• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneler bi bakın lütfen

Sakın kızmayın lütfen daha çok küçük anlayamıyor henüz oyuncağı paylaşmak demek oyuncağını vermek demek onun için... Siz evde onunla bol bol oynayın ve bıkmadan usanmadan sakince anlatın... Paylaşmaya dair hikayeler okuyun ( biz kitaba bakıp uyduruyoruz), hayvanlar arasında diyalog oluşturun. Emin olun faydasını göreceksiniz. Benim oğlumda başta bütün oyuncaklarını paylaşır karşısındaki çocuk paylaşmazsa tam tersi davranmaya başlar. Bunu baya kırdık bu yöntemlerle

Slm bayanlar 2 yaşında kızım var ..yaşıtları veya daha küçük bebekleri görünce oyuncaklarını onlarla paylaşmıyo ,ki anı oyuncaktan iki tane var diyelim birini kardeşe ver diyorum vermiyo ağlatıyo çocuğu bide ,onların elinde ne varsa onun için ağlıyo ya onları dövüyo yada korkup kucağıma geliyo hiç anlaşamıyor onlarla onlarda kızıma hiç karışmaz akıllı uslu çocuk hepsi kızım yüzünden komşulara gidemiyorum sırf çocuklarını dövmesin diye...ama yaşça büyük 6-7 yaşlarındaki çocuklarda ne dese kuzu gibi yapar kendi yaşıtlarıyla anlaşmıyo ne yapamam lazım akıl verin lütfen
Benimde oğlum var yaşıtlarıyla hiç anlasamio paylasmio itiyo felan ama büyüklerle daha iyi oynuyor herseyini paylasiyor çoğu çocuklar böyle sanırım küçüklerle anlasamiyorlar:KK46:

Paylaşmamasını anlayabilirim ama dövmesi normal sayılmaz. Evde aile içinde şiddet meyili var mı? Ya da muhit falan? Bunlar önemli şeyler.

Eğer yoksa doğayla ve hayvanlarla zaman geçirmenizi tavsiye ederim. Eğer imkanınız varsa bakımını üstleneceğiniz ama konuda bilginiz varsa tabi bir ev hayvanı edinebilirsiniz. Ama bilmiyorsanız sakın yaklaşmayın. Çocuğunuza paylaşmayı ve sevgiyi öğreteceğim derken bu sefer hayvanlara acı çektirirsiniz.
Dövüyor derken eliyle itiyor karşıdaki çocuğu oyuncaklarını almasın diye yok Evde şiddet olmaz ama babasıyla yerde falan yuvarlanıyorlar koşturuyorlar anlayacağın öok hareketliler hayvanları çok seviyo komşumun kedileri var yanlarına oturup seviyo okşuyo ama ben yakında işe başlamayı düşünüyorum o yüzden evcil hayvan alamam bakımına Zaman ayıramam

Çok üzerine düşmeyin huy haline getirmesinn kalabalığa götürün büyük çocuklarla diyolağa girmesini sağlayın onlardan öğrenir 2 yaş tam benim deme yaşı herşey onun olcak herşeyi o yapacak vermeyecek vs vs bnmde kızım 2 yaşında bir dönem sadece diyip geçiyrm

Hepinize Tşk ederim

Bi evre şu an yaşadığı. Benim kızında öyleydi ama şimdi 3 buçuk yaşında ve herşeyini paylasiyo. Lütfen kızınıza kızmayın çünkü bu geçici bir dönem. Biz bir ara görünce nin kızında ne varsa aynısını aldık sırf kavga etmesinler diye. Benim kızında aynı küçüklere yaşıtlarıyla anlatamaz büyüklerle oynardı :) ama değişti hyu suyu su an.

Cok normal dert edecek birsey yok. benmerkezci dönemde cocugunuz.sabirli olun boyle zamanlarda başka birseye veya oyuncaga ilgisini cekip arkadasiyla arasindaki krizi yatistirabilirsiniz.

Kızınız şu bence 2 yaş sendromu yaşıyor. Neredeyse tüm çocuklarda olan bir durum bu. Zamanla düzelecektir. Kreşe gitti mi emin olun daha farklı olur durum. Geçici bir süreç. Bu süre içinde doğa ve hayvanlarla iç içe olmayı deneyin. 3 yaşında da mümkünse Kreşe verin derim. Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin.

Kızınız şu bence 2 yaş sendromu yaşıyor. Neredeyse tüm çocuklarda olan bir durum bu. Zamanla düzelecektir. Kreşe gitti mi emin olun daha farklı olur durum. Geçici bir süreç. Bu süre içinde doğa ve hayvanlarla iç içe olmayı deneyin. 3 yaşında da mümkünse Kreşe verin derim. Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin.
Amin çok sağolun bankacıydım daha önce şimdi tekrar işe başlamayı düşünüyorum eğer başlarsam şimdi kreşe vermeyi düşünüyorum ama içimde rahat etmiyo iki yaşında diye bi yandan da sosyalleşir diyorum kararsız kaldım

Bi evre şu an yaşadığı. Benim kızında öyleydi ama şimdi 3 buçuk yaşında ve herşeyini paylasiyo. Lütfen kızınıza kızmayın çünkü bu geçici bir dönem. Biz bir ara görünce nin kızında ne varsa aynısını aldık sırf kavga etmesinler diye. Benim kızında aynı küçüklere yaşıtlarıyla anlatamaz büyüklerle oynardı :) ama değişti hyu suyu su an.
Bi de akrep burcu o yüzden çok inatçı ne dersek tam tersini yapıyo küçük nazı da hoşumuza gidiyo napıcam tatlı cadıyla bilmiyoruz inşallah büyüyünce böyle cadı olmaz :)

