Bebek Beslenmesi Anne sütünü bıraktırmalimiyim kararsizimm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yagmur7968

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2015
3.310
4.914
83
46
anneler oğlum 26aylk bir ay sonra ameliyatı var baya azalttım ama memede uyuyor hasatanedede yatıcak bir hafta o sıkıntılı gunlegünlerde emzirsemmi biraz daha bilemedim azı disleride çıkıyor sizce ne yapmaliyim

2 yas 2 aylik mi?

Oncelikle gecmis olsun. ALLAH acil sifar versin.
Bana kalirsa memeden kesmelisin amaliyat olmadan bebekte sende daha rahat edersiniz. Yada doktoruna sorun nasil daha saglikli olabilecegini

Bence 2 yasina girdiginde biraktirmaliydiniz.
Saglik acisini bilmem ama dinimize gore erkek evladi 2 yasina kadar emdirmen gerek.
2 yasindan once eger emiyorsada kız yada erkek fark etmez memeden kesmeniz uygun degil. Obur dunyada sut hakkini isteyecekmis.

Canım böyle sıkıntılı zamanlarda memeden kesmeyi onermiyo doktorlar bence sen devam et ameliyat sureci gecsin bir surede uzerinden gecince kesersin bebis zaten stresli bir donem yasicak bir de bu cikmasin

evet canım dini açıdan toplam30 ay diyor anne karnında da dahil zaman ama fazla emzirildiğindede haram olmuyor ben her an amelyat olucak o canının yandığı zamanlarda avunur biraz diye düşündüm ama ertelene ertelene bu aya geldik malesef .teşekkür ederim önerin için canım.

Canım böyle sıkıntılı zamanlarda memeden kesmeyi onermiyo doktorlar bence sen devam et ameliyat sureci gecsin bir surede uzerinden gecince kesersin bebis zaten stresli bir donem yasicak bir de bu cikmasin
canım bende kesmek istemiyorum şu an çünkü ağır bir ameliyat geçirecek dikişleri alçısı bir de hastane ortamı çok etkiliyor zaten hapis gibi.acaba bir ayda memeyi unuturmu diye düşündüm yada dediğiniz gibi üst üste dahada sıkıntımı olur bilemedim. sanırım bir pisokoloğa da danışsam iyi olucak.teşekkür ederim.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun kuzucuğuna.Bence ,zaten zorlu bir süreç geçirecek olan yavrunuza bu süreci daha kolay atlatması için emzirmeye devam etseniz sanki daha iyi gibi.Emzirmek sadece doymak amaçlı bir eylem değil ki.Bebeğiniz anne sıcaklığını,kokunuzu alarak daha güvende hissedecektir.
Not:Her konuda fetva verenlere de bayılıyorum.

çok sağolun bende sizin gibi düşünüyordum ama hastanede en az on gün yatariz ve gece emzirmek çok zor oluyor yanimda yatmak istiyor dikişleriyle kimildatmamam gerekir düşündükçe afakanlar bastı ve biraktirmaya karar verdim .yine kuzumun iyiligi icin .bugün ikinci günümüz sadece uyurken zorlanıyor ama benim icim aciyor .ondan çok ben zorlanıyorum inşallah alisicaz .tekrar teşekkür ederim size.

Rica ederim.Allah kolaylık versin.sağlıkla sıhhatle büyütün bebeğinizi.Annesi sizsiniz,bebeğiniz için en doğru kararı verip uygulamışsınız.İyi haberlerinizi duymak dileğiyle.Sevgiyle mutlulukla kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…