Bebek Beslenmesi anne sütü yanında ve mama takviyesi yapanlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

biyolog_nil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
231
46
123
39
2 Nisan da sezeryanla doğum yaptım.Doğum sezeryanla gerçekleştiği için sütüm çok geldi.Şuan tam 1 aylık olduk.İlk günlere göre daha iyi ama yinede beni tatmin etmiyor.Çünkü bebeğim emzirme sonrasında hiç uyumuyor.Uyumadığı içinde doymadığını düşünüyorum.Elimden geldiği kadar 1 saat bazen 1.5 saat memede tutuyorum.Çünkü memedeyken yorulduğu için hemen uyuyakalıyor.Bende iyice doyduğundan emin olmak için hemen ayırmıyorumUzun süre emmesini sağlıyorum..Ama ne zaman yatağına koymaya kalksam avaz avaz ağlamaya başlıyoruz.Bu nedenle ilk doğduğu günden itibaren aptamil mama ya başladık.Günde 3 yada 4 kez veriyorum.Ancak mamadan sonra derin bir 2-3 saat uykusu oluyor.Mama vermediğim zamanlarda sürekli memede olmak istiyor.Bazı günler mamayı vermiyorum sadece anne sütü alsın diye.Ama dediğim gibi bu seferde memeye yapışık geziyoruz.
Aranızda benim gibi olan var mı.Emzirme sonrası bebeğin uyuması gerekmez mi.:(((

Bende sizin gibiyim Doymuyor yavrum yatırıyorum uyanıyor mama veriyom yine uyanıyor dalamıyor uykuya nedenini anlayamıyorum :(

kızlar mamayı doktor kontrolünde ve doktorun söylediği miktarlarda verin bence.. hem daha sağlıklı doyar hem de yeme saatleri ve uyku saatlerinin düzenini bilir.. benim de yetmediği için mama veriyorum 3 aylık bebeğime doktor ne kadar derse o kadar veriyoruz çok şükür uyku problemimiz yok.. acıkma saatlerini de biliyor.. gündüz uyumuyor ama gece uykusunu biliyor çok şükür.. gündüz düzenli yiyen ve tam doyan bebek gece uyuyor..

Merhaba şanssız arkadaşım İnan aynı durumdan dertliyim bende artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bide gaz ve kabızlık eklendi bu ağlama doymama ve uykusuzluk olayına şu an 37 günlük günde 4-5 kez evolvia mama veriyorum 60cc emziriyorumda ama hiç mutlu değil normalde memeyle uyuması gerekir ama uyumuyo yerine yatırdıktan iki dk sonra uyanıyo bugün biraz soydum üstünü sıcakta etkiliyor sanırım biraz rahatladı dene bence aman hasta etme Allah yardımcımız olsun

Evolvia dan sma geçtik kötü bir tecrübe oldu oğlum hiç sevmedi 50 cc bile içmiyo evolvia iyiymiş

Ben çok içirmiyorum genelde emzirmeye çalışıyorum göğsüm boşalınca mama veriyodum 100cc içiyordu ama sma yı sevmedi evolviaya geri dönüş yapıcaz

arkadaşlar ilk önce merhaba bende emzirmeye çalışan annelerdenim uyuması yatağa yatırıldığı bozuluyor tekrar uyutmaya çalışıyoruz bazen 1 bazende hemen uyuyor ama zor oluyor uyutmak bazende memede uyumak istiyor emzik verdiğim öyle uyuttğum zamanlarda oluyor sonuç evet mama alan çocuğa göre emen çocuğun uyuması için aşırı bir çaba lazım. bu arada 2 aylık bile değil bebeğim ama işe geri dönmek sorunda kaldım çok yorucu ikisi birden cumadan beri akşamları göğsümde süt kalmıyor feryat figan stoktaki sütlermi kullanıyorum dün dr a sordum mama kullanmaya başlıyimmi diye hemen başlama dedi ihtiyaç olmadığı sürece vermiycezbelki dönemseldir sütün azalması dedi. mama taraftarı değilim malt içmeye başladım gene ama olmuyorsada mama vericem arkadaşım aptamili önerdi. en az ağır metal içeren oymuş

