Anneler bana yardımcı olur musunuz

18 aylik kizim var. Yemek yerken her ogunde beraber yeriz, tek verdigimde istemiyor genelde.

Birde sevmedigi yiyecekler var, mesela peynir pek sevmez. Kahvaltida sofraya koyuyorum, her catalda himm cok guzelmis, cok tatliymis diye yorumlar yapiyorum fakat ona hic bakmiyorum bir muddet sonra birkac catal yiyor. Birde bunu deneyin belki boyle cani ceker.

Anneler genellikle böyle yapıyor artık. Mama sandalyesine oturtturun çocuğu. Önüne de koyun meyveyi. Oynasın saçına sürsün eğlensin yesin yada yemesin ama kokusuna tadına vs alışsın. Çocuğunuzu en fazla günde 3 öğün fazla yıkarsınız. Gelişiminden daha önemli değil..

Demir eksikliginin sebebi süt yalnız,arkadasimin çocuğunda çıktı ben ona cok süt iciriyorsun ondandir dedim, doktora gitti doktor da aynı seyi söylemis

Ama normal inek sutu benim bahsettiğim. Onu icmiyor heralde anne sutu iciyor?
Birde bisey dicem bence zorlamayin.
Ben kendimden biliyorum,ve annemin anlattiklarindan suratina hep puskurtuyormusum
Neden bilmiyorum yapısal mı huy meselesi mi kac yasina geldim suan 45 kgim . Bebeklikten beri boyle
Ve bende hic uyumazmisim
Annemde doktor doktor gezmis
Acaba beyninde bir problem mi var diye,doktor benim cok zeki oldugumu ondan uyumadigimi soylemis. Ama oyle bise yok bence hahahaha :D
Birde simdiki cocuklar hic uyumuyormus duyduguma gore.
Ayni zamanda bir arkadasin cocugu var 12 aylik oda yeni kutladi dogumgununu ve tombis cok tatli masallah kiz cocugu yumurtali snapler atti
En sonunda pes etti cocuk cildirdi yemedi yumurtayi
Bende zorlama falan dedim kendisine
Yok pes ettim zaten yemiyor agzini yikadim falan dedi.
Yani bildigim birsey var cocuklari bir yemege zorlamak onlarda yeme bozuklugu yapiyor,ya da zaten yapisal olarak yemekle icmekle arasi olmuyor bazi insanlarin. Bence üzülmeyin lütfen insallah tez zamanda caresini bulursunuz bunlar benim tecrübelerim kendimden ve cevremden gördüğüm.

Yok zaten TV ya da video ile yedirmeye çok karşıyım . Hep önüne koyarım aynen dediğiniz gibi yapıyorum aslında hem yediği şeyi görsün tadını bilsin diye hem de damak zevkini anlayabilmek için. Hatta oyun yapıyordu bir ara bı kendi yiyor bir bana veriyordu sonra ondan da sıkıldı .
Walla bu karşıyım dediginiz şeyler birçok annenin kirtaricisidir aslında. Çocuğun ac kalması vitaminsiz kalması daha önemli sanırım .. ben 3 çocuğuma da karşıyım dediginiz düşünceyle yemedikleri herşeyi yediriyorum .

Ben de takla ata ata yediriyorum resmen. Tarhana çorbası denediniz mi? Benim oğlum yemekleri baharatlı sever mesela, çorbalar mutlaka naneli olacak, yemeklerde kimyon vs olacak. Yoksa yemez, zaten yediğini de dediğim gibi zorlukla, uğraşa uğraşa yediririm. Tencere ve kapağı ile , kavanoz ve kapağı ile oynarken vs anca yer. Bir de bebek kekleri falan var, onları da deneyin bence.

Ekleme: bu arada bir haftadır gece emzirmiyorum ben, gece uyanmaları baya baya azaldı. Gece uyanmasından uyuyamıyordum ben de, gecede 6-7 kere kalkıyordu rahat. (13 aylık oğlum)
Deneyeyim bunu bir ben de gece emmesini nasıl kestiniz peki zor oldu mu

Çok sevdiği bir oyuncak filan var mı? Biz genelde oyuncaklara yemek yediriyoruz da öyle özenip yiyor. Ona ayrı kaşık ve içine aynı yemekten koyduğum tabağı veriyorum. Kızım bebeğe yedirdikçe ben kızıma yediriyorum. Oyuncak bebek yıkama uzmanı oldum o ayrı tabii.
Çok güzel fikirmiş kahvaltida deneyeyim bunu hemen çok sagolun

