Anneler bir bakın hele

Bebeklerde anneden ayrılma kaygısı ve aylar ilerledikçe yabancı kavramı olusur gelişir. Bebeginiz sizi ve babasını tanıyor ve cok seviyor. Sukretmelisiniz .

Erken ise baslayacaksiniz sanırım keşke imkan olsa da siz bakabilseniz. Ise baslama konusunda kararlı iseniz bebeginize kim bakacak ise (annane babannesi komşu ) onunla bolca vakit gecirmesini sağlayın.
Pedagoglar anneden birden ayrilmanin çocuklarda güven duygusunun zedelenecegini söylüyor ve aşama aşama ayrilinmali diyorlar.

Ayrıca sakin çocuğunuzu aglatarak büyütmeyin. Meleginiz resmen anne sana ihtiyacım var derken siz onun duygusal ihtiyacı aglatarak ve ona göre yabancı birisine bırakarak görmezden gelmemelisiniz.

Dediğim gibi alistirarak ve Bebeginizin güven duygusunu yıkmadan karşı tarafı sevmesini saglayarak gidin işinize.

Sardenya bu 4 ayda bırakıp çıktığın, başka birine baktırdığın zamanlar oldu mu bebeği? Benim yeğenimin doğumundan itibaren, biberon beslenmesini akşamları ablam dışında birileri verirdi, o dinlensin diye. 1-2 aylıkken bile arada beni çağırıp sinemaya, konsere vs. Gidiyorlardı. Çocuk alıştığı için çok rahat duruyordu, çoğu zaman anakucağında ya da park yatakta takılıyordu, kucak bile aramazdı çok fazla. Huysuzlanınca gider aynaya bakardık, yüzüne ince örtü örtüp ce-ee filan oynardık kıkırdardı hemen. 2 yaşından itibaren haftasonu tatilleri için bırakmaya başladılar kuzuyu, yine alışkanlığı olduğu için hiç sorun çıkartmadan güle oynaya kaldı hep. Çok geç kalmadan alıştırırsan arada akrAbalarla başbaşa zaman geçirmeye, ilerde rahat edersin.

Cocugunuza bagli,bazen her sey yetistirmekle veya alistirmakla alakali olamayabiliyor. Gecen gun de gordum burda konusuluyordu vay efendim bebegin gec saatte uyumus olmasi gerekiyormus ,gurultu etmemeliymis. Yemeyen bebek yokmus yediremeyen anne varmis zart zurt. Benim oglum zor bir cocuk. İlk 6 ay kimselere birakamadim.6 aylikken 2 saat anneme biraktim diye ortaligi yikmis. Simdi 2 yasina geldi butun gun birakabiliyorum ama yemek sorunu var. Yemiyor icmiyor.4 gundur hasta,geceleri uyumuyir sabaha kadar agliyor.
Size iyi sanslar dilerim.

Ayy bazı yazılanları da okudum da,
Ben oğlum hiç öyle değil ya :KK64:
Her yüzüne gülene gülüyor.
Anneci değil.
7 aylığız bizde, 34 haftalık doğduk ama hiç böyle birşey yaşamadım.
Tam tersi ben öyleyim.
Annem veya eşimin tarafı bırak çocuğu gez veya dinlen dese sürekli ağlıyorum :KK61:
Ne ilginç ya

N nadirensevda aşamalı yapmaya çalışacağım işe başlarken. Henüz bir bakıcı bulamadım :(

AngelicaPickles AngelicaPickles en iyisini yapmışlar. Ben belki 1-2 saat bırakmışımdır o da doktora giderken. Çok ağladığı için kimse cesaret edemiyor uzun süre bakmaya. Biberon hiç vermedim bu arada. Süt sağıp bile vermedim. Bu konuda yanlışım var. Ama beceremedim yani çıkmıyor süt sağarken.

darkmore darkmore katılıyorum. Benim ikiz yeğenlerim vardı. Meğer ne tatlılarmış, herkeste durur, herkese gülerlerdi. El birliğiyle baktık çocuklara. Anneleri dinlendi, gezdi. Ben duşa zor giriyorum.

Excited_00 Excited_00 Allah bağışlasın ne kadar şanslısınız :)

Back
X