Anneler bir bakın hele

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Sevgili anneler, bebeğim 10 Eylül'de 4. Ayını doldurdu. Hala yabani. Benim yanımda bile birinin kucağına gitse ortalığı yıkacak şekilde içli içli ağlıyor. Şımarıkça bağırmak değil bildiğiniz boncuk boncuk gözyaşı dökerek ağlıyor. Babaanne, teyze, dede kimse farketmiyor. En çok babasında duruyor, ikinci seçenek de ben :)
Ben ocakta işe başlayacağım, doktorun da tavsiyesiyle de bu hafta spora yazılacağım. Arada bebeği bırakıp kendin için bir şeyler yapma zamanın geldi dediği için. Hem de yavaş yavaş alışsın insanlara diye. Ama eşim gün içinde bakamayacak kadar yoğun çalışıyor, cumartesi-pazar da çalışıyor ayrıca. Akşamları spora gitmek de benim için yorucu olacak. Gün içinde gitmek istiyorum, aklımdaki soru çocuğum sağdığım sütle doyar ama avunur mu? Siz nasıl alıştırdınız? Bir yöntemi var mı? Çaresi yok 1-2 ağlayıp susacak mı yoksa yanından ayrılmamalı mı?

Üç buçuk aylık bebeğim var ve bizde yavaş yavaş yaban olduk sanki birilerine gidince yüzüme baka baka haykirarak ağlıyor resmen ama buna rağmen haftada bir iki babaannesine bırakıp dışarı çıkıyorum nereye kadar benim kucağımda duracak bence sizde yavaş yavaş bi iki kişiyle başlayın mesela Anneanne babaanne teyze hala gibi sabredecek ve ozverili olacak birilerine bırakın yarım saat bi saat deneyin önce yada yanındayken başkasının kucağına verip yine ilgilenin gidip konusun Sevin başka kucaklarada alışsın ben bu şekilde yapıyorum başka çare yok sürekli bizi veya babasını bulamaz ki yanında

Bilemiyorum benimki biraz fazla olabilir ama 6 aya kadar bırakmam hiç mümkün olmadı.
Kriz geçirircesine ağlardı meme almazsa.
Biberon avutabilir emin olmamakla birlikte.

Diğeri için de farklı yüzler görmesi önemli bence.
Karakter de olabilir.

Minikkuala Minikkuala yarım saat falan markete gidiyoruz onu bırakıp. Ama örneğin işimin uzun süreceği bir yere gidemiyorum. Kuaföre onsuz gidemiyorum mesela. Babaannesine cehennem azabı yaşattığı için kadıncağız kucağında bebeyle arkamda geziyor kuaförde :D çok mu küçük acaba diyorum ama doktor değil diyor.

Minikkuala Minikkuala yarım saat falan markete gidiyoruz onu bırakıp. Ama örneğin işimin uzun süreceği bir yere gidemiyorum. Kuaföre onsuz gidemiyorum mesela. Babaannesine cehennem azabı yaşattığı için kadıncağız kucağında bebeyle arkamda geziyor kuaförde :KK70: çok mu küçük acaba diyorum ama doktor değil diyor.

:D Kıyamam yok yok küçük değil anliyorlar artık ne dedigimizi tepkilerimizi benim valla yalan olmasın geçen hafta sabah 6 da bıraktım akşam 8 de geldim huysuzlanmis baya ama yapıcak bişey yok mecbur bazen bırakmak zorunda kalıyorum böyle böyle alisicaklar bence seni gördüğü için seni istiyor sen yokken dene bakalım bi iki saat babaanneyle ne yapıyor arar sorarsin sık sık babaannede oynatsin biraz benide kucağında tutsam biri sürekli bende ağlarım :D

kahvetelvesi kahvetelvesi yok valla bana fazla gelmedi bizim de gidişat öyle gibi :KK43: çalışıyor musunuz?

13 aylık, yeni başladım işe.
8 ay civarı 2 saat bırakabildim.
10 ay civarı 5 saat falan ayrı kaldığımız oldu.
4 aylıktı eşimle markete gidelim dedik, ağlaya ağlaya bi hal olmuş.
Bir iki defa arkadaşlarla buluşayım dedim, apar topar döndüm sesi ağlamaktan kısılmış halde buldum.
Mümkün değildi benim için yani ama biberon alsa bu kadar olmazdı diye düşünüyorum.

