Anneler derdim 18 aylık bebeğimle ilgili bana yardım edin lutfen

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
18 aylık bir bebeğim var ve dış çıkarma döneminde bir haftadır günlerini anne sütü ve birkaç kaşık çorbayla geciriyor. Israr edince de kusuyor. Az önce yine kustu. Aç aç geziyor bebeğim ve elimden hiçbir şey gelmiyor. Sizin bebeklerimiz dis döneminde böyle oluyor mu? Hep ikinci kasıkta kusacak mı bu bebek. Caresizim. Sevgili mune ne olur konumu taşıma ne olur. Eline ekmek ya da kek vs verin demeyin emip atıyor.

boyle donemlerde yemek yedirmek icin baski kurup iyice tiksindirmeyin yemekten eline havuc falan verin kemirsin
bu aylarda birde kendi isteklerininde olabilecegini kesfedip inat donemi basliyor daha zorlu bir surece girersiniz
inatlasmayin salatalik havuc yogurt ayran biraz soguk olacak sekilde verin ayranin icine ekmek dograyin yumusasin

Yemiyorsa iştahı yoktur ya da damağı ve diş etleri çok acıyordur. Diş etleri için uyuşturan kremler var (calgel gibi), onlardan deneyebilirsin. Bir de taze soğan tavsiye ediyorlar, o da rahatlatıyormuş. Ben denemedim ama. Havuç soyup da verebilirsin, diş etlerini kaşır en azından. İleride yeme problemi yaratmaması açısından zorlama, sevdiği yemekleri yapmaya ağırlık ver. Benim oğlum 21 aylık, her şeyi yiyen bir çocuk değil. Bir öğün için en az 2-3 çeşit yemek deneriz mutlaka. Uğraştırır yani, sen de biraz uğraş ama dediğim gibi zorlamadan.

Korkmayın benim oğlum 19.ayinda biz de yasadik geçen aylarda aynı seyi...ama şiddeti azaldi..zorlamayın bu dönem gecici

Benim oglum da 18 aylik ve sizinle ayni durumdayim.Dis cikarma doneminde oldugu icin sevdigi seyleri bile reddediyor.Yogurdu sevdigi icin, birkac kaşık da olsa vermeye calisiyorum ben.Kofte yapabilirsiniz seviyorsa.İsrarci olmamaya calisin.Biliyorum cok uzucu ve zor bir donem ama endiselenmeyin gecici bir sey.

Çok sağolun hanımlar. Onerilerinizi deneyecegim. Zaten binbir zahmetle yiyen bir bebekti şimdi hiç yemiyor. İnşallah geçici bir süreçtir ya. Hiç bu kadar uzun sürmemisti.

Korkmaaaa tabiki gecici süreç tatlim bebeğim 20.aylik ve 18.ayda diş döneminde yaklaşık bi hafta kadar istahsizlikla ile karşılaştık ama sonra kendi kendine mama mama diyerek karnını doyurdu bi de atak döneminde böyle olabilir endişelenme sıkıntı yapma Allahin izni ile geçecek

Pırasa bulabilirseniz verin eline dişlesin ağrısını keser biraz. Yoğurda az bebe büskivisi katıp verebilirsiniz belki yer onu. Geçer umarım hemencik bu süreç, geçmiş olsun.

Bizde aynıydık. Benim bebeğim sadece bebe bisküvisi, biraz yoğurt ve biraz muhallebi yiyordu. Ama anne sütü de aldığı için endişe etmeyin. Hem ağrısı için istediği zaman verin hemde o süt sayesinde açlığı çok hissetmiyordur.

ısrar edince yesinler diye çocuğu mızmızlatmaktan başka bir işe yaramıyor. nolur hatırım için ye bir tadına bak gibi laflardan zaten anlayabilecekleri yaşta değiller. pek zorlamayın. havuç salatalık ayva elma pırasa gibi meyve sebzeleri dolapta soğutup eline verirdim kemirir dururdu soğuk iyi geliyor. cici bebe tuzlu çubuk verin yine de emsin atsın önemli değil. emzik kullanıyorsa emziği buzlukta soğutup verin eline. geçici bir dönem. evet insan yemedikçe çok üzülüyor haklısınız ama biraz sabır. diş etlerini rahatlatıcı merhemlerden en masumlarından alıp günde iki kere mercimek kadar damaklarına sürebilirsiniz. az da olsa rahatlatır.

Özelikle ateş eşlik ediyorsa bu dönemde yemek için asla ısrarcı olmayin. Emiyormuş zaten, annelik içgüdüsü ile evham yapıyorsunuz anlıyorum. 2 evlat büyüttüm, hepsi geciyor

Bak diş çıkarma ya da hastalık durumu çocuğun huyunu suyunu değiştirir löp löp yiyen çocuk bir anda iştahsız mıymıntı bişey olur.. bende yaşadım.. 2,5 yaşındaki oğlum için Doğumumuzdan beri yakın takibini yapan doktorum bana direk şöyle söyledi bu çocuk bana kendini muayene ettirmiyor sen nasıl yemek yedireceksin ? Bu süreçte üstüne düşme neyden ne kadar yiyorsa onu yesin zaten halinden tavrından enerjisi düşük mü halsiz mi anlarsın.. biz yetişkinler aç kalsak hemen ayılır bayılırız ama maalesef bu çocukların enerjisi çok değişik onlar açta kalsa bana mısın demiyorlar..
sıkıntısı varsa dişinden ötürü bir kaç damla karanfil yağı ve zeytinyağını karıştırıp önce kendi diş etine sür parmağınla baktın uyuşturması güzel sonra bebeğine uygula.. karanfil yağı çok acı olduğu için direk sürme acılık hissi oluyor o yüzden zeytinyağı ile seyreltmen lazım.. yine bu tarifi bize doktorumuz vermişti.. biz bi müddet onunla rahatladık.. annelik işi vesvese işi vesselam, hep bi yetememe duygusu.. benim oğlum 1 ay tabiri caizse aç gezdi sonra o dönemi geçti şimdi uyanınca hemen çorba istiyor çünkü kahvaltı kültürüne alıştıramadım malesef

Bence bu doneminde yemek konusunda cok israrci olma sonra yemekten hepten soguyorlar.
Yesil sogan verebilirsin eline, iyi geliyor.
Siz de sakin ve sabirli olun unutma bu donemden butun anneler geciyor. Hic gecmeyecekmis gibi geliyor ama geciyor.

Yerse yer yemezse süt yetiyordur. Zorlamanın alemi yok. 20 aylık 9 kilo bir kizim var. Cani istediği kadar yer. Zorlayınca tartışıp küsüyor. Kendi haline biraktim artik. Hic yemiyor degil, kus kadar derler ya o misal. Emerkwn onu bile yemiyordu. Doktoru gelisimi saglikli diyor. Gerisini o kadaar takmiyorum. Eninde sonu da yer merak etme

Benim oglum da 18 aylik dis doneminde yemiyor. Belki sadece yogurt corbasi. Zorlamayin

Emziriyor musunuz ?

Ağrıdan iştah kesilir evet ama ikinci kaşıkta kusmasi , hep böyle olması normal değil gibi.

Istahsizliktan mi kusuyor , başka bir şey mi var diye danistiniz mi doktora ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…