2 Nisan da sezeryanla doğum yaptım.Doğum sezeryanla gerçekleştiği için sütüm çok geldi.Şuan tam 1 aylık olduk.İlk günlere göre daha iyi ama yinede beni tatmin etmiyor.Çünkü bebeğim emzirme sonrasında hiç uyumuyor.Uyumadığı içinde doymadığını düşünüyorum.Elimden geldiği kadar 1 saat bazen 1.5 saat memede tutuyorum.Çünkü memedeyken yorulduğu için hemen uyuyakalıyor.Bende iyice doyduğundan emin olmak için hemen ayırmıyorumUzun süre emmesini sağlıyorum..Ama ne zaman yatağına koymaya kalksam avaz avaz ağlamaya başlıyoruz.Bu nedenle ilk doğduğu günden itibaren aptamil mama ya başladık.Günde 3 yada 4 kez veriyorum.Ancak mamadan sonra derin bir 2-3 saat uykusu oluyor.Mama vermediğim zamanlarda sürekli memede olmak istiyor.Bazı günler mamayı vermiyorum sadece anne sütü alsın diye.Ama dediğim gibi bu seferde memeye yapışık geziyoruz.
Aranızda benim gibi olan var mı.Emzirme sonrası bebeğin uyuması gerekmez mi.:KK43:((

Canim ben pompayla sagip veriyodum bazen dinlenmek icin cunku butun gun yapisik geziyoduk kizim suan 15 aylik oldu doymuyodu pompayla sagdigimda sutumun cokta yeterli olmadigini gordugum icin aptamil vermeye basladim uyuyodu sonrasinda doydugu icin fakat mama iste pof bile kilo yapiyo cocuga gorende saglikli bi kili saniyodu halbuki mama sisiriyodu 4 ay anca emebildi stres uykusuzlk ve pompaninda etkisiyle sutum kesildi inslh bolbol sutun olur mamaya cok yuklenmezsn sevgler

Merhaba kızlar bebeğim 3 ayını bitirdi tek göğsüm yetiyordu artık 2 göğsümü birden veriyorum ona rağmen bazen doymuyor mama vermek istemiyorum ama başka çarede yok sanırım formül süt nasıl acaba bilgisi olan var mı şimdiden teşekkürler

Merhaba kızlar bebeğim 3 ayını bitirdi tek göğsüm yetiyordu artık 2 göğsümü birden veriyorum ona rağmen bazen doymuyor mama vermek istemiyorum ama başka çarede yok sanırım formül süt nasıl acaba bilgisi olan var mı şimdiden teşekkürler
bebeğin zayıfsa aptamil kilo aldırıyor, bize kilo aldırdı.

merhaba kızlar aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum sizinle ilk 2 ay sütüm çoktu göğüslerim şişip akıyodu sonrasında maalesef işe başlamak zorunda kaldım :( iş yerim eve yakın günde iki kere emzirmeye gidiyorum ama ee sık emziremediğim için sütüm azaldı ee naaplım başka çaremiz yok :( ama inanın aptamil kötü bişiy değil doktor tavsiyesiyle aldık..pompayla sağıyorum azda olsa vitamin niyetine veriyorum bebeğime...gelişimi çok güzel boş kilo almıyo doktorda çok ii buldu şu an 3.5 aylık 60cm boyu 5,50da kilosu var kipriklerida uzadı baya...yani üzülmeyin tek iyi olsunlarda napalım artık :( ya şunada emin olun her aman anne sütü dolu dolu olmaz sıkıntın olur derdin olur uykusuz olursun birçok sebep azaltabilir sütünün olmasını çalışsın yada evde olsun çok kişiyle konuştum aptamil vermeyen yok eskidende aptamil yokmuş keçi sütü sulandırılıp verilirmiş nişasta yapılırmış vs. vs. yaşadığımızı herkez yaşıyo...çünkü iyice doysun uyusunlar ki büyüsünler..

merhaba kızlar aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum sizinle ilk 2 ay sütüm çoktu göğüslerim şişip akıyodu sonrasında maalesef işe başlamak zorunda kaldım :KK43: iş yerim eve yakın günde iki kere emzirmeye gidiyorum ama ee sık emziremediğim için sütüm azaldı ee naaplım başka çaremiz yok :KK43: ama inanın aptamil kötü bişiy değil doktor tavsiyesiyle aldık..pompayla sağıyorum azda olsa vitamin niyetine veriyorum bebeğime...gelişimi çok güzel boş kilo almıyo doktorda çok ii buldu şu an 3.5 aylık 60cm boyu 5,50da kilosu var kipriklerida uzadı baya...yani üzülmeyin tek iyi olsunlarda napalım artık :KK43: ya şunada emin olun her aman anne sütü dolu dolu olmaz sıkıntın olur derdin olur uykusuz olursun birçok sebep azaltabilir sütünün olmasını çalışsın yada evde olsun çok kişiyle konuştum aptamil vermeyen yok eskidende aptamil yokmuş keçi sütü sulandırılıp verilirmiş nişasta yapılırmış vs. vs. yaşadığımızı herkez yaşıyo...çünkü iyice doysun uyusunlar ki büyüsünler..
her bebekte farklı bitanem ya. aptamil benim zavallıyı çok şişirdi. öyle vicdan azabı çekiyorum ki. 3.250 gr 53 cm doğdu. 4 aylık kontrolünde 8200 gr 65 cmydi. şuan 5 aylık, korkudan tartmadım. ha inat ettim ramazan bayramından beri hiç mama vermedim, emzirdim şükür. hele bir de senden anne olmaz, çocuğu şişirmişsin, obez olacak lafı yüzünden günlerce gözüme 1 damla uyku girmedi.
ha tekrar diyorum, bebekten bebeğe fark var

