• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Anneler lütfen bakın...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Mavi mavi1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2017
344
141
103
37
İyi akşamlar kızlar. 1 buçuk aylık bebeğim var ve aylık gelişimine göre göz teması kurması gerekiyor bu ay yani 2. Ay. Ama bebeğim çok kısa süreli ve az göz teması kuruyor. İçim içimi yiyor. Acaba sizin bebekleriniz nasıldı yani normal mi bu ay da böyle olması yoksa doktora götürmeli miyim sizce. Acil cevap yazın ne olur

1.5 aylik bebek 40 gunluktur
daha yeni toparlamaya basliyor kendini
nerde yaziyor 40 gunluk bebegin goz temasi kurmasi gerektigi ?
İnternette yazıyo orda okudum bir bugün bi yakınımızın bebeği de 1 buçuk aylık . Ve bebeği tıpkı yetişkin gibi göz teması kuruyordu. Endişelendim bende ya çok az göz teması kuruyor bebeğim. Biliyorum her çocuk farklı ama elimde değil içim çok huzursuz şu an.

En az 2 aylık olduğunda göz teması beklenir kimi bebeklerde daha geç olur. Daha durun yahu 1.5 aylık mis. Uzun uzun bakmasını beklemek yanlış.
Sese doğru bakmaya çalışıyorsa, kısa süreli göz teması kurup öyle gözü kayıyorsa sıkıntı falan yok.

Ooo daha 1.5 aylık annesi. Bak yakında bazıları yürüyecek, seninki geç kalacak. Seninki konuşacak, diğeri geç konuşacak. Bezini bırakması var. Daha yeni başlıyorsunuz. Dert etmeyin küçük şeyleri. Bence kızınızdan bulduğunuz her fırsatta şekerleme yapıp, süt üretin ;-)

İnternette yazıyo orda okudum bir bugün bi yakınımızın bebeği de 1 buçuk aylık . Ve bebeği tıpkı yetişkin gibi göz teması kuruyordu. Endişelendim bende ya çok az göz teması kuruyor bebeğim. Biliyorum her çocuk farklı ama elimde değil içim çok huzursuz şu an.
usenmedim girdim nete
bilincli annelerin yetismesi onemli ama bu internet insani paranoyak yapar
6-8 haftada baslar yaziyor bu sizinle dakikalarca goz temasi kuracagi anlamina gelmiyor , max 5 saniye hadi 10 saniye size bakabiliyor olmasi lazim
ve evet her bebek farkli kafaniza herseyi takmayin , doktorunuzla irtibat halinde olun
akliniza takilanlari internete degil doktorunuza sorun :)

En az 2 aylık olduğunda göz teması beklenir kimi bebeklerde daha geç olur. Daha durun yahu 1.5 aylık mis. Uzun uzun bakmasını beklemek yanlış.
Sese doğru bakmaya çalışıyorsa, kısa süreli göz teması kurup öyle gözü kayıyorsa sıkıntı falan yok.
Aynı dediğiniz gibi kısa süreli göz teması kurup gözünü kaydırıyo ama bunu sürekli yapmıyo gün içinde ben konuşuyorum şarkı söylüyorum o şekilde kısa süreli bakıyo. Bazı bebekler uzun uzun bakıyo inceliyo falan işte bebeğim öyle değil kısa süreli bakıyo

usenmedim girdim nete
bilincli annelerin yetismesi onemli ama bu internet insani paranoyak yapar
6-8 haftada baslar yaziyor bu sizinle dakikalarca goz temasi kuracagi anlamina gelmiyor , max 5 saniye hadi 10 saniye size bakabiliyor olmasi lazim
ve evet her bebek farkli kafaniza herseyi takmayin , doktorunuzla irtibat halinde olun
akliniza takilanlari internete degil doktorunuza sorun :)
Çevreyle daha ilgili ben çoook uğraşıyorum anca bi kaç saniye bakıyo sonra yine gözünü kaydırıp etrafa bakıyo.

Aynı dediğiniz gibi kısa süreli göz teması kurup gözünü kaydırıyo ama bunu sürekli yapmıyo gün içinde ben konuşuyorum şarkı söylüyorum o şekilde kısa süreli bakıyo. Bazı bebekler uzun uzun bakıyo inceliyo falan işte bebeğim öyle değil kısa süreli bakıyo
Her çocuğun gelişimi farklıdır.. kiyaslamayin hiçbir çocukla. Yeni yeni göz kaslarını kullanacak uzun bakmalara çevirecek az sabır. Duyarlı anne olmak ile evham yapmak arasında bir çizgi var onu kaçırmayın derim..

İyi akşamlar kızlar. 1 buçuk aylık bebeğim var ve aylık gelişimine göre göz teması kurması gerekiyor bu ay yani 2. Ay. Ama bebeğim çok kısa süreli ve az göz teması kuruyor. İçim içimi yiyor. Acaba sizin bebekleriniz nasıldı yani normal mi bu ay da böyle olması yoksa doktora götürmeli miyim sizce. Acil cevap yazın ne olur
Daha bebeğin net göremiyor ve ışığa karşı hassasiyeti var. Benimki 3. Aydan sonra kurmaya başladı 4,5 aylıkken tam tepki vermeye başladı

Çevreyle daha ilgili ben çoook uğraşıyorum anca bi kaç saniye bakıyo sonra yine gözünü kaydırıp etrafa bakıyo.
demek ki merakli bir coxuk olacak :)
brnim oglum da hep etrafi seyrederdi , kizim ise cok kontak kurar insanin icini goruyormus gibi bakar , her cocuk farkli
biraz daha bekleyin ve doktorunuza sorun
zaten her ay kontrole gitmeniz lazim , kontrole gittiginizde soylersiniz

O kadar haklısınız ki inanılmaz evhamlıuım ve nefret ediyorum bu huyumdan. Bşde gözleri hala kayıyor öncekine göre daha az kayıyor ama hala kayma var acaba ondan da olabilir mi ki tam göz teması kurmaması

Daha bebeğin net göremiyor ve ışığa karşı hassasiyeti var. Benimki 3. Aydan sonra kurmaya başladı 4,5 aylıkken tam tepki vermeye başladı
Ciddi misiniz. İnternette öyle yazınca bide yakınımızın bebeği de tıpkı bşr yetişkin gibi göz teması kurunca korktum bende bebeğim neden kuramıyor diye.

Ciddi misiniz. İnternette öyle yazınca bide yakınımızın bebeği de tıpkı bşr yetişkin gibi göz teması kurunca korktum bende bebeğim neden kuramıyor diye.
Bazı bebekler bir aylıkken çok güzel kürüyor bazıları da geç. Ben arı vız vız şarkısını göz temasını kurarak söyledim faydası olacaktır
Benimki hep tavana bakardı şaka gibi. Tavana bakmasından göz teması kuramazdık

Theorie ve pratik : cok farkli. Birakin her bebegin kendine ozel rytmi var. benim bebegim 2 aylikken dis cikardi ama baciminki 10
Aylikken.

Bazı bebekler bir aylıkken çok güzel kürüyor bazıları da geç. Ben arı vız vız şarkısını göz temasını kurarak söyledim faydası olacaktır
Benimki hep tavana bakardı şaka gibi. Tavana bakmasından göz teması kuramazdık
Kaçıncı ayıydı hatırlıyor musunuz

Back
X