Anneler bi bakın hele yaa

Kıskancligi pek yok simdilik:) of anne olmak ne zor şeymiş ya bu gün eşimle cafe tarzı bi yere gittik birer bira içelim diye bizi rezil etti kavga ettik eşimle de geldik eve sürekli ağladı ben demiştim 1 bira ismarlayiver diye oda başladı bizim zaten burada ne işimiz var diye girdik birbirimize döndük eve nefes almak haram inanki
Biz de oğlum yüzünden çok kavga ettik. Aslında bizlerle de alakalı. Çocuklara göre yaşıyoruz onlar da dünya onların etrafında dönüyor sanıyorlar. Biz de öyleyiz. Geçici bşr dönem ama bu dönem de sizin sözünüzün geçtiğini kabul ettirmeniz gerekiyor. Eşinizle gezin istediği kadar olay çıkarsın. Bir süre sonra alışacak.

Aynen her dediğini yapmayın çünkü bunu koz olarak kullanıyor çocuklar ağladığında verdiğinizde o sinyali aliyor demekki ben her agladigimda istediğim olacak deyip her şeye ağlıyor yeğenim o durumda geçenlerde göz hizasına inip onunla konuştum her istediğinin olamayacağını evin bir kuralları olduğunu onu korumak istediğimizi anlattım çıldırmışcasina ağlarken sakinleşti :KK57:
Size tavsiyem ya pedagog ile görüşün yardim alın çünkü zorlu bir süreç yada süper dadı vardı youtube dan bulabilirsiniz onun önerilerine bakın
Pedagog aklıma geldi 2yas sendromu geçici süreç bilgilendirmesi yapip yollamaz inşallah

Ya kızlar kafayı yemek üzereyim 2 yaşında oğlum var çok uysal bi çocukdu yaklaşık 2.3 aydır sürekli ağlayan mizmiz değişik bi hal aldı napacagimi sasirdim yemeği kendi yemek istiyo kaşıkla alamayinca ağlıyo bardaktan su içmek istiyo suyu icip bardağı firlatiyo bi yere benim sakin oğlum gitti devamlı ağlayan bi çocuk geldi saatlerce ağlıyo ya gündüz baba diye kapinin önüne geciyo başka bişeyle kandırmak ne mümkün ağlayıp duruyo baba soğuk galan demiyorum parka goturuyorum iyi güzel eve geliyoruz gene aynı... bağırmak istemiyorum ama beni çok zorluyo uyudu şimdi keşke bagirmasaydim diye içim içimi yiyo ağlayarak herşeyi yaptırmaya çalışıyo nasıl davranacami sasirdim artık
Kendine ve size zarar vermediği müddetçe ağlamasına izin ver cidden çok işe yarıyor senden tepki göremeyince sakinlesecektir. Kizim 2.5 yaşında bu dönemler çok zor ben de yaşadım :( ama tolere edebilirsin.

Şu an iyiyiz çok şükür bir ara katıla katıla ağlardı çok üzülürdüm :( şimdi en fazla 30 sn ağlıyor tepki vermeyeceğimi bildiği için susuyor.

Keşke kelin merhemi olsa. 3-4 gündür ağlama sesleri yükseliyor bizim evdende. Gece 1de uyanıp 4lere kdar oturmalar, yememeler, her şeye ağlamalar, tripler. Dönemdir, geçer. Bendeki sinir bozukluğu nasıl geçer, bilmiyorum.

Bende bundan korkuyorum yapmadigim zamanda saatlerce ağlıyo artık hem içim götürmuyo o kadar ağlamasını hemde artık kafa beyin kalmiyo
Ağlasın sizi biliyor vereceğinizi vermeyin ilk günler uzun sürer ama zamanla ağlama krizleri azalır sizin net duruşunuzu görüp ümit kestiğinde.. sussun diye vermeyin emin olun susmayacak çünkü artık ağladığında öyle yada böyle dediğini yaptığınızı biliyor

Veriyorum mama sandalyesinin altına sofra bezi seriyorum yemeği döke saca yiyo sknti yok böyle öğrenecek diyorum su istiyo suyu yemeğin içine bosaltiyo yapma diye alıyorum suyu elinden bu sefer yemeği firlatiyo of nasıl davrancam sastim valla :KK43:
Bırakın döksün oynasın hatta beraber oynayın. Sonra hadi şimdi de temizleyelim deyip beraber temizleyin. Sınırlarını keşfediyor şu anda merak ediyor. Böyle konuşuyorum ama bir gün nasıl hastayım oğlum da küçük işe gidecem giyinecek mecalim yok oğlum deterjan kutusunu bul çamaşır makinesine yerlere dök oluyor böyle şeyler. Evlat yetiştirmek kolay olsa tatlı mı olurdu. Güzel şeyler hep zordur öyle düşünün

Biz de oğlum yüzünden çok kavga ettik. Aslında bizlerle de alakalı. Çocuklara göre yaşıyoruz onlar da dünya onların etrafında dönüyor sanıyorlar. Biz de öyleyiz. Geçici bşr dönem ama bu dönem de sizin sözünüzün geçtiğini kabul ettirmeniz gerekiyor. Eşinizle gezin istediği kadar olay çıkarsın. Bir süre sonra alışacak.
Ağız tadıyla mümkün deyil ki oturmak zehir oldu gunum sanırım anneyiz diye bizim kafa dağıtma hakkimiz yok çok bişey istemisim gibi hem çocuğun zirlamasi hem eşimin lafları burnumdan geldi çok bunaldim vallaha çocuğun mizmizligi eşimin anlayissizligi sanki dünya yıkılmışda ben altında kalmışım gibi oluyor bazen