Amin çok sağolun bankacıydım daha önce şimdi tekrar işe başlamayı düşünüyorum eğer başlarsam şimdi kreşe vermeyi düşünüyorum ama içimde rahat etmiyo iki yaşında diye bi yandan da sosyalleşir diyorum kararsız kaldım

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben kreşe verdiğim de 3.5 yaşındaydı benim de içim rahat etmiyordu. Ama inanın biz sadece terbiyelerini verebiliriz. Ama bu kreste toplu yaşama kurallarını öğreniyorlar. Düzen öğreniyorlar. Ve bu ev hayatına da yansıyor emin olun. İlk başta vicdan azabı çekebilirsiniz ama 2 gün sonra ohh be diyeceksiniz emin olun :)

Bnm oğlum da öyleydi. Çok da hareketliydi. Büyüdükçe ve kreşe başlayınca düzeldi. Sürekli yaptığının yanlış olduğu konusunda konuşun. Kulağında kalsın. Büyüdükçe ve kreşe başlayınca geçer

Bi de akrep burcu o yüzden çok inatçı ne dersek tam tersini yapıyo küçük nazı da hoşumuza gidiyo napıcam tatlı cadıyla bilmiyoruz inşallah büyüyünce böyle cadı olmaz :)
Amaaannnn anlamın burcundan yandin yandin :D Allah yardimcin olsun ne diyim,
Ya 2 yaş tam bir inat dönemi ve kendinin bir birey olduğunu anlama dönemi o yüzden bu geçici bir evre. 2 yaş sendromu diye bir arastirirsan net te neler yapman gerektiğini ogrenirsin. Ama kesinlikle inatlasmayin derim. Inat ettiği bir konu var da benim kızında çok ise yaramıştı aklını başka şeylerle doldurun mesela atıyorum çizgi film için mi ağlıyor inatlasiyor tv kapatın oyun oynayın emin olun 2 dk da dikkati size yonelecektir .

kızım 2 yaşında tam. oyuncağı paylaşmayı bırak, parkta ki kaydıraktan başka çocuklar kayıyo diye, benimmmmm diye ortalığı yıkıp ağlama krizine girmiştir, ayrıca kaydırağın bizzat kendisini de küstü bu sebeple, hiç yüz vermiyo artık.

Paylaşmama normal yaşı gereği. Ama ittirme vurma gibi durumları engellemelisiniz sakin bir şekilde. Anlamaz diye düşünmeyin onunla paylaşmak ile ilgili şeyler okuyun veya ev içinde paylaşım yapın. Mesela size ait beğendiği bir şeyi istediğinde onunla paylaşım yaptığınızı anlatın ve çok sıkmadan zaman zaman paylaşım konusu üzerinde durun. Sosyal ortama girerse bu güdü gelişir ama benim kızımda akrep burcu ve 3 yaşına kadar kuzenleri ve park arkadaşları dışında sosyal ortamı yoktu ama paylaşım olayının farkına varmıştı. Şuan hala paylaşmak çok guzeeeell diye geziniyor ortalıkta.şimdi kreşe gidiyor tabi. Yani ben meseleyi sizin çözebileceğinizi düşünüyorum, ittirdiğinde nekadar uzulduğunuzu ve aynısı ona yapıldığında hiç hoşlanmayacağını fark etmesini sağlamalısınız.

Slm bayanlar 2 yaşında kızım var ..yaşıtları veya daha küçük bebekleri görünce oyuncaklarını onlarla paylaşmıyo ,ki anı oyuncaktan iki tane var diyelim birini kardeşe ver diyorum vermiyo ağlatıyo çocuğu bide ,onların elinde ne varsa onun için ağlıyo ya onları dövüyo yada korkup kucağıma geliyo hiç anlaşamıyor onlarla onlarda kızıma hiç karışmaz akıllı uslu çocuk hepsi kızım yüzünden komşulara gidemiyorum sırf çocuklarını dövmesin diye...ama yaşça büyük 6-7 yaşlarındaki çocuklarda ne dese kuzu gibi yapar kendi yaşıtlarıyla anlaşmıyo ne yapamam lazım akıl verin lütfen
Normal canım bizimki 4 yaşında hâlâ zaman zaman yaşarız bu sorunu 2 buçuk yaşlarda Bizimki de vurur du. Şiddet yanlısı olacak diye korkar dım ama zamanla düzeliyor. Şu an tam olarak paylaşmayı benimsetemezsin ama baskasina vurmanin yanlış olduğunu ögretebilirsin. O karşısındaki ne acı verdiginin farkında değil. Çocuk dünyaya ilkel insan olarak gelir her davranışı böyledir bizleri dünyaya adapte ederiz. Korkma şimdilik vurma huyu nun üstüne git iki şeyi aynı anda öğrenemez. Zamanla düzelicek.

kızım 2 yaşında tam. oyuncağı paylaşmayı bırak, parkta ki kaydıraktan başka çocuklar kayıyo diye, benimmmmm diye ortalığı yıkıp ağlama krizine girmiştir, ayrıca kaydırağın bizzat kendisini de küstü bu sebeple, hiç yüz vermiyo artık.
Bu yoruma koptum ya :) kaydırağa küsmüş küçük hanım yerim ben onu

Back
X