• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne

brunettella

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
1.308
371
323
Almanya
Merhaba kizlar,

Hamile oldugumu yeni ogreneli ilk esime soyledim esim cok sevindi tabi. 1 bucuk sene evliyiz cok sukur. Sonra ise annemi aradim. Hep derdi nzmn cocuk yapicaksiniz diye oncelerde. Anne ben hamileyim dedim telefonda iste, Aaa dedi. Ne erken dedi. Azarlamadigi kalmisti. Telefonu teyzeme verdi. Oda yanindaymis. Teyzem cok sevindi.

Orda anneme kizdi iste kizin kalbini kiriyorsun falan diye. Ondan sonra kapattim msj attim anneme, iki yuzlusun bana cok cektirdin diye yazilar yazdim agladim orda.

Evlenmeden once 24 yasindaydim beni doverdi azarlardi, beddualar ederdi benden nefret etttigini soylerdi. Evlen defol git derdi. Oz babam ayri. Fazla taniyamadim onu annem yuzunden. Hep azarladi onu. Hala karisiyor gorusme onunla pis bir adam diye. Neyse

Sonra ise cicim kizim canim kizim olmustum evlendikten sonra. Daha neler suan anlatsam uzun surer.

Ben hep kabuslar gordum.
Suan sevincimi kirip esimle kavgalar ettim cocugu aldircam falan. Buyuk kavgamiz oldu ondan sonra. Sevincimi yasiyamadim.

Dun dedim ki annem o yinede. Onceden Bana aldigi hediyiyi tshirtu giyerek resimi cektim yolladim yuzum gozukmuyordu, Bana sunu dedi " aman kafani gosterme lazim degil diye"

Bir yandan herseyden cok kirginim. Bi yandan annem.. Derdimi kimseye anlatamiyorum. Buraya yazmak istedim. Bana haksizsin diyebilirsiniz neyapicagimi soyliyebilirsiniz..

Cok saolun zaman ayirdiginiz icin simdiden.

Uzulmus kirilmis olabilirsin, haklisin.
Ama anne iste, ne yapmis olursa olsun. Kotu huylarini da iyi huylarini da sen goruyorsun. Artik cocuguna nasil davranman gerektigini biliyorsun bak bu sayede
Allah evladini sana saglikla mutlulukla bagislasin insallah

Ben hep kabuslar gordum.
Suan sevincimi kirip esimle kavgalar ettim cocugu aldircam falan. Buyuk kavgamiz oldu ondan sonra. Sevincimi yasiyamadim.

:ruh:

Bu nasıl yorum anlamadım.
Cidden anlamadım.

Anneniz bebeğinize sevinmedi diye mi eşinizle tartıştınız, bebeği aldırmaya karar verdiniz?

Sizin sevinmeniz niye annenize bağlı?
Siz kendiniz birey değil misiniz?

Hiç kimse sevinmese de siz kendiniz eşinizle sevinemez misiniz? Siz bu çocuğu eşinizle severek, isteyerek yapmadınız mı?

Hey Allah'ımmmmm

Eşin bebeğe sevinmiş, Annen sevinmemiş vs vs.
Çocuğa annen mi bakacak ? Size maddi manevi destek mi olacak ?
Çok mu önemli annenin fikri bu şekil bir ilişkide ?

Annen sevinmedi, laf söyledi diye bunalıma girip bebeği aldırmayı düşünmek ?

Ne büyük bir şımarıklık.

Anneniz ne erken demiş bunda birşey yok...
Sizde hemen üzerine annenize kötü şeyler yazmışınız...
Sanırım size önceden yaşatııklarının etkisi bu ikinzde birbirinizi üzüyorsunuz...
Ne diyeyim bilemedim...

nolmus ki annen sevinmediyse?
benim annemde hic sevinmedi,hatta manyak misin sen dedi bana..
cocugumu mu aldircam buyuzden,manyak miyim ben?
annemin ebemin dedemin tepkisi neden benim mutlu olup olmamami yonlendirsin..
bence psikolojiniz iyi degil.

Yok hayir anlamadiniz.. Anlatamadim galiba.. K bakmayin.
Ben evleneli hemen istemistim cocuk.