Bırakın döksün oynasın hatta beraber oynayın. Sonra hadi şimdi de temizleyelim deyip beraber temizleyin. Sınırlarını keşfediyor şu anda merak ediyor. Böyle konuşuyorum ama bir gün nasıl hastayım oğlum da küçük işe gidecem giyinecek mecalim yok oğlum deterjan kutusunu bul çamaşır makinesine yerlere dök oluyor böyle şeyler. Evlat yetiştirmek kolay olsa tatlı mı olurdu. Güzel şeyler hep zordur öyle düşünün
Bide Tuvalet fırçasını aliyo onunla oynamak istiyo deli bişey oldu cıktı:)

Ağız tadıyla mümkün deyil ki oturmak zehir oldu gunum sanırım anneyiz diye bizim kafa dağıtma hakkimiz yok çok bişey istemisim gibi hem çocuğun zirlamasi hem eşimin lafları burnumdan geldi çok bunaldim vallaha çocuğun mizmizligi eşimin anlayissizligi sanki dünya yıkılmışda ben altında kalmışım gibi oluyor bazen
Çok iyi anlıyorum. Benim eşim de hep misafir çağırırdı oğlum küçükken. Yoğun çalışıyordum, oğlum hareketli bir çocuktu, bir de her hafta tatil günlerinde 3-4 ailelik misafir kafayı yerdim. Geçici bir süreç. Bırakacak kimseniz yok mu arada bırakın bi çıkın

Tam tersi ben takardım ağlamasını mizmizligini eşim kızardı bana bırak ağlasın alışacak kendini eve kapatamazsın ya derdi öyle de oldu alıştı bize ayak uyduruyor..

Kıskancligi pek yok simdilik:) of anne olmak ne zor şeymiş ya bu gün eşimle cafe tarzı bi yere gittik birer bira içelim diye bizi rezil etti kavga ettik eşimle de geldik eve sürekli ağladı ben demiştim 1 bira ismarlayiver diye oda başladı bizim zaten burada ne işimiz var diye girdik birbirimize döndük eve nefes almak haram inanki
bebekle alkollu yerde ne isiniz var? Dogru soylemis burada ne isimiz var diye

Bide Tuvalet fırçasını aliyo onunla oynamak istiyo deli bişey oldu cıktı:)
:kızgın: öncelikle ağlayıp bağırınca sizin bir şeylerden vazgeçmeyeceğinizi öğrenecek bunun içşn kararlı olun kararlı olacam diye inatlaşmayın sadece yapmayacağınızı ve nedenlerini anlatın polemiğe girmeyin bırakın ağlasın. Saatlerce ağlayabilir ki hatayı burda yaparız dayanamayıp aman al deriz çocuk da yeterince ağlayıp bağırırsam istediğimi elde edebilirim düşüncesi olur. Ağlasın ciğerleri açılır bir şey olmaz

Kendine ve size zarar vermediği müddetçe ağlamasına izin ver cidden çok işe yarıyor senden tepki göremeyince sakinlesecektir. Kizim 2.5 yaşında bu dönemler çok zor ben de yaşadım :KK43: ama tolere edebilirsin.

Şu an iyiyiz çok şükür bir ara katıla katıla ağlardı çok üzülürdüm :KK43: şimdi en fazla 30 sn ağlıyor tepki vermeyeceğimi bildiği için susuyor.
Birde kızınca kendi kendine tokay atiyo ben en iyisi bi pedagoga gotureyim belki bi yol gösterir bide taşındık acaba onun da etkisi olabilirmi ki

bizde herseye agliyoruz ama herseye. kizmamak cok zor, aglayarak tum isteklerini yaptiriyor, hersey benim modunda.ustunu degistirmem bile cok zor hep inatlasma, cok yaramaz bazen sabir kalmiyor genede sukur tabi rabbim saglik versin insallah duzelirler

:kızgın: öncelikle ağlayıp bağırınca sizin bir şeylerden vazgeçmeyeceğinizi öğrenecek bunun içşn kararlı olun kararlı olacam diye inatlaşmayın sadece yapmayacağınızı ve nedenlerini anlatın polemiğe girmeyin bırakın ağlasın. Saatlerce ağlayabilir ki hatayı burda yaparız dayanamayıp aman al deriz çocuk da yeterince ağlayıp bağırırsam istediğimi elde edebilirim düşüncesi olur. Ağlasın ciğerleri açılır bir şey olmaz
Ben de biraz inatçı yapıya sahibim bazen inatlasiyorum farkında olmadan sanki:110:

bizde herseye agliyoruz ama herseye. kizmamak cok zor, aglayarak tum isteklerini yaptiriyor, hersey benim modunda.ustunu degistirmem bile cok zor hep inatlasma, cok yaramaz bazen sabir kalmiyor genede sukur tabi rabbim saglik versin insallah duzelirler
Üst alt değiştirme bizimde hep kavga dövüş:) amin tabiki canı saolsun ama kendinide çok yipratiyo benide bian önce geçer inşallah

Birde kızınca kendi kendine tokay atiyo ben en iyisi bi pedagoga gotureyim belki bi yol gösterir bide taşındık acaba onun da etkisi olabilirmi ki
Hmm ağlama nöbetleri peki nefesini tuttuğu oluyo mu ağlarken nefesi kesilene kadar ağlıyor mu

Çok normal kızınca kafasını yere vuranı da gördüm. Tepki verme ağlamayla istediğini elde edemediği için seni harekete geçşrecek bşr şey yapıyor. Korkma kendine zarar vermez. Kafasını yere vuran çocuklarda bir gün bir baktık çocuk kafasını vuracağı yere bakıyor halı veya yumuşak yerse hafif hafif vuruyor yer sertse vurmuyor. Yani çok uyanıklar kendilerine zarar vermezler korkun olmasın tepkisiz kal. Çaktırmadan göz ucuyla takip et

Back
X