Anneler Günü Programında Neler Olmalı?

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.562
32.876
798
Üzgünüm buraya açtığım için ancak fazla zamanım kalmadı ve annelerden fikir almak istiyorum. Daha önce sınıfımda hep annesi vefat etmiş yahut ayrı olan çocuklar olduğu için yapamamıştım bu sene ilk defa anneler günü programı hazırlayacağım.
Sınıf velilerine anneler günü programı düzenlemeye karar verdim, bazı şeyler belli ancak başka ne yapabilirim fikrinizi almam gerekli. Şu 3 günde ne yapabilirsem yapacağım, haftam çok yoğun geçecek.
Programın başında duygusal anlar yaşayacaklar orası belli, sınıf slaytı ve şiir eşliğinde hazırladığımız hediyeleri vereceğiz. Bunlar tamam.
Bunun dışında çocuklar anneler yerlerine oturduktan sonra başlarına gül yaprakları dökmek istediler:)
Ayrıca biraz da eğlensinler istiyorum, ağlayıp gitmesinler. Elma veya patates soyma yarışması gibi yarışmalar da yapabiliriz.
İlginç bir şeyler arıyorum, fikirlerinizi esirgemeyin.
3. sınıf öğretmeniyim bu arada...

Son düzenleme:
Üzgünüm buraya açtığım için ancak fazla zamanım kalmadı ve annelerden fikir almak istiyorum. Daha önce sınıfımda hep annesi vefat etmiş yahut ayrı olan çocuklar olduğu için yapamamıştım bu sene ilk defa anneler günü programı hazırlayacağım.
Sınıf velilerine anneler günü programı düzenlemeye karar verdim, bazı şeyler belli ancak başka ne yapabilirim fikrinizi almam gerekli. Şu 3 günde ne yapabilirsem yapacağım, haftam çok yoğun geçecek.
Programın başında duygusal anlar yaşayacaklar orası belli, sınıf slaytı ve şiir eşliğinde hazırladığımız hediyeleri vereceğiz. Bunlar tamam.
Bunun dışında çocuklar anneler yerlerine oturduktan sonra başlarına gül yaprakları dökmek istediler:)
Ayrıca biraz da eğlensinler istiyorum, ağlayıp gitmesinler. Elma veya patates soyma yarışması gibi yarışmalar da yapabiliriz.
İlginç bir şeyler arıyorum, fikirlerinizi esirgemeyin.

Çok güzel düşünmüşsün Koalina;)
Tebrik ederim.
Bence senin fikirlerin gayet uygun.
Düşündüm farklı bir şey bulamadım her şeyi düşünmüşsün sanki.:)

Yoğurt yeme yarışması (ağzında kaşıkla çocuk anneye götürecek) minik bir ödül.
aaa evet süper, çocukla anne beraber yarışırlar :)
Bu arada anneleri acil veli toplantısı diyerek davet edeceğim tamamen hazırlıksız ve habersiz olacak ağızlarından kaçırmazsa çocuklar:KK43:

Anneler ve çocukları en sevdikleri şarkıları beraber söylesinler.
Ama siz herşeyi düşünmüşsünüz zaten hocam :nazar:
Aklıma bu geldi :anneadayı::KK68:

3 sınıfların anneler günü için şiir dinletisine gitmiştim inanılmaz etkileyiciydi. Bütün sınıf tek tek şiir okudu sahne süper oluşturulmuştu en sonda videodan şarkı söylediler, Şarkı sonrasında da röportaj yapmışlardı, çocuklar fırlama tabi o kısımda da çok güldük.

aaa evet süper, çocukla anne beraber yarışırlar :)
Bu arada anneleri acil veli toplantısı diyerek davet edeceğim tamamen hazırlıksız ve habersiz olacak ağızlarından kaçırmazsa çocuklar:KK43:
sıkı sıkı tembih edin.Biliyorum siz sır saklacak kadar akıllı ve güvenilirsiniz diyin.
Kısaca çocuklara verin gazı,verin gazı.

Anaokulu öğretmeniydiniz değil mi? Kızım anaokuluna gidiyor,2.5 yaşında, kadınlar gününde etkinlik yapmışlardı, karton ve aliminyum folyodan ayna hazırlamıştı çocuklar bizlere, birde plastik tabaktan kapı süsü. Şarkı söyleyip dans ettiler, minik bir tiyatro oyunu yaptılar. Gayet eğlenceliydi. Yaş grubu kaç bilemiyorum ama uygunsa tiyatro olabilir, hacivat karagöz oyunu olabilir, zaman dar olmasaydı, kim neye yatkınsa ona göre gruplara ayırıp , dans, tiyatro, şarkı söyleme etkinlikleri olabilirdi ama sınırlı zamanda ne yapılabilir bilemedim.

Anneler;
Böyle bir hediye gelse sever miydiniz?
n592908907_484363_3284.webp
DSC03991.webp

Ayrıca anneler ve çocuklar birbirlerini ne kadar tanıyor yarışması düşünmüştüm. Kızlar ve annelerindeki gibi.
Silinebilir ufak tahtalardan alacağız. Çocuğunuzun sevdiği yemek, annenizin en kızdığı şey gibi sorular soracağız.
Ancak çok da uzun olmamalı program bazılarını çıkarmak lazım...

Ayrıca anneler ve çocuklar birbirlerini ne kadar tanıyor yarışması düşünmüştüm. Kızlar ve annelerindeki gibi.
Silinebilir ufak tahtalardan alacağız. Çocuğunuzun sevdiği yemek, annenizin en kızdığı şey gibi sorular soracağız.
Ancak çok da uzun olmamalı program bazılarını çıkarmak lazım...

Koalina Koalina bence bunu yapma
her anne çok ilgili olmuyor çocuğuyla
eğer bir anne çocuğunu tanıyamaz duruma düşerse çocuk etkilenebilir
bizim sınıfta mesela, mutlaka çıkar öyle veliler
ama sen bilirsin tabi....

Koalina Koalina bence bunu yapma
her anne çok ilgili olmuyor çocuğuyla
eğer bir anne çocuğunu tanıyamaz duruma düşerse çocuk etkilenebilir
bizim sınıfta mesela, mutlaka çıkar öyle veliler
ama sen bilirsin tabi....
O zaman ben direk video, slayt ve hediyeleşme olarak bir derste bitireyim...

O zaman ben direk video, slayt ve hediyeleşme olarak bir derste bitireyim...

ama şu yoğurt yedirme de güzeldi sanki :) hem bu kadar duygusallıktan sonra komik de olur :KK73:
yoksa valla ağlar hepsi, ben buradan görünce ağladım, onlar orada daha çok ağlar Hoppa

koalina sen yapma artık bunu lütfen. günlerdir bdvye ait olmayan konu açmayın yazıyorum. birde bunu bilerek yapıyorsunuz

ama şu yoğurt yedirme de güzeldi sanki :) hem bu kadar duygusallıktan sonra komik de olur :KK73:
yoksa valla ağlar hepsi, ben buradan görünce ağladım, onlar orada daha çok ağlar Hoppa

Bir de sınıfça böyle bir video yapayım dedim:)

Back
X