Anneler bakabilir mi ????

uygarmm

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2014
26
7
6
30
Merhaba kızlar benim 16 aylık bi oğluşum var. Boyumuz 82 cm kilomuz 10 gayet iyiyiz yani iştahımız bazen hiç yok normal diyorum ama kahvaltı hiiiç yapmıyor sabah 8 de 150 cc mama yiyor kahvaltıda sadece ekmek başka bişey yok ama gün içinde şeftali üzüm domates arada Salatalık mutlaka hergün yer bunları birde et hergün yer arada balık çok sever takviye olarak balık Yağı da kullanıyorum ama kahvaltı nasıl yaptıra bilirim lütfen yardım edin 1 taşına kadar kahvaltı yapıyordu şimdi hiç yapmıyor

Merhaba kızlar benim 16 aylık bi oğluşum var. Boyumuz 82 cm kilomuz 10 gayet iyiyiz yani iştahımız bazen hiç yok normal diyorum ama kahvaltı hiiiç yapmıyor sabah 8 de 150 cc mama yiyor kahvaltıda sadece ekmek başka bişey yok ama gün içinde şeftali üzüm domates arada Salatalık mutlaka hergün yer bunları birde et hergün yer arada balık çok sever takviye olarak balık Yağı da kullanıyorum ama kahvaltı nasıl yaptıra bilirim lütfen yardım edin 1 taşına kadar kahvaltı yapıyordu şimdi hiç yapmıyor
oğlum da 19 aylık Onun da en iyi yaptığı öğün kahvaltıydı o da bıraktı. ben yumurta kaşar peyniri, ceviz karışımını sert olmadan omlet gibi pişirip tabağa parçalayıp koyuyorum kendisi yiyor. ikinci bir omlet tarifi yumurta biraz süt ve un bunu yumuşak olacak şekilde pişiriyorum. kendi yemezse benim yedirmemi kabul etmiyor. yanında da taze sıkılmış portakal suyu içiyor. onu da bardakla kendisi içecek. oğlum da peynir, zeytin yemiyor. salatalığı seviyor.

merhaba
bebeğinizi ara sıra gelişim takibi açısından doktora yada sağlık ocağına götürüyor musunuz ? boyu ve kilosu gayet iyi demişsiniz ancak, kilosu düşük gibi geldi bana maalesef. netten persentil hesaplama araştırısanız bebeğinizin gelişimi boyu kilosu normal mi görebilirsiniz.
ekmek seviyor diğer kahvaltılıkları yemiyorsa, zeytinli peynirli domatesli krepler yada poğaçalar hazırlayabilirsiniz.

Benim oğluşum henüz 13 aylık 3 dişi var o yüzden katı şeyleri çok yemiyo tükürüyo bende kendimece şöyle bişey yapıyorum cicibebenin içine yumurta sarısı bal labneyi sütle karıştırıyorum o şekilde yediriyorum yanındada meyve suyu doydum diyip kalkıyo bu da bi yöntem :))))

ben renkli bi sofra bezi alarak isi hallettim diyebilirim :KK45:
sadece yemek saatlerinde onu ortaya cikariyorum,onun uzerine oturmaya bayiliyor,bide sevdigi muziklerden aciyorum,onune tabagini koyuyorum yiyor..arada tabi bende tikistiriyorum agzina..

istemiyorsa yapmasin bosuna keyifinizi kaçrmayin
ekin amerikalisi fransizi kahvaltida pzynir zeytin li yiyor saniyorusnuz :) kahveyle etimek yada sutu kahvaltilik yiyolar :)
mamasini içiyiormus zorlamayin bence
daha kuçuk, buyyunce yiyecekdir bence

mama yiyor demişsiniz ya ondan yemek yemiyordur artık mamayı bırakması lazım tabi hangi mamayı veriyorsunuz bilemedim,sabah ben oğluma kaşar peyniri,zeytin salatalık,domates tabağı yapıyorum ardından süt veriyorum ama sütü önce içerse yemek yemiyor kışın yumurta yerdi yaz geldiğinden beri yumurtada yemiyor kışı bekliyoruz yumurta için size tavsiyem mamayı bırakın.