tabiki haklısın bnmde gönlüm isterki emzirsem vermesem hiç ama napıcan işte..sıkıntı oluyo dert oluyo hayat şartları...ee bende mesela bir ay emmişim annemi çok çalıştırırmış babannem :( ah eskiler... anneminde kesilmiş 6 ayı sütü sulandırarak nişasda ilave ederek tamamlamış o zaman yokmuş böyle kaliteli devam sütleri..sonuç rabbime bin şükür sene bir grip olurum o kadar hastane yüzü görmedim doğum haricinde..ne olursa olsun üzmeyin kendinizi...öyle böyle büyüyolar toparlanıyolar yavrularımız..

merhaba kızlar aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum sizinle ilk 2 ay sütüm çoktu göğüslerim şişip akıyodu sonrasında maalesef işe başlamak zorunda kaldım :KK43: iş yerim eve yakın günde iki kere emzirmeye gidiyorum ama ee sık emziremediğim için sütüm azaldı ee naaplım başka çaremiz yok :KK43: ama inanın aptamil kötü bişiy değil doktor tavsiyesiyle aldık..pompayla sağıyorum azda olsa vitamin niyetine veriyorum bebeğime...gelişimi çok güzel boş kilo almıyo doktorda çok ii buldu şu an 3.5 aylık 60cm boyu 5,50da kilosu var kipriklerida uzadı baya...yani üzülmeyin tek iyi olsunlarda napalım artık :KK43: ya şunada emin olun her aman anne sütü dolu dolu olmaz sıkıntın olur derdin olur uykusuz olursun birçok sebep azaltabilir sütünün olmasını çalışsın yada evde olsun çok kişiyle konuştum aptamil vermeyen yok eskidende aptamil yokmuş keçi sütü sulandırılıp verilirmiş nişasta yapılırmış vs. vs. yaşadığımızı herkez yaşıyo...çünkü iyice doysun uyusunlar ki büyüsünler..

Stres yorgunluk gerçekten anne sütünü çok etkiliyomuş geçen hafta bunu yaşadım görümcemin düğünü vardı o koşuşturmada hengamede sütüm azaldı 1 hafta yetmedi bende sitrese girdim ama yinede mama vermedim ikisinide verdim göğsümün sonra evime çekildimde çok şükür eski haline döndü benimde kızım 3 aylık boyumuz kısa 58 cm 48 cm doğmuştu ama kilomuz 6300 olmuş dün kontrolde duyunca çok mutlu oldum çok şükür demek istediğim yetmediğini düşünsenizde bol bol emzirin gerekirse ikisini verin gerekirse saat başı sonra yine devamı geliyo çalışıyosanda mutlaka sağ sütünü 3 saate bir bebeğin o sütü akşam içsin önemli olan onların sağlığı sağlıklı olsunlarda gerisi gelir

Stres yorgunluk gerçekten anne sütünü çok etkiliyomuş geçen hafta bunu yaşadım görümcemin düğünü vardı o koşuşturmada hengamede sütüm azaldı 1 hafta yetmedi bende sitrese girdim ama yinede mama vermedim ikisinide verdim göğsümün sonra evime çekildimde çok şükür eski haline döndü benimde kızım 3 aylık boyumuz kısa 58 cm 48 cm doğmuştu ama kilomuz 6300 olmuş dün kontrolde duyunca çok mutlu oldum çok şükür demek istediğim yetmediğini düşünsenizde bol bol emzirin gerekirse ikisini verin gerekirse saat başı sonra yine devamı geliyo çalışıyosanda mutlaka sağ sütünü 3 saate bir bebeğin o sütü akşam içsin önemli olan onların sağlığı sağlıklı olsunlarda gerisi gelir

bende öyle yapıyorum artık napayım gündüz aptamil veriyo annem bende gün içinde biriktiriyorum artık ne kadar olursa vitamin niyetine veriyorum akşamları bide uyurken alıp emzirmeye çalışıyorum kısa sürede olsa çünkü artık uyanıkken almıyo çirkef kızım :( bizim durumumuzda olan çok arkadaş var keşke olsada hiç birimiz bu dertleri yaşamasak..son olarak birde mamipower diye bi ilaç var ona başlıycam sipariş ettim on günlük bakalım eğer içe yararsa gece gündüz onu içerim :D artık gittiği yere kadar ben elimden geleni yapımda en azımdan bari içim rahat etsin..yine bi umut vazgeçmiyorum işte :)

Back
X