Anneler, kızınızda eşcinsellik sezseniz tepkiniz ne olur?

Gerçekten ne yaparsınız bu durumda
Benim için sevgi, aşk, cinsellik ve tutku gibi durumların cinsiyeti yoktur. Bu görüşe sahip olduğum için istediği her kişiyi cinsiyet ayırt etmeksizin sevip ilgi duyabilir. Yine de hormonsal açıdan bir problemi yoksa siz eve de zincirleseniz sonuç değişmez.

Üzülürüm ama benimle konuşabileceği rahat bir zemin hazırlamaya çalışırım sonuçta ne dersem diyeyim kendi doğrusunu deneyecektir

Gider rahat rahat sorarim. Minnosum escinsel yada biseksuel falan olabilir misin acaba? Problem diye demiyorum ama ileride torunum olmayacaksa haber ver derdim. Escinselsede escinseldir nolacak sanki. Kismeye zarari olmadigi surece herkes istedigi hayati yasasin.

istediginizi yapin zaten yine degismez. o yuzden ben olsam once ergence bir rol mü yapıyor onu ölçer biçerdim. gencler arasinda olmadigi rollere bürünmek yaygindir. ama cocuklugundan beri zaten farkettigim - icten gelen bir şeyse sureci daha kolay atlatmasi - psikolojisinin saglam olmasi icin cabalardim. çünkü bu süreç ozellikle turkiyede cok sancili bir süreç. asik oldugi tonlarca insandan red yiye yiye ozguveni azalabilir, kendisini gizlerse kendisinden utanabilir, duyulursa toplumda mimlenebilir, zorbalanabilir, tacize ugrayabilir.
2013-14 o zamanlar tanistigim bir arkadasim vardi. taksimde bir dükkanda calisirdi. doguda bir yerde gay oldugu ogrenilince hem dislanmis, hem birilerinin tecavuzune ugramis, hem ailesi dövüp atmis, istanbula gelmis bir süre bedenini satmis falan. sonra o dönem lgbtyle barisildigi bir donemdi, korkmadan binlerce kisiyle eylemler yaparlardi falan. onlar icin olan normallesme surecinde nihayet bir is bulmus, hayatını düzene sokmustu. sonra rüzgar yön degistirince isten ayrildi daha da hic gormedim
yani turkiyede escinsel olmak cok cok zor bir sey.
eger cocugumda böyle birsey sezersem yapacağım ilk sey psikolog esliginde ona ozguven kazandirmaksa da ikinci sey dil ogretmek olurdu. ona da anlatirdim özgürce yasayabilmek icin en büyük sansinin en az bir dili harika ogrenmesi, cok caliskan olup yurtdisinda guzel bir universiteye giderse hayatinin pozitif anlamda evrilecegine dair motivasyon konusmalari yapardim. en azindan ergenliği bunalimla, zaten kimse beni sevmiyorla, kötü arkadasla tembellikle degil de nihayet kendi gibi olacagi bir geleck icin haril haril calismakla gecerdi, en azindan akademik basari kazanırdı- kendine yeni bir ulkede yeni bir dunya kurabilirsi

Ergenlik zamanındaysa eğer bir uzmanla görüşüp/görüştürüp fikrini alırdım. Bi tanıdığımızın oğlu günlüğüne erkek arkadaşından hoşlandığını yazmıştı, uzman fikri ise hayatındaki erkek/baba rolünden dolayı öyle düşündüğünü söylemişti. Eşcinsel falan değildi yani.

Üzülürdüm çünkü bu ülkede hatta dünyada maalesef çok zorluk yaşayacak…
Netleşmek için de bir uzmandan yardım alırdım. Eğer durum netleşirse ‘normal’ olsaydı ne yapacaksam aynısını yapardım

Önce güzelce konuşurdum sonra da psikolog desteği almasına olanak sağlar ve de hormonlarına baktırırdım, sonuç her ne olursa olsun ondan vazgeçmezdim ...

Direk sormazdım. Utanabilir, yanlış anlayabilir, paylaşmak için kendini hazır hissetmeyebilir. Belki hissettiğimi ufak ufak belli ederdim yeri geldiği zamanlarda ama her zaman yanında olacağımı ve kendi gibi olabileceğinide hissettirirdim. Bu insanın elinde olan bir şey değil, hastalık değil. Yeter ki evladım mutlu olsun diye düşünürdüm sadece. Bana açılabilmesi için elimden geleni yapardım, destek alması çok önemli. Yaşadığımız toplum zaten yeteri kadar acımasız…

Hormon bozukluğu,bir uzmandan yardım almalısınız.
Soyle yorumlar almamak icin kkya sormazdim oncelikle. Sorunuza gelirsek hicbir sey yapmazdim. Kendini ifade edebilmesi icin alan acardim ona, ne olursa olsun yargilanmayacagini hissettirmeye calisirdim. Eger gercekten oyle bir durum varsa da asla ve asla soylesin diye zorlamazdim.

Ustune basa basa soyluyorum bu konuda yapabileceginiz hicbir sey yok. Bir insan neyse odur.

Teşekkürler. Ben de böyle davranmaya mecburum

Cicugun yasina bagli.
Ergense 2-3 yildir bir escinsel trendi var, zaman sonra normallesiyorlar, gecici yani. Oyle olabilir. Yas kucükse bekle
Buyukse zaten kendi kararidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…