Çalışan yada sizin gibi kendine vakit ayirmak isteyen bayanlar için cok zordur ben calismiyorum ve bebegimin bana olan duşkunlugunden oldukça memnunum aslinda 7. Ayinda sdi bebegim zaten 5.5 ayina kadar kolikti ve gaz krizleri vardi tatile memlekete gidincede takiyorum kangruma ben nereye o oraya beraber geziyoruz:) 1 saat bile olsa bırakmak istemiyorum surum boyle olunca kende zamanda ayiramiyorum tabiki ama cok onemsemiyorum bunu ben

Ben de pazartesi işe başlıycam iki gündür bakıcıya alışsın diye götürüyorum ama benden ayrılınca dediğiniz gibi boncuk boncuk gözlerinden akıtarak öyle bir ağlıyor ki yavrum, ben napıcam hiç bilmiyorum. Kapıdan bırakıp kaçarım herhalde ağlamasını duymamak için:(

"Aglayip alismak" dediginiz sey cocuga terkedilmislik hissini verir. Medet umar, uyari verir, seni bekliyorum ihtiyacim var der, cevap alamaz, umidini keser ve susar. "Ay bebegim alisti, cok mutlu. Bende kendime vakit ayiriyorum. Ayni zamanda calisiyorum. Becerikli anne olmak!" derler sonrada.

4. Aydan 12-13. aya kadar bu yabancilama devam edebiliyor. O arada bebegi zorlamamak, "niye agliyorsun ki o dede. Korkma" diyip israr etmemek gerekiyor. Kime ihtiyaci varsa yaninda olmali. İlk 3 yas cok onemli. İlk yil her seyden onemli. Bebeginizle gidebileceginiz spor salonlari tercih edin. Yada aksamlari baba geldiginde gidin.

Benim kızım da annanesiyle hergün görüşmemize rağmen sadece bende dururdu . Ben bir yaşından sonra yavaş yavaş anneme bırakıp markete, pazara gitmeye başlamıştım. Sen de babaanne teyze kim varsa kısa süreler için bırakıp alıştırabilirsin.

sporunuz ne kadar sürecek ki, süt sağmanıza gerek var mı?
bir saat sürse, bir saat git geliniz sürse, 2 saat bir şey yemeden durabilir, 4 aylık sonuçta.
gitmeden emzirin, gelince emzirin, hiç sağma işine girmeyin bence.

bir de birine bırakmak için ek gıdaya tam geçiş yaptıktan sonrası uygun olur, şuan anca bir iki saat ayrılabilirsiniz.

benim oğluma 8 aylıkken kimse bakamıyordu (ek gıdaya başlangıcımız baya problemli olmuştu), 9 aylıkken ise yavaştan bırakmaya başlamıştım, bir ay bile çok fark ediyor, daha önünüzde işe başlamak için 4 ayınız var, bence çok panik olmayın, çok da zorlamayın kuzuyu derim.

Sevgili anneler, bebeğim 10 Eylül'de 4. Ayını doldurdu. Hala yabani. Benim yanımda bile birinin kucağına gitse ortalığı yıkacak şekilde içli içli ağlıyor. Şımarıkça bağırmak değil bildiğiniz boncuk boncuk gözyaşı dökerek ağlıyor. Babaanne, teyze, dede kimse farketmiyor. En çok babasında duruyor, ikinci seçenek de ben :)
Ben ocakta işe başlayacağım, doktorun da tavsiyesiyle de bu hafta spora yazılacağım. Arada bebeği bırakıp kendin için bir şeyler yapma zamanın geldi dediği için. Hem de yavaş yavaş alışsın insanlara diye. Ama eşim gün içinde bakamayacak kadar yoğun çalışıyor, cumartesi-pazar da çalışıyor ayrıca. Akşamları spora gitmek de benim için yorucu olacak. Gün içinde gitmek istiyorum, aklımdaki soru çocuğum sağdığım sütle doyar ama avunur mu? Siz nasıl alıştırdınız? Bir yöntemi var mı? Çaresi yok 1-2 ağlayıp susacak mı yoksa yanından ayrılmamalı mı?
Benim kızimda aynıydı yere bile indiremezdim biyere gidince hep kucakta
Evime biri gelse sevemez biriyle göz göze gelse aglardi
Ağlamaktan göbek fıtığı oldu... Hiç kimse sevemedi 1 yıl

Şuan 1.5 yaşında nasıl sevgi pitircigi gorseniz inanamazsiniz... Yolda yürürken elindeki oyuncağı hediye etmeler tanımadığına... Herkese sarilmalar opmeler... Geçti düzeldi ama kızımın bu yönde isteğine saygı duydum çevresine zamanla güvenip açılmasını sabırla bekledim

Kizimi ilk birakip gitigumde 15 gunluktu keyiften degil okuyordum dersim vardi (haftada 2 gun 6 saat )annem bakti. 15 gunlukken bile ona gittigim yeri anlatirdim. Bak okula gidiyorum gelecegim vs vs... sizde ona anlatin gideceğiniz yeri geleceginiz saati. Uyu uyan ben gelcem vs. Zamanla alisacaktir. Ben kizima sutumu sagip biriktirmistim annem onları kullandi sutum azalinca 4-6 ay arasi mama kullandik. Aglasada zamanla alisir. Ama kime birakacaksiniz oda onemli. Cocuklar hayata kolay uyum saglar. Siz dert etmeyin.

Back
X