Anne sütü ya vardir ya yoktur ...

Alp_Eren

Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2012
68
0
16
Ankara
Merhaba anneler,

bebeklerimiz icin anne sütünün en faydali besin oldugunu hepimiz biliyoruz. Peki sizce her anne "anne sütünü" üretebilirmi. Yani acaba bu bünye meselesimidir diye soruyorum kendime. Yani bazi annelerin (hic ugrasmadan) gögüslerinden süt fiskirir. Bazilarininda o kadar cabalamalarina ragmen sütleri artmaz.
Sizce bu neyle ilgilidir.
Ben sütü az olan annelerdenim. Lohusaligimin ilk 15 günü herseyi denedim ama gözle görülür bir artis farketmedim kendimde. Sonraki dönemde gecirdigim rahatsizliktan dolayi dogru yiyip icemedim. Sütüm daha da azaldi. Su, Cay, Hurma, Incir, Dereotu .... akliniza gelebilecek herseyi denedim yani ...

Sanki bi annenin sütü ya "vardir" yada "yoktur" gibime geliyor. Yada ben tamamen caresizlikten bunu düsünüyorum. Sizin fikirleriniz nedir .... Paylasirsaniz sevinirimm ...

Merhaba anneler,

bebeklerimiz icin anne sütünün en faydali besin oldugunu hepimiz biliyoruz. Peki sizce her anne "anne sütünü" üretebilirmi. Yani acaba bu bünye meselesimidir diye soruyorum kendime. Yani bazi annelerin (hic ugrasmadan) gögüslerinden süt fiskirir. Bazilarininda o kadar cabalamalarina ragmen sütleri artmaz.
Sizce bu neyle ilgilidir.
Ben sütü az olan annelerdenim. Lohusaligimin ilk 15 günü herseyi denedim ama gözle görülür bir artis farketmedim kendimde. Sonraki dönemde gecirdigim rahatsizliktan dolayi dogru yiyip icemedim. Sütüm daha da azaldi. Su, Cay, Hurma, Incir, Dereotu .... akliniza gelebilecek herseyi denedim yani ...

Sanki bi annenin sütü ya "vardir" yada "yoktur" gibime geliyor. Yada ben tamamen caresizlikten bunu düsünüyorum. Sizin fikirleriniz nedir .... Paylasirsaniz sevinirimm ...

ben sana katılmıyorum. benimde 1 ay sütüm çok azdı. hatta hiç yoktu. önce emzirip peşine mama desteği veriyordum. fakat hiç pes etmedim. 2 saate bir kalkıp emzirdim. çocuk uyuduğunda bende dinlenmeye çalıştım.( tabi annemin ve kayınvalidemin çok yardımı oldu). başta bol su iç sıvı gıda sütü arttırır diyenlere inanarak bol bol sıvı aldım. fakat hiç işe yaramadı. sonrasında bol bol yedim. tatlı özellikle tahim pekmez, bulgur pilavı, sütlü çorbalar, salata, humana still tea. sütüm arttı.tabi kilomda arttı, ama hiç umrumda değil. önemli olan bebeklerimiz.
bir çok kadın biberondan sonra meme tutmaz diye mama başlayınca emzirmeyi bırakıyor. Kesinlikle vazgeçmemek, kilo alamayı dert etmemek, dinlenmeye çalışmak, boşverin ev işlerini önce bebeğiniz gelsin. Birde etraftan gelen aç bu çocuk, sütün yokmu söylemlerinide boşvermek gerekiyor.
benden tavsiye vazgeçme, yemekten kısma, moralini yüksek tut.

ben sana katılmıyorum. benimde 1 ay sütüm çok azdı. hatta hiç yoktu. önce emzirip peşine mama desteği veriyordum. fakat hiç pes etmedim. 2 saate bir kalkıp emzirdim. çocuk uyuduğunda bende dinlenmeye çalıştım.( tabi annemin ve kayınvalidemin çok yardımı oldu). başta bol su iç sıvı gıda sütü arttırır diyenlere inanarak bol bol sıvı aldım. fakat hiç işe yaramadı. sonrasında bol bol yedim. tatlı özellikle tahim pekmez, bulgur pilavı, sütlü çorbalar, salata, humana still tea. sütüm arttı.tabi kilomda arttı, ama hiç umrumda değil. önemli olan bebeklerimiz.
bir çok kadın biberondan sonra meme tutmaz diye mama başlayınca emzirmeyi bırakıyor. Kesinlikle vazgeçmemek, kilo alamayı dert etmemek, dinlenmeye çalışmak, boşverin ev işlerini önce bebeğiniz gelsin. Birde etraftan gelen aç bu çocuk, sütün yokmu söylemlerinide boşvermek gerekiyor.

