden fazla olan biri olarak yardımcı olmak için yazmak istedim
1. bol çok bol su için
2. gereksiz hiçbişey yemeyin ; yani çikolata ,cips gibi sağlığa zararlı olan hiçbişey tüketmeyin
sebze ve et yemekleri ,gaz yapmayan meyve ve sebzeler, lifli gıdalar ,ev yoğurdu ,doğal süt (bulabilirseniz) olmadı pastörize , peynir... kısacası sütünüzün kalitesini arttıracak yiyeceklerden yeteri kadar yemelisiniz. doğru beslenme de sütü arttırır.
3. su su su .......... bol su = bol süt ayrıca emz,rme döneminde zayıflayan anneler demektir.

Canim sen susadikca degilde habiremi ictin suyu? kac lt ictin?

Ben hala bi süt artisina inanmiyorum. artsaydi simdiye kadar coktan artardi :-(

Benim gibi sütü az olan anneler varmi aranizda?

Birde süt artirici ilaclar varmis. bileniniz ve tecrube edeniniz varmi. lutfen benimle paylasin.

bu konuya takili kaldim farkindayim ama bevegim daha cok kucuk.

benim kızımda 2 aylık o kadar çok uğraşıyorumki emmiyor bi türlü..ilk zamanlar emdi kilo kaybı çok diye mama başladı dr mamadan sonra memeyi emmiyo..sadece uyku sersemi iken emiyo anladığı uyandığı an birakıyo resmen pusuda bekliyorum emzirmek için..tabi emmediği için sütümde az ne kadar sağsamda bebeğin emmesi gibisi yok..sık sık emzirmedikçe süt artmıyo bence..kim istemezki emzirmeyi her gün bunun için üzülüyorum belkide buda etkiliyor..

Canim sen susadikca degilde habiremi ictin suyu? kac lt ictin?
çok susuyordum ,bebeği emzirmeye her kucağıma aldığımda susuzluğumu farkediyordum
belki de kendimi çok su içmem gerektiğine inandırdığım için böyle oluyordu bilemem...

doğru beslenmeden de şu yüzden bahsettim: bir yakınımın 7 aylık bebeği vardı ve sütü yeterli gelmiyordu
fazla kiloları yüzünden diyetisyene gitmeye başladı ve beslenme düzenini doğru yönde değiştirince sütü de yeterli miktara ulaştı

Merhaba kizlar. beslenme ve stres gibi faktorler tabi ki sut uretiminde rol oynuyor ama bir kac ay once discovery kanalinda izledim afrika ve amerikadaki kadinlarin sutleri incelenmis besin degerlerinde neredeyse bir fark olmadigi gorulmus.sadece amerikali kadinlarda yani iyi beslenenlerde c vitamini gibi bazi vitanimlerin degeri azicik fazlaymis. Bunye meselesi malesef sutun varligi ya da yoklugu. Ayrica anne sutu uretiminde arz talep cok onem tasiyor.ne kadar emzirirseniz o kadar fazla uretmeye calisiyor vucut. O yuzden ilk aylarda az olabilir sutunuz ama sonradan artacaktir diye dusunuyorum. İlk zamanlara bakip sutum az diye kendinizi strese soktukca azalir sutunuz. 2 saate bir emzirin, dengeli beslenin. Arastirmalara gore tatli sut uretimini arttiriyor. Sakin moralinizi bozmayin, vucudunuza zaman verin. 2-3 ayin sonunda iyice sut uretiminiz artacak ama sakin az diye birakmayin.sutunuz varsa vardir yoksa yoktur.sizde az olmasi bitecegini degil aksine emzirmeye devam ettiginiz surece artacagini gosteriri. Ozetle beslenin ama abartmayin, cok asiri kalori almayla degil de yilmayip bol bol emzirmeyle artiyor süt. Hemen fiskirmasini beklemeyin diyorum ya vucudunuza bebise alismasi ve yetecek sutu uretmesi icin zaman verin.memisin kahverengi kismini sıkınca gelir süt, benim gibi en kocaman yerini sıkıp sut gelmeyince sutum yok diye uzulmeyin.bol bol emzirip mama ile destekleyin. Sonra mamanin miktarini azaltirsiniz
sanilanin aksine uygun biberon kullanildiginda emmeyi birakmiyor bebekler. Anne memisine benzer cok guzel biberonlar var. Siz elinizden geleni yapin oolmuyorsa da kendinizi harap etmeyin. Sut yoksa ne yapalim mama verirsiniz. Kardesim 40 gunlukken teyzem ölunce annemin sutu kesilmisti mamayla buyudu simdi gorseniz kapidan sigmiyor kardesim, rahat olun. Kiloyla meme buyukluguyle malesef fazla bir alakasi yok sut uretiminin. Varsa var yoksa yok ama azsa zamanla artacak bana inanindogumdan onceki kilomdan daha zayifim, 75 numara emzirme sutyeni bulamiyorum ama sutum var cok sukur. :)) aile buyuklerine ve olumsuz dusunenlere bakmayin. Hersey cok guzel olacak buna inanin.

