Bebeğim 3.5 aylık sütüm azaldı

RickandMorty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2016
3.013
8.216
158
28
Merhabalar herkese, çok çaresiz olduğum bir konuda deneyimli annelere danışmak istiyorum

Benim bebeğim doğduğundan beri çok sütüm vardı, emerken ağzından çıkarsa fışkırıracak kadar. Hele ilk zamanlar yatak yorgan üst baş sürekli ıslanırdı, fazla olmasından şikayetçiydim hatta.

Ancak gelgelelim 1-2 gün öncesine.. ne olduğunu anlamadan birden sütüm azaldı, göğüslerimde süt yokmuşcasına yumuşak. Gece mutlaka sertleşirdi yada gündüz emzirmediğimde doluluk hissederdim o gitti. Bebeğim emerken ağzından çıkardığında süt görünmüyor bile. Şaştım kaldım. Tek meme ile doyan çocuğum 2 memeyi birden emiyor şuan. Sık sık da emzirmeye çalışıyorum

Sağdığımda beslenme sonrası çok az süt geliyor eskiden sağdığım 150-160 ccler hayal. ve bir anda oldu

Bebeğimin idrar rengi koyu olmasa da sarı, azalmış gibi de hissediyorum.
Sağdığım sütlerden vermek istedim ama biberona uyum sağlayamadı.

Neden olmuştur ve en hızlı nasıl çözerim bu sorunu? Şimdiden herkese teşekkür ederim

Azalmadı, artık üretim ritmini öğrendi vücudunuz. Doluluk hissine takılmayın. Bol su, mümkün olduğunca dinlenme, stresten kaçınma ile halledersiniz.

Teşekkür ederim gerçekten 1 günde olmasına şaşırdım inşallah böyledir su tüketimimi maksimuma çıkarıdm
Bir de reglin bir kısmında bi tık azalıyor ama zaten bebek memede daha uzun kalarak alıyor yine ihtiyacı olan miktarı döngü bitince yine normale dönüyor.

Bir de reglin bir kısmında bi tık azalıyor ama zaten bebek memede daha uzun kalarak alıyor yine ihtiyacı olan miktarı döngü bitince yine normale dönüyor.
Acaba regl mi olacağım, belki de böyle bir hormonal neden var altında🤔 canımı sıktığım bir şey olmadan, hayatımda beslenmemde hiç bir değişiklik olmadan bunun olması hormonal kaynaklı olduğunu gösteriyor belkide🤔neyse dediğiniz gibi uzun uzun emzirerek çözmeye çalışacağım zaten memede kendisi de daha uzun kalıyor

Acaba regl mi olacağım, belki de böyle bir hormonal neden var altında🤔 canımı sıktığım bir şey olmadan, hayatımda beslenmemde hiç bir değişiklik olmadan bunun olması hormonal kaynaklı olduğunu gösteriyor belkide🤔neyse dediğiniz gibi uzun uzun emzirerek çözmeye çalışacağım zaten memede kendisi de daha uzun kalıyor
3 ay civarı o doluluk hissi zaten eskisi gibi olmuyor normal olarak ekstradan yaklaşan regl olabilir.

Bence göğüsleriniz artık düzenli bir süt üretmeye başladı. Ama içiniz rahat değilse ay sonu kilosundan öğrenebilirsiniz yetip yetmediğini.

Azalmadı, artık üretim ritmini öğrendi vücudunuz. Doluluk hissine takılmayın. Bol su, mümkün olduğunca dinlenme, stresten kaçınma ile halledersiniz.
Size katılıyorum. Kesinlikle artık bebeğinizin ihtiyacı kadar süt üretiyor vücudunuz. Benim de 2 aylık bebeğim var ve doğduğu ilk iki haftadan sonra süt sağmadım bir daha. O gün dışarı çıkmak için plan yaptıysak birkaç saat önceden fazladan sıvı alıyorum artırmak için. Onu sağıp biberona koyup götürüyorum dışarı. Açık alanda emzirme rahat olmadığı için o da. İlk oğlumda müthiş sütüm vardı, poşet poşet sağıp attım buzluğa hep ama bunda yedek sütüm bile yok buzlukta ne yazık ki. Süt neye göre fazla oluyor onu da anlamış değilim ama bebeğe yetiyorsa sorun yok demek ki.

Back
X