Aynen katılıyorum sanki benim yasadiklarimi anlattin..
Sutun yok bu cocuk ac ac ay yazik diyenlerle doluydu eyrafim ve bende bol bol yedim tahin helvasi sut ictim tatli seyler yedim cok faydasini gordum bide stresten uzak durucaksin moralin yuksek olucak beni cok etkiliyir ve cogu anneyide ben sinirlenince hemen azalir sutum vazgecme cnm..:34:

Ben yemekten kesmiyorum, kesmek zorunda kaliyorum rahatsizligimdan dolayi. Aldigim kilolarida takmiyorum pek zaten. Ama hani derlerya emziren anne kilo verir diye. Biz neden emzirebilmek icin kilo vermiyoruzda aliyoruz. Doktorlar diyorlarya dengeli beslenin ve bol sivi tüketin. Hem kilo verirsiniz hemde emzirebilirsiniz diye. Bizlerde tam tersi oluyor :)
Birde ben bu forumda cok okuyorum. Yiyip yiyipte sütüm az diyenleri. Yediklerinin süte degilde, kiloya dönüsenler. Kisiden kisiye farkli oluyor demekki.
Peki sen sonra mamayi tamamen biraktinmi??? Ne kadar emzirdin???

Aynen katılıyorum sanki benim yasadiklarimi anlattin..
Sutun yok bu cocuk ac ac ay yazik diyenlerle doluydu eyrafim ve bende bol bol yedim tahin helvasi sut ictim tatli seyler yedim cok faydasini gordum bide stresten uzak durucaksin moralin yuksek olucak beni cok etkiliyir ve cogu anneyide ben sinirlenince hemen azalir sutum vazgecme cnm..:34:

Stres olayina bende katiliyorum. Bendede oluyor öyle. Sütümü yine yerine getirmek icin ugrasiyorum sonra günlerce. Vazgecmemeye calisiyorum. Emzirmeyi cok istiyorum ...

Ben yemekten kesmiyorum, kesmek zorunda kaliyorum rahatsizligimdan dolayi. Aldigim kilolarida takmiyorum pek zaten. Ama hani derlerya emziren anne kilo verir diye. Biz neden emzirebilmek icin kilo vermiyoruzda aliyoruz. Doktorlar diyorlarya dengeli beslenin ve bol sivi tüketin. Hem kilo verirsiniz hemde emzirebilirsiniz diye. Bizlerde tam tersi oluyor :)
Birde ben bu forumda cok okuyorum. Yiyip yiyipte sütüm az diyenleri. Yediklerinin süte degilde, kiloya dönüsenler. Kisiden kisiye farkli oluyor demekki.
Peki sen sonra mamayi tamamen biraktinmi??? Ne kadar emzirdin???[

mamayı 1.5 ay sonra tamamen bıraktım. başta günde 1 defaya düştü sonra haftada 3 e sonra 1.5 ay sonra taamen bıraktım kızım su an 5.5 aylık sadece emziriyorum. Kİlo konusunda bir şey diyemem ben 65 ile doğumdan çıktım şu an 68 kiloyum. dediğim gibi başta bende dikkat ettim ama olmadı süt. sonrasında arttı. birde 1 su bardağının yarısını pekmez yarısını sıcak su ile doldurup her gece yatmadan içiyorum.

Vazgeçmemeye çalışıyorum diye bir şey yok vazgeçmeyeceksin. kimseyide takma. bana hala kayınvalidem söyler aç diye bende alıyorum memeye emziriyorum onun gönlünü etmiş oluyorum. dediğim gibi kimseyi sallama tartışmaya girme. al çocuğunu memeye bekle

mamayı 1.5 ay sonra tamamen bıraktım. başta günde 1 defaya düştü sonra haftada 3 e sonra 1.5 ay sonra taamen bıraktım kızım su an 5.5 aylık sadece emziriyorum. Kİlo konusunda bir şey diyemem ben 65 ile doğumdan çıktım şu an 68 kiloyum. dediğim gibi başta bende dikkat ettim ama olmadı süt. sonrasında arttı. birde 1 su bardağının yarısını pekmez yarısını sıcak su ile doldurup her gece yatmadan içiyorum.[/QUOTE]

Ben neyi yanlis yapiyorum bilmiyorum :( Insallah benimde sütüm artar.