3 haziranda normal doğumla çok şükür bebeğimi kucağıma aldım. Süt hemen gelmedi ama ben yine de ısrarla emzirdim. Emzirdikçe geldi. Bir yandan bebek emerken, bir yandan da ben komposto içtim. Emzirmenin ardından da büyük bardakla su içtim. Hala da aynı şekilde devam ediyorum. Dut kurusu, kuru incir, kuru kayısı, çekirdekli kan üzümü, çekirdeksiz kuru üzümü kaynatıp karışık meyveli, şekersiz komposto yapıyoruz. Günde 3-4 bardak içiyorum, ayrıca 3-4 bardak humana çay içiyorum, ayrıca da su. Kaltesini artırmak için de her gün bir avuç bal, ceviz vs yiyorum. bol süt içip, bol yoğurt yiyorum. Mutlaka besleyici çorbalar içmeye çalışıyorum. Çok şükür sütüm yeterli. Sıvı almak gerçekten çok çok önemliymiş, yaşayınca öğrendim. :) Ayrıca salep de süt yapıyormuş, bu akşamdan itbaren her akşam salep içmeye çalışacağım.

hormonal bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.hormonal bir olay olsaydı hamilede kalınmazdı kanımca:)
benimde 2.aylık bir kızım var.anne sütü 1 damla bile geliyorsa vardır...tecrübeyle sabit.ilk kızımda hep sütümün olmadığına inandım.yemediğim içmediğim denemediğim kalmadı.yok yok...hep mama takviyeli gittim..7.ayın sonunda zaten sütüm yok deyip emzirmeyi bıraktım.gögüslerim birden küçülüverdi.işte o zaman sütümün olduğunu anladım.ama ben hep yok diye düşündüğümden ve az emzirdiğimden sütümü arttıramamıştım. gerekirse boş memeyi emdiğini düşünün ama yinede emzirin..
ikinci kızımda ise ısrarla emziriyorum.bazen annem bile galiba sütün az diyor(çünkü onlar emzirirken diğerinden süt gelirmiş falan filan)hayır sütüm var kız emdikçe çogalıyor diyorum..kafaya takarsam öyle falancanın sütü söyle benimki böyle diye tabi olmaz süt müt.yani diyeceğim sütün olması için;
1- sık sık emzirmeli, az emiyorsa sağarak gögüs süt yapımı için uyarılmalı.
2-sütüm az yada yok diye stres yapmamalı,
3-beslenme ve su içmeye özen gösterilmeli.
4-bebeğinde emmek için ısrarcı olması.......

yemek aklıma gelmuyr gaz oluck diye ödüm kopuyor aç bile kalıyrm gaz olamsn diye..sütüm sz çok var ama banada yetrsiz gibi gelıyr artık..hangi yemeklr gaz yapmaz..tarif beklyrm..bi kez gazlı yedim çocuk çatladı üzüldüm..kekik çayına başlıyacm artık inş..işe yarar..gazlı olunca kötü oluyr..

selam her yerde yazdığı gibi kuru fasülye mercimek nohut karnıbahar brokoli , mümkünse laktozsuz süt için. rezene çayını sık için. her yemeğe kimyon atın hatta kimyonu hem bebeğe içirin hem kendiniz için. ben bibiform gaz damlası kullanıdım 3 ay boyunca çok işe yaradı benim bebeğimde

Artik ümidimi kesiyorum... Herseyi denedim. Herseyi yaptim. YOK. YOK. YOK. önümüde ramazan. sütüm iyi olsaydi tutmicaktim ama bitti bitiyor ... cok uzgunum. Malt icecegi bile ise yaramadi. neden gelmiyor ki sanki ...

benım durum dah akotu bı kere bıle tutturamadım memeyı oğlumaaa aclıktan aglasada almadıııı malesefff dolayısyla sutum olmadı sagdım ama emmedıgı ıcın fazla olmadıııı bence sut olayı genetıkk anacumda emzırememıss bızı

Emzirememek cok kötu. Senin bebegin kac aylik.

Annenin kendi üzüntüsü kendine yetmiyormus gibi birde elalemin laflari yetiyo. Yok sütün mü yok. Yok kücücük bebek mamami icer. Yok oyle yok boyle. Delirtirler insani ...

Cnm sut yok.dersen yok oluyo ona inaniyorum.bebegimin mevludu olacagi donem.bebegim bir aylikken resmen danla halinde cok azdi nelee yaptim ama sonradan duzeldi basi seylwr donemsel ama sutum yok olayininkafandan atmalisin

Artik ümidimi kesiyorum... Herseyi denedim. Herseyi yaptim. YOK. YOK. YOK. önümüde ramazan. sütüm iyi olsaydi tutmicaktim ama bitti bitiyor ... cok uzgunum. Malt icecegi bile ise yaramadi. neden gelmiyor ki sanki ...

Cnm bebeginin kg alimi nasil.bana gore heo azdi yetmiyordu ama bebegim.bir kg istu aliyordu dr sut yetmesse kg almaz dedu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…