Anneler lütfen çocugunuzu göz önünden ayırmayın.

Sorunsuz anne baba örnekleri iste..
Bende cok rastladım boyle benzer durumlara..
kolay buluyorlar cocuk hasreti özlemi çekmeden vermiş rabbim kiymet bilmiyorlar iste
Yok ya kolay bulmakla alakası yok. Çok rahat bazı insanlar. Bizim sitede 6_7 yaşında çocuklar hep bahçede. Saatlerce balkondan bakıp çocuğuna seslenmeyen anne var. Benimki 8,5 yaşında. Hiç yalnız çıkarmadım. Siteye sipariş, kargo , yabancı araçlar girip çıkıyor. Hem sadece yabancıdan mi geliyor illa kötülük. Sitede yaşayanlarin ne olduğu belli mi ki. 1 saat rahat edicem diye 1 ömür aglayamam. Hepsi Allah'ıma emanet olsunlar

Dünden beri hala etkisinden çıkamadım
akşam yürüyüş için çıkmıştık,eşim kızım ben.
Sonra yanımıza çok tatlı giyinimli 1.5 yaşlarinda bir kız bebek geldi.Öylece bakıp gitti.Arkamıza baktım kız oldugu gibi gidiyordu başıboş.
Etrafa baktık kimsesi yok.
Eşim dedi bak kaybolmuş bu diye.
Tam arkamı döndüm hafif koşmaya başladım bebeği alıp polise götüreyim diye.Derken kız arabaların yoğun olduğu karşı caddeye geçti.Kocaman beyaz bir jip hizlica geliyor bebegi görmüyor.Uzaktayim hala bebeğe yetişmem mümkün değil
bende yola atladım jipe dur dur diye bağirdim.Bebek ufak muhtemelen görmüyor ki hizini düsürmüyor diye düsündüm.Sonra frene bastı ve bebeğe sadece sürttü araba.Aldı. bebeği kucagima.Tam o sirada annesi babasi kosarak geliyor uzaktan.Siz nerdesiniz ya dedim,kaç dakikadir buralarda başı boş dolaşıyor.Ve akşam karanliği saat 9 suları.Neye daldınız bu kadar.Bi anne baba neye dalabilirde çocuğu bu kadar uzaklaşana kadar farketmez.
İnşallah birdaha dikkat ederler.
yahu ben parka göturunce bile elimi telefona almiyorum kaşla göz arası kaçirirlar allah korusun diye.Yapmayin anneler.
Allah aşkına yapmayın.Gözümün önünde bir bebeğe araba çarpa korkusuyla karşı karşıya geldim..Yaşanmasın böyle şeyler ne olur..
Bir çocuğun hayatını kurtardıniz
Allah sizden razı olsun

Annem cocuk dedigin bir var bir yok der. Saniye icinde kaybolurlar der hep. Ayni sekilde 2 3 sene once yegenim saniyelik oyle bir iftar yemeginde ortadan kayboldu. Aksam vakti tam kanal kiyisinda idik. Suyun icine mi dustu diye aklimiz cikti. Baktik sizin gibi bir hayirsever elinde getiriyor.

Ben evli degilim cocugum yok ama yegenlerime ara sira goz kulak olurken bile saniyeligine de olsa gozumun onunden kacirmamaya calisiyorum. Gercekten saniyelik isler bunlar.

Geçmiş olsun sizede o yavruyada sizin için de tehlike onu kurtayım derken Allah muhafaza.Allh anne babaya akıl versin ben yan odada tekse korkuyorum ya tehlikeli bi şey yaparsa diye evlatlarım üzüldüm yavrucağa🥺

Ne biçim insanlar anne baba oluyor. Çocuğunu göz önünden ayırabilecek kadar neye dalmış olabilirler allah askına ya. Okurken sinirlendim ve üzüldüm

Sonra yanımıza çok tatlı giyinimli 1.5 yaşlarinda bir kız bebek geldi.Öylece bakıp gitti.Arkamıza baktım kız oldugu gibi gidiyordu başıboş.
Tam arkamı döndüm hafif koşmaya başladım bebeği alıp polise götüreyim diye.Derken kız arabaların yoğun olduğu karşı caddeye geçti.Kocaman beyaz bir jip hizlica geliyor bebegi görmüyor.Uzaktayim hala bebeğe yetişmem mümkün değil
bende yola atladım jipe dur dur diye bağirdim.Bebek ufak muhtemelen görmüyor ki hizini düsürmüyor diye düsündüm.Sonra frene bastı ve bebeğe sadece sürttü araba.Aldı. bebeği kucagima.Tam o sirada annesi babasi kosarak geliyor uzaktan.Siz nerdesiniz ya dedim,kaç dakikadir buralarda başı boş dolaşıyor.Ve akşam karanliği saat 9 suları.Neye daldınız bu kadar.Bi anne baba neye dalabilirde çocuğu bu kadar uzaklaşana kadar farketmez.
yahu ben parka göturunce bile elimi telefona almiyorum kaşla göz arası kaçirirlar allah korusun diye.Yapmayin anneler.
Allah aşkına yapmayın.Gözümün önünde bir bebeğe araba çarpa korkusuyla karşı karşıya geldim..Yaşanmasın böyle şeyler ne olur..
Aptallar işte.Siz sinirlenmeyın hamılesınız.Ablama dua edermısınız.Hamılelerın duası kabul olurmuş.2 hamılelık gecırdı 1.!sı dış gebelık 2. Si 4. Haftada bebegın kalp atısı durdu.Allahım butun çocukların hastaların darda olanların yanında olsun.

Normalde çocuklarımın üstüne çok titrediğim konusunda eleştiriler alan bir anneyim. Ama oğlumun yapısını bildiğim için böyleydim. İki dakika elini bırakmaya, gözünü ayırmaya gelmeyen çok hareketli bir çocuktu. Buna rağmen bu kadar büyük bir olay olmasa da benzerlerini yaşadım malesef.
Kızımın okul pikniğine gitmiştik, 3-4 yaşlarındaydı sanırım. Herkesin çocuğu etrafta oynuyor, koşturuyor anneleri masada muhabbet ediyor. Ben hep bir kaç metre ötesinde peşinde dolanıyorum. Bu yüzden de eleştiriliyorum diğer anneler gülüyor halime. Çantamdan ıslak mendil çıkartana kadar gözden kayboldu, bir kedinin peşine takılmış. Bir kaç dakika içinde bulduk ama yaşadığımı ben bilirim.
Elimde market poşetleriyle, bir yandan oğlumu zaptetmeye çalışırdım, çekiştire çekiştire kurtarmaya çalışırdı elini. Kaç defa poşetleri elimden atıp peşinden koştuğumu, ona daha yakın olanlara "çocuğu tutun" diye bağırdığımı bilirim. :olamaz:

Buna benzer kaç olay yaşadık, hep tetikte bir anneydim. Eşime ben bu çocuğa yetişemiyorum diye ağladığım bile olmuştur.
Bazı çocuk çok hareketli oluyor benden kaynaklı desem, kızım tam tersiydi. İkisi de aynı evde, aynı anne babayla büyüdü. Şimdi 14 yaşında tam tersi ağırbaşlı, olgun bir çocuk oldu.

Evet sizde korkmuşsunuz ama anne babayı ilgisizlikle suçlamayın.
Resmen benim oğlumu anlatmışsınız.Oda şuan 13 yaşında ama halen hareketli.Oğlum 10 yaşına gelince 2.çoçuğu yapmaya karar verebildim.Kızım daha aklı başında hareket ediyor şükür.insanlar banada garip garip bakıyor çoçuğu rahat bırak oynasın falan diyorlardı.Sanki ben oturmak istemiyorum.Deliyim ya ondan böyle davranıyorum.Sitenin içinde kadınlar bıraksana çoçuğu oynasın dediler bende bıraktım yanlarına gidip oturmama fırsat olmadan oğlum bisikletle çalılıkların arasına düştü yokuş aşağı eli yüzü heryeri kanadı zor çıkardım.Sonrasında çok kızdım kadınlara bırak bırak ben biliyorum çoçuğum diyorum anlamıyorlardı.Annem hep der sen bir çoçuk büyültmedin 10 çoçuk büyüttün der.

h
Aptallar işte.Siz sinirlenmeyın hamılesınız.Ablama dua edermısınız.Hamılelerın duası kabul olurmuş.2 hamılelık gecırdı 1.!sı dış gebelık 2. Si 4. Haftada bebegın kalp atısı durdu.Allahım butun çocukların hastaların darda olanların yanında olsun.
Rabbim tez zamanda müjdeli haber almayı nasip etsin inşallah.Ablanıza annelik duygusunu nasip etsin 🙏

Birkaç sene önce benim de başıma böyle bişey gelmişti daha arabamız yoktu durakta otobüs bekliyorum karı koca ve küçük bir çocukla otobüs bekliyorlar kadın evi bekleyemedi yollarda fingirdeşiyor kocasıyla biranda çocuk caddeye attı kendini zor yakaladım çocuğu elim kolum ayaklarım titredi bide kadın bana bağırdı üste çıkmaya çalıştı gerizekalı çocuğuma dokunma dedi o zaman şalterler attı bende..sen ne biçim annesin be dedim kocanla fingirdeşeceğine çocuğuna göz kulak ol ölüyordu çocuğun dedim kocası özür diledi kadın cazgırlık yaptı ağzının ortasına vurup dişlerini dökmek o kadar çok istedim ki o anda anlatamam

Back
X