Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Anneler bi bakar misiniz..

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
9 aylık bebeğim hala emeklemiyor bebekleriniz ne zaman emekledi..çok üzüyor bu durum beni..

Benim kızım 7. aydan itibaren yuvarlanmaya basladi. Bildiğiniz top gibi yuvarlanıyordu
:-) Odayı hatta evi öyle dolaşıyordu.
İstediği yere de gidebildiği için de emeklemek gibi bi derdi yoktu. 9,5 aylıkken emeklemeye başladı. 12,5 aylıkken de yurudu..

Emeklemeden yürüyen cocuklar da var. Bence zamanı takma. Yalnız onu tembelliğe alistiracak şeylerden uzak dur. Kucaginda gezdirme. Bi şeyi istediginde yakınına koy, cabalasin. O minnak dotunu kaldırsın accik :)

Neden üzülüyorsunuz ki?

Her bebeğin gelişim süreci farklıdır.

Ben 11 aylıkken direk bir yerden bir yere koşmaya başladığımda anlamışlar yürüdüğümü...

Kardeşlerim de hiç eklemeden yürüdüler.

Eğer çocuğunuzun iskelet yapısında bir farklılık görmüyorsa doktor telaş etmeyin.

Hele ki dışarıda ki insanların laflarina hiç aldırmayın bebeğinizi büyüttüğünüz süreçte...

Kimi erken yürür kimi erken konuşur. Kimi her seyi tam zamanında yapar, kimi hepsini geç yapar.

Ben hiç emeklemeden yürümüşüm annem öyle der :) yani sizde üzülmeyin emeklemeden yürümeye başlayabilir biraz sabır :)

Büyük oğlum 10.5 aylıkken emeklemeden yurudu.
Ufaklık 10 aylıkken sıraladı 10.5 aylıkken emekledi.
Her çocuk engelleyecek diye bir kural yok ki. Komando gibi sürünen de var doğrudan kalkan da. Kimseyle kıyaslamayın bebeginizi.

Kizim emeklemeden siralayip yurudu.
Neredeyse 8. ayina kadar dogru duzgun oturamiyordu bile, devriliyordu.
Ama 9. ayda kalkti, siraladi.
Dert etmeyin, her cocuk ayni anda ayni seyi yapacak diye bir sey yok.

Kızım 6 aylık emekledi . Yeğenim 2 yaşında kimse dmeklediği görmedi çünkü 11 aylık birden ayağa kalktı yürüdü

Her bebek emekleyecek diye bişey yok ki neden takıldınız bu kadar? Emeklemeden direkt yürüyecek işte ne güzel..

Büyük oğlum 10.5 aylıkken emeklemeden yurudu.
Ufaklık 10 aylıkken sıraladı 10.5 aylıkken emekledi.
Her çocuk engelleyecek diye bir kural yok ki. Komando gibi sürünen de var doğrudan kalkan da. Kimseyle kıyaslamayın bebeginizi.
İste sürünme falan hiç bi şey yok..:(

9 aylık bebeğim hala emeklemiyor bebekleriniz ne zaman emekledi..çok üzüyor bu durum beni..
Benim kizim hiç emeklemeden yürüdü canım sürekli geri geri sürünüyordu 11 aylıkken yürüdü yürüdükçe sonra emekledi üzülme canım her bebeğin gelişimi farklı oluyor.

Back
X