Peki sen sonra mamayi tamamen biraktinmi??? Ne kadar emzirdin???

kafan rahat olucak ev işi yemek derdine düşmiceksin. bebeğini kucağına alıp koklaya koklaya emziriceksin. sanki dünyada sadece sen ve bebeğin var gibi.. aşırı yemene gerek yok sık düzenli beslen yeter. bol su iç. bebeğin uyudukça uyu.
süt varsa vardır ve artırılabilir. bi damla bile sütün geliyosa çoğaltabilirsin.
sütü kafaya takmadığın an su içemesen de aç kalsan da süt oluyo, kafaya takarsan azalıyo.
bebeğim 9 aylık ilk 4 ay süt mücadelesi ile geçti. bir de bebeğin memede olmak istiyodur sadece, açlıktan değil keyiften emmek istiyodur. ilk aylar bunu ayırt edemiyosun, kilo alımı iyiyse huysuzuğuna bakma.

inşallah artar. rabbim sana bol süt verir. dua etmeyi hiç bırakma.

Kafamda bitirmedim. Tam olarak öyle degil. Ama yapabildigim herseyi yapmaya calistim. Ben safra kesemden rahatsizim. Pankreas iltihabi gecirdim. Cogu gidalar yasak. Yagli yemekler, yumurta, ne bilim bulgur, baklagiller... Sanirim beni bu cok etkiliyo.

kafan rahat olucak ev işi yemek derdine düşmiceksin. bebeğini kucağına alıp koklaya koklaya emziriceksin. sanki dünyada sadece sen ve bebeğin var gibi.. aşırı yemene gerek yok sık düzenli beslen yeter. bol su iç. bebeğin uyudukça uyu.
süt varsa vardır ve artırılabilir. bi damla bile sütün geliyosa çoğaltabilirsin.
sütü kafaya takmadığın an su içemesen de aç kalsan da süt oluyo, kafaya takarsan azalıyo.
bebeğim 9 aylık ilk 4 ay süt mücadelesi ile geçti. bir de bebeğin memede olmak istiyodur sadece, açlıktan değil keyiften emmek istiyodur. ilk aylar bunu ayırt edemiyosun, kilo alımı iyiyse huysuzuğuna bakma.

Benim birde 3 yasinda oglum var. Onun yaninda kücüge ilgi göstermek biraz zor oluyor. Uyku zaten yok :) Dedigin gibi hic biseyi kafaya takmayacaksin gercekten. :)

evet ben de sütü az olan annelerdenim. kızım 10 aylık olacak ve ben hala mama veriyorum günde 1-2 kez. olsun emzirmeyi de bırakmadım bir damlası bile ne kadar değerli. çocuğun zekasını ve immun sistemini geliştiren birsürü faktör var içinde. Allah'ın bir mucizesi adeta. hamd olsun kızım bu nimetten mahrum kalmadı 2 yaşına kadar devam edeceğim inşallah. günde 1 kere bile emse o faktörleri alır. gerisi de kalsiyumdu demirdi mamadan alsın varsın...
Rabb'im öyle bir yaratmış ki tüm uzmanların dediği sağlıklı bir annenin sütü bebeğini doyuracak kadar üretilir, bizde yetersiz gelmesinin birsürü nedeni var,fizyolojik nedenler,genetik nedenler falan filan. artırmak mümkün ben de içtim still çayları meyve suları ha artmıyor değil ama damlayan sütü fışkırtmıyor hiçbir yiyecek içecek buna inanıyorum. o yüzden ne az ne çok yemeli herşey kararında belki biraz daha fazla sıvı alımı faydalı olabilir...

Tekrar humana caya basladim. ama daha bir etki goremedim. Tam hersey yoluna girdi sütüm çogaldi derken, sil bastan.

Yokmu bunun bi ilaci yahuu ... Yapabildigim herseyi yaptim. halada yapiyorum. olmuyo olmuyo ... ;-):-(

Back
X