Ilginiz için çok teşekkür ederim kızlar mama SMA 3 kullanıyoruz şimdi diğer öğünlerde yiyor azda olsa ama peynir zeytin yumurta yoğurt hiç yok yoğurt yemiyor diye keçi sütü Alıp evde yoğurt yapıp koyu bi ayran olarak içiriyorum seviyor ama kahvaltı tam bi sorun oluyo

mama yiyor demişsiniz ya ondan yemek yemiyordur artık mamayı bırakması lazım tabi hangi mamayı veriyorsunuz bilemedim,sabah ben oğluma kaşar peyniri,zeytin salatalık,domates tabağı yapıyorum ardından süt veriyorum ama sütü önce içerse yemek yemiyor kışın yumurta yerdi yaz geldiğinden beri yumurtada yemiyor kışı bekliyoruz yumurta için size tavsiyem mamayı bırakın.
Mama istiyor ama gün içinde mutfağa gidip mama diye ağlıyo vermeyince üzülüyorum

oğlum da 19 aylık Onun da en iyi yaptığı öğün kahvaltıydı o da bıraktı. ben yumurta kaşar peyniri, ceviz karışımını sert olmadan omlet gibi pişirip tabağa parçalayıp koyuyorum kendisi yiyor. ikinci bir omlet tarifi yumurta biraz süt ve un bunu yumuşak olacak şekilde pişiriyorum. kendi yemezse benim yedirmemi kabul etmiyor. yanında da taze sıkılmış portakal suyu içiyor. onu da bardakla kendisi içecek. oğlum da peynir, zeytin yemiyor. salatalığı seviyor.
Tarifin için çok teşekkürler bugün yaptım hemen bayıla bayıla yedi

Ama bnm oğlum gece de besleniyor uyanıyo hala sütünde gece beslenmesi için doğru olmadığını duymuştum
tamam sizce içinde ne olduğunu bilmediğiniz mama sütten daha iyi ise mama verin .

tamam sizce içinde ne olduğunu bilmediğiniz mama sütten daha iyi ise mama verin .
Haklısınız ne olursa olsun mamada katkı maddesi oluyor. bir de mamada da yarım yağlı süt var. maalesef oğlum ne mama aldı ne de süt içiyor :( ben de bari iki yaşına kadar anne sütü alsın diye sütten ayırmıyorum. bu da beni hem uykusuz bırakıyor hem de işten gelince hep emmek istiyor.

Haklısınız ne olursa olsun mamada katkı maddesi oluyor. bir de mamada da yarım yağlı süt var. maalesef oğlum ne mama aldı ne de süt içiyor :KK43: ben de bari iki yaşına kadar anne sütü alsın diye sütten ayırmıyorum. bu da beni hem uykusuz bırakıyor hem de işten gelince hep emmek istiyor.
sizin işinizde zormuş hiç olmazsa meyveli süt felan deneseniz iyi olmaz mı ben doktorumu dinledim kendisi bana eğer ki erken aylarda süt vermeye başlarsan alışır dedi bende öyle yaptım ilk önce kabul etmedi ama alıştı sizde yavaş yavaş deneyin bol şans.

sebzeli soğuk çoraba deneyin et suyuna veya tavuk suyuna internette değişik tarifler var illa birini sevecektir

sizin işinizde zormuş hiç olmazsa meyveli süt felan deneseniz iyi olmaz mı ben doktorumu dinledim kendisi bana eğer ki erken aylarda süt vermeye başlarsan alışır dedi bende öyle yaptım ilk önce kabul etmedi ama alıştı sizde yavaş yavaş deneyin bol şans.
deniyorum. abisine de bir bardak süt veriyorum. "bak abin de içiyor" diyorum. ona bakarak az da olsa içiyor. inşallah alışır. hiç biberon almadı, biberona alışık olsaydı yattığı yerden bile sütü içerdi. :)

deniyorum. abisine de bir bardak süt veriyorum. "bak abin de içiyor" diyorum. ona bakarak az da olsa içiyor. inşallah alışır. hiç biberon almadı, biberona alışık olsaydı yattığı yerden bile sütü içerdi. :)
pipet kullanın renkli bardaklardan alın çok işe yarıyor heves ediyor o zaman.

pipet kullanın renkli bardaklardan alın çok işe yarıyor heves ediyor o zaman.
sağol pipeti denedim. babaannesi de pepee'li bardakla biraz süt içiriyor. ben yokken zaten beslenmesinde pek sorun yok ben oldum mu iş değişiyor. üç haftalık tatilde nerdeyse gün boyu hiçbir şey yemedi. 19 aylık çocuk sadece anne sütü aldı. yanıma küçük termos aldım otelde restaurantlarda çorba koydum yok yemedi.

Back
X