anneannem ve görücü usülü konusu

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.941
2.073
30
arkadaşlar ailem çok katı diye burda defalarca konu içinde söyledim bilenler bilir.şu sıralar anneannem bizde misafir sürekli konuyu evliliğe getirip görücü usulü evlilik en iyisi deyip duruyor.benim sevgilim oldğunu duydu önceden ailem vermedi .sürekli sevgilisi olan kızlara namussuzmuş damgası vuruyor.ille de görücü usulü olacakmış.nişanlıyken ancak kardeşi olursa yanlarında görüşebilirlermiş.konuşup duruyo delirmek üzereyim.işin kötüsü de babam da böyle görücü usulü evliliği savunuyor.benim de 4 yıldır görüştüğüm evlililk düşündüğüm bi sevgilim var. nasıl sindirebilirim ben bu konuşmaları.bezdim artık.umutsuzluğa kapılıyorum sevdiğimle evlenemeyeceğim diye.

arkadaşlar ailem çok katı diye burda defalarca konu içinde söyledim bilenler bilir.şu sıralar anneannem bizde misafir sürekli konuyu evliliğe getirip görücü usulü evlilik en iyisi deyip duruyor.benim sevgilim oldğunu duydu önceden ailem vermedi .sürekli sevgilisi olan kızlara namussuzmuş damgası vuruyor.ille de görücü usulü olacakmış.nişanlıyken ancak kardeşi olursa yanlarında görüşebilirlermiş.konuşup duruyo delirmek üzereyim.işin kötüsü de babam da böyle görücü usulü evliliği savunuyor.benim de 4 yıldır görüştüğüm evlililk düşündüğüm bi sevgilim var. nasıl sindirebilirim ben bu konuşmaları.bezdim artık.umutsuzluğa kapılıyorum sevdiğimle evlenemeyeceğim diye.
sız ona bakmayın malesef ozellıkle belırlı bı yas ustundekıler uyum saglamakta zorlanıyorlar yaşama
onların zamanı gıbı sanıyorlar
annenızı babanızı ve sızı ılgılendırır
sevgılınle evlenecegın zaman annen gorucu usulu desın kendısıne :)

He de geç

Anneannene seni sevdiğine vermemişler sende mi dedemle hiç görüşmesin vs de geçmişini deşele. Ama ben duydummmm mm sen aslında X amcayı istemiştim vs de kızdır
Gül geç evlenme aşaması gelince de yumuşarlar zaten boş ver şimdilik

Çocuğu görmemişlerse görücü usulü gibi araya bi tanıdığını koy. Seni istesinler onlar. Film gibi olur. İlerde çocuklarınıza anlatırsınız :)

eski zihniyet böyleydi
çokta kınamamak lazım
hele seni bir gelip istesinler
görücü olacaklar zaten :KK66:
usulü bozmaz
racon a uygun sonuçta :)
tek fark onların tarzında görücü olan damat adayı
senin durumunda da kız ailesi
yani kuzum
eninde sonunda
biri birini görecek
sıkıntı yapma :)

Geçen bir din alimi demişti, çocuklarınızı istedikleri insanla evlendirmemek, onlara kendi malınız gibi davranmak, kendi isteklerinizi zorla yaptırmak günah. Çünkü onlar sizin değil Allah'ın ve onları size sadece emanet diye. Onları bu kadar kendi malınız gibi sahiplenmeyin, onlara kolaylık sağlayın işlerini zorlaştırmayın vs vs. Güzel konuştu adam.

Anne baba hakkı diye birşey var ama çocuk hakkı da var. Onlar niyeti bozup sen istemeden seni birinin koynuna sokmaya çalışırlarsa sen de sevdiğinle kaçar kurtulursun. Normalde bunu asla tasvip etmem ama bazı aileler başka seçenek bırakmıyor. Bu hayat bizim ya bizim, onlar bize sevgi göstersin biz onları tepemizde taşıyalım...

zorla evlendirecek değiller ya????
O kadarını yaparlar mı?
Neden kendini ifade etmiyorsun bir şekilde?

yaşlılar konuşmayı severler. tek derdiniz buysa şayet, üzülmeyin o kadar.
aileniz o yokken görücü usulunden bahsetmemiş insanlarsa hele hiç sıkıntı yapmanıza gerek yok.
sonuçta kız çocuklarının sevgililerini onaylayan aileler sayılı. ama her onaylamayan da tutup çocuğunu zorla görücü usulu evlendirmiyor.
sizin aileniz, siz daha iyi bilirsiniz sonuçta da. bence siz ninenizin çenesinden bıkmışsınız gibi sadece. :)

şimdilik susuyorum.evlenmeme 2 sene falan var zaman biraz daha yaklaşınca bu konular açılınca konuşayım diyorum
Sen kendini sindiriyorsun. Bu insan için değil ama genel anlamda böyle bir evlilik düşünmediğini söylemendeki sakınca ne ki?
Kulakları alışsın en azından.

yaşlılar konuşmayı severler. tek derdiniz buysa şayet, üzülmeyin o kadar.
aileniz o yokken görücü usulunden bahsetmemiş insanlarsa hele hiç sıkıntı yapmanıza gerek yok.
sonuçta kız çocuklarının sevgililerini onaylayan aileler sayılı. ama her onaylamayan da tutup çocuğunu zorla görücü usulu evlendirmiyor.
sizin aileniz, siz daha iyi bilirsiniz sonuçta da. bence siz ninenizin çenesinden bıkmışsınız gibi sadece. :)
yahu çenesi ayrı konu ona hiç girmeyeyim fikri zikri her gün değişen değişik bi insan.ailem de görücü usülü istiyor sıkıntı orda.

Sen kendini sindiriyorsun. Bu insan için değil ama genel anlamda böyle bir evlilik düşünmediğini söylemendeki sakınca ne ki?
Kulakları alışsın en azından.
fikrimi söylememe fırsat tanıyan bi ailem yok ne yazık ki.söyledğim de sen sus sen bişey bilmessin daha küçüksün tavırı içerisindeler

herşeyi böyle kafaya takarsan ohoo...zamanı gelince herşey hallolur şimdilik bişey deme kimseye. benim babam da dünyanın en katı insanıydı bana göre. benim evlenme fikrime hiç sıcak bakmazi, hep daha o çok küçük derdi. bir düğünde nişanda toplulukta bana hadi darısı senin başına filan diyenleri terslerdi yani o derece düşün :KK70: ben de kendi istediğim adamla evlendim. şu anda damadına bayılıyor :KK70: su akar yolunu bulur üzülme...

X