anne sütü

• Konu Sahibi Konu Sahibi MAYE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

MAYE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
51
4
98
41
Kocaeli
kızlar sağdığımız anne sütü bozulurmu veya bozulduğunu nasıl anlarız.bir önceki gün sağdığım sütü 2saat oda sıcaklığında bekledikten sonra eve gider gitmez hemen buzdolabına koydum bugün bozulmuş diye içirmemiş babannesi.nasıl anlarız

Canım muhtemelen süt ayrışmıştır. Oda bozuldu sanmıştır. Bozulduğunu öyle dışardan bakınca anlayamaz ki. Süt uzun süre durunca yağ üste toplanıyor su altta kalıyor. Tekrar karışması için biraz çalkalaması yeterliydi. Anne sütünü oda ısısında 4 saat, buzdolabında 48 saat, dondurucuda 6 ay saklayabiliyorsun. Ki oda sıcaklığında 8 saat bile bozulmayabiliyor.

canım benım bıldıgım sutu oda sıcaklıgında beklettıkten sonra ya cocuga verıceksın ya uzgunum ama dokuceksın. ya sagıp oda sıcaklıgında tutup verıceksın yada dırek dolaba koyucaksın. odada tutulan sut sonradan dolaba konmuyor dıye bılıyorum tabı ıyıce arastırmak lazım bunu.

Merhaba birley sormak istiyordum , buzluktan sağdığım sütü cıkardım ve ısıttım fakat o sırada kızım uyudu içemedi simdi bu ısınmıs sütü nasıl muhafaza etmem gerek acil yardımınızı bekliyorum

Back
X