anneler lütfen buna dikkat edin

adiyeff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
4.366
39
163
Konya
bir tanıdığımın başına gelen bir olayı anlatacağım.çocuğu 3 aylıktı.yatarken biberonla mama veriyormuş.bebek de mamayı emerek uyuyormuş.geçen yine böyle yaparken bebeğin boğazına kaçmış,sanırım ciğerine gitmiş mama.kız anlamamış uyudu sanmış.sonra annesini aramış,anne gelin çocuk bir değişik uyuyor diye.bir gelmişler bebek ölmüş meğer.o kadar üzüldüm ki.ben kızıma hiçbirşeyi yatarak vermedim.görüyorum da anneler ilaç içirirken ya da mama yedirirken yatırarak veriyorlar.uyarmak istiyorum sonra her işe karışan biri gibi görünmeyim diye çekiniyorum.ama bunu duyunca çok kötü oldum.burdan da söylemek istedim böyle yedirenler varsa ne olur yapmayın.ne olacağı belli olmuyor.

Allahımsabır versin tanıdığınıza,başınız sağolsun..çok zor evlat acısı Allahım sakınsın yavrularımızı.. aslında dikkat edilmesi gereken o kadar çok husus var ki...

Rabbım sakınsın evlatla terbıye etmesın kımseyı aılenınde bası sagolsun 3 aylık oglum var dusuncesı bıle kotu

heryerde herkes bas bas bağırıyor bebeklerinizi yatarak beslemeyin boğulur ezilir Allah korusun diye bu anneler neden böyle yapıyorlar anlamıyorum.hadi o bebe melek oldu gitti.anne baba nolucak.hayatları bitti.off yaa

Böyle olcağını bilseydi yaparmıydı hiç .
Biz okuyanlar böyle üzldük onun ciğeri parçalanıyodur.
Allah sabır versin

Sadece bebekler değil hiç kimse uzanırken birşey yememeli ve içmemeli kaldı ki bu bir bebek nasıl dikkat etmemiş
Çok üzüldüm, Allah sabır versin...

Allahım esirgesin böyle birşeyi onlarada bol sabır versin inş. düşüncesi bile korkunç yaaa gerisini düşünemiyorum bileee offff

ya ben de kızıma hep yatırark verdim belli bir süre cünkü oturamıyordu ama hep gözüm üzerindeydi bir komsum da uzatarak veriyor biberonu iyi oldu bu mesaj onu uyarayım bari.tesekkürler

bende gazetede okumuştum buna benzer bir olayı

kadın sabah eşini işe gönderdikten sonra bebeğini emzirmek istemiş yanıan yatırmış bebek yatarken emdiği için kadında üzerine doğru eğilmiş ama uyuya kalınca bebek altında mosmor olmuş kadın hemen kendine gelip bebeği doktora götürdüysede bebek nefessiz kaldığından ölmüş

bebeğim yok ama ablama her fırsatta bunları hatırlatıp dikkatli olması konusunda uyayırdım.
çok dikkat edin gerçekten

Allah ailesine sabır versin

Kızlar hatırlarsanız Muhteşem Yüzyılda da Hatice bebeğini emzirirken uyuya kalmıştı, bebeği boğularak ölmüştü ya.. Aman dikkat edelim olmayacak şey değil bunlar.. Bilinçli olalım :/

Son düzenleme:
Bırakın yatmışken yedirmeyi,yanında değilseniz bebekleri sırt üstü yatırmak bile tehlikeli. Allah korusun kusar, kusmuğu boğazına kaçar.

Bebişe çok üzüldüm, Allah sabır versin ailesine.

allah kimsenin başına vermesin bizimde bir akraba 5 aylık bebeğin eline poşet verip mutfağa gitmiş sesi çıkmayınca uyudu sanmış gidip baktığında çocuğun poşetin birazını yuttuğunu görmüş poşeti çekmesiyle çocuğun ağzından kan gelmiş hemen ambulans çağırıp hastaneye götürmüşler ama çok geç beyni oksijensiz kalmış bir yılı geçti çocuk bitkisel hayatta mideden besleniyordoktor en fazla iki yıl yaşar demiş annesinin hali içler acısı kendini suçluyor tabi allah kimsenin başına vermesin çok dikkat etmek lazım

çok üzüldüm,Allah sabır versin o anneye

ne bebekken ne de şimdi hiçbir şeyi yatırarak vermedim çocuklarıma..hele ellerine mama ya da su vererek uyutmak asla yapmayacağım birşeydir..çünkü en korktuğum şeydir bu..üstelik sadece bu tip tehlikeleri de yok yatırarak yemek yedirmenin,sağlık açıısndan başka zararları da var.

bunu paylaştığın için çok teşekkürler..

Buna benzer bi olay babaannemin basina gelmis.bebeginin uzerine carsafi ortmus ama sogukmus bogazina kadar ortmus bebekte uyku arasinda carsafi agzina goturmus bogazina kadar emmis .babaanem gelmiski bebek besikte cansiz yatiyo . Cok aci bi olay gercekten Allah kimsenin basina vermesin.cok dikkatli olmak lazim

Bu konuyu açip uyarida bulundugunuz ve herkesi bilinçlendirdiginiz için çok tesekkürler.. Allah ailesine sabir versin çok üzücü bir olay..

aman yarabbim..sen koru Allah'ım..sürekli gözlerinin bebeğinin üstünde olması lazım..Yoksa illa ki ağızlarına sokacak,kafalarına vuracak vs. bir şey buluyor bebişler..Dikkatli olmak lazım.

Cocuklarimizin basina ne gelecegi belli degil allah onlari korusun... Benim iglumda bebekken islak mendil paketiyle oynuyordu bende mutfakta yemek yapiyordum musafirim gelecekti ancak o paketle susmustu esim bir sure sonra geldi odada ne gorsun butun mendilleri cikartip agzina koymus allah korusun hemen farketmeseydik cok kotu seyler olabilirdi...bu bana ders oldu posetlede oynamayi cok severdi cogu anneler sirf bebekleri sussun diye bebeklerine ses cikartan seyleri veriyorlar aslinda yapmamak lazim allah korusun sonu cok kotu seyler olabilir....

Size tanik oldugum olayi anlatayim...2. Oglumu dogurmustum erken dogumdan sonra gozetim altina almislardi bebek odasindaydi... 3 saatte 1 emzirmeye gidiyordum odaya gece saatiydi...2 tane bebek aglamaya basladi ama bakan yok bebegin biri sustu digeri hala agliyor kac kere dedim gidim bakim sonra sanane demezlermi diye dusundum bebegin aglama sesi degisti kisik ses bogulur tikanur gibiydi hemen seslendim biri baksin dedim sonra biri geldi bebegi birden cevirdi bebek kustu henen normale dondu ya ben orda olmasaydim yada ilgilenen olmasaydi belkide bebek kustugunu cikaramadigi icin kusacakti istedigi kadar suclu cezasini cekseydi guden gittikten sonra neye yarardi...sonra bende artik odaya zirt pirt gitmeye basladim taki benim odaya gelinceye kadar...5 dk bile neler yasaniyor...

çok çok acı bir olay...

kızım 20 aylık ve 3 aylıktan beridir sadece uyurken süt içiyor.

götürdüğüm her doktor yapacak başka bir şey olmadığını,bu şekilde devam etmemiz gerektiğini söyledi.

eğer uyurken de içmeseydi açlıktan ölürdü muhtemelen.

yani kısacası kimse evladına zarar gelsin istemez,Allah korusun hepsini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…