İnşallah işe yarar :) benimki oynar mincirir reçel sever. O seviyor diye bir sürü vişne reçeli yaptım. Kaşıkla tanesini yer. Ekmeğe suyunu sürüp bir kenara kaldırır. :olamaz: kulağına zeytin çekirdeği sokmaya calisir neler neler. Çocuk iste komikler de:KK48: bebek mücveri falan da yapıyorlar hiç denemedim ama onlara da bakın isterseniz. Bir de ona özel mi yemek yapıyorsunuz? Kendi yemeginizden vermeyi denediniz mi? Benimki bizim yemekleri daha çok seviyordu mesela.:bicak:
İkisinide denedim sonuç aynı :)))

Anneler genellikle böyle yapıyor artık. Mama sandalyesine oturtturun çocuğu. Önüne de koyun meyveyi. Oynasın saçına sürsün eğlensin yesin yada yemesin ama kokusuna tadına vs alışsın. Çocuğunuzu en fazla günde 3 öğün fazla yıkarsınız. Gelişiminden daha önemli değil..
Aynısını yapıyorum zaten keske yese yıkamak temizlik sorun değil

Demir eksikliginin sebebi süt yalnız,arkadasimin çocuğunda çıktı ben ona cok süt iciriyorsun ondandir dedim, doktora gitti doktor da aynı seyi söylemis

Ama normal inek sutu benim bahsettiğim. Onu icmiyor heralde anne sutu iciyor?
Birde bisey dicem bence zorlamayin.
Ben kendimden biliyorum,ve annemin anlattiklarindan suratina hep puskurtuyormusum
Neden bilmiyorum yapısal mı huy meselesi mi kac yasina geldim suan 45 kgim . Bebeklikten beri boyle
Ve bende hic uyumazmisim
Annemde doktor doktor gezmis
Acaba beyninde bir problem mi var diye,doktor benim cok zeki oldugumu ondan uyumadigimi soylemis. Ama oyle bise yok bence hahahaha :KK70:
Birde simdiki cocuklar hic uyumuyormus duyduguma gore.
Ayni zamanda bir arkadasin cocugu var 12 aylik oda yeni kutladi dogumgununu ve tombis cok tatli masallah kiz cocugu yumurtali snapler atti
En sonunda pes etti cocuk cildirdi yemedi yumurtayi
Bende zorlama falan dedim kendisine
Yok pes ettim zaten yemiyor agzini yikadim falan dedi.
Yani bildigim birsey var cocuklari bir yemege zorlamak onlarda yeme bozuklugu yapiyor,ya da zaten yapisal olarak yemekle icmekle arasi olmuyor bazi insanlarin. Bence üzülmeyin lütfen insallah tez zamanda caresini bulursunuz bunlar benim tecrübelerim kendimden ve cevremden gördüğüm.
Çok teşekkür ederim , ya bir de şey duymustum "uykuya direnen çocuk yaşam sevinci olan çocuklardır "diye bunlarla avunayim bari:)))

Çok teşekkür ederim , ya bir de şey duymustum "uykuya direnen çocuk yaşam sevinci olan çocuklardır "diye bunlarla avunayim bari:)))
Valla olabilir
Uyumayan insanlara dikkat edin,hayati kaçırmak istemiyorlar. Evet yaşam sevincleri var bence de.

Evet veriyorum ama bı kere ısırıp atıyor sonra , tek onu da değil domates falan da veriyorum

Birer lokma çok çeşit arada deneyebilirsiniz belki.

Az da olsa değişik gıdalar yemiş olur.
biraz daha büyüse rahatlar.

Mecburen her yiyecegi deneyeceksiniz Alah kolaylik versin yemeyen çocuk ile baş etmek zor.

Benim yeğenim ilk yaslarinda hep aglardi anne sütü bile 4 ay emmişti.

Insallah sevecegi şeyler çıkar.

Uykusu nasıl peki uzun uyur mu benim kızım gece en az 7 defa uyanıyor

eskiden uyurdu gece yarisi kalkardi. iki saat dolanirdi. zor uyuturdum. ben ama alti aylikken sütüm gitti. sonra mama vermeye basladim hala veriyorum bi sabah bi gece uyumadan. apt. hala pre veriyorum. 3 numarayi versem kabiz oluyor

Back
X