Sevincimi kirdi. Acaba erken mi hakli mi diye dusundum
Kafami karisirdi. Cok erken demisti

Bu karar sizin eşinizle beraber almanız gereken bir karar değil mi???????????????????????????

yok anlattin derdini..
sevincim onun bunun tepkileri yuzunden kiriliyorsa omur boyu mutsuz olmaya mahkumsun..
annenden istedigin tepkiyi almadin diye esinle kavga edip cocugu aldircam diyorsun?
disardan bak yazdiklarina,hic mantikli insan dusunceleri mi bunlar?

Daha önceden annenıze karsı olan kırgınlıklarınız kızgınlıklarınız gün yüzüne cıkmıs.
Fazla alınganlık yapıyosunuz bence.
Bebege sevınmıs veya sevınmemıs sız annenız ıcın hamıle kalmadınız ya.

Siz çok kırgın ve yorgunsunuz anne sebebiyle..
Şimdi hersey iyi giderken bebeğimiz olacakken bugünü yasayamiyorsunuz..
Asıl duygularınızi yasayamiyorsunuz çünkü içinizi kemiren annem niye böyle yi asamiyorsunuz..
Bi abla nasihati size evliliginizi zedeleyecek cocugunuza odaklanmanizi zorlastiracak geçmiş yuklerinizi atın..
Annem böyle biri diyip geçin.. uğraşmayın daha fazla takdir ya da sevgi görmek için..
Eşiniz ve çocuğunuzu ilk planda tutun hep.. gecmiste yaşamayın..

İki yüzlü ve psikolojik sorunu olan anneniz için üzülmeyin.Değmezzz.

Hiç kimseyi umursamayın sakın ola. Eşinizle isteyerek yaptıysanız kimin ne düşündüğü önemli değil. Bu güzel anların tadını çıkarın, heyecanını yaşayın. Sizle birlikte mutlu olacağına inandığınız kişilerle paylaşın bu Mutlu haberi.

zaman geçmişte kalmış
eğer size gerçekten hatasını anladıysa bence eskiyi katarak sadece kendi psikolojinizi bozarsınız
he illa ki eskiyi katacaksanız bırakın kendi arasın

ama bana göre hamileliğin verdiği aşırı duygusallıkla hareket ediyor olduğunuzu düşünüyorum çünkü
eğer onu affetmeseydiniz zaten şimdiye kadar yüzüne vurursunuz

sakın yanlış anlamayın ama hamileliin verdiği bir duygusallık gerçeği var
ve anneniz düzeliyorken ya izin verin iyi olsun (ama sizi kırmasına izin vermeyin)
ya da mesafeli olun ama geçmişi geçmişte bırakın

şuan sizden ve bebeğinizden daha değerli birşey olmadığını düşünün derim
buarada bir avazda doğumlar diliyorum:KK15:

Yazdıklarınızdan anladığım anneniz zamanında size çok çektirmiş ve psikolojinizi bozmuş bu durum. Eşiniz ve siz sevindiyseniz geri kalan kişilerin sevinip üzülmesi sizi çok ilgilendirmemeli. Sonuçta eşiniz ve siz bebek sahibi olmayı istiyorsunuz önemli olan bu. Fakat size nacizane tavsiyem şudur ki; bebeğiniz doğmadan bir psikiyatriye görünün sizin hala psikolojinizin normal olmadığı yazdıklarınızdan dolayı gün gibi ortada.

Zor bir cocukluk ya da genclik gecirdiginizi yazinizdan anlayabildim
O an icin kalbini kirsada annene o tarz bir mesaj atman annen sevinmedi diye cocugu aldirmaya kalkman bence mutlaka bir paikologla gorus mutlu bir hamilelik gecirmeye odaklan annen icin degil kendin icin yapiyorsun bu cocugu o sana iyi bir anne olmamissa sen cocuguna iyi bir anne ol ama kendi basina atlatman zor

Benim annemde hamile oldugumu ogrendiginde cok kizmisti . Bende evliligimin birinci ayinda hamile kalmistim. Neler neler demisti aglatmisti ama oglum simdi 17 aylik benden cok seviyo bi gun gormeden duramiyo sikma canini bebegini saglikla kucagina alirsin insallah

Back
X