Anneler lütfen yardım

Diplonist

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
30
7
6
31
Bebeğim bu gün 23 günlük malesef sütüm yok sezeryan dan sonra gelmedi ponpayla çektim yok bebeğim zaten emmeyi red ediyor mecbur mama kullanıyoruz ama geceler gündüzler birbirine girdi bebeğim iki gündür gaz sancısından uyumuyor mahvolduk gaz azaltan mamalar varmış doğrumu önerebileceğiniz mama var mı?

Mamada. Ziyade biberonunuz da çok önemli. Gaz yapmayan biberonlardan alın ve doğal akışlı anne göğsüne en yakın olanları var onlardan denerseniz ilerde sütünüz geldiğinde , bebeğiniz memeyi reddetmeden sizi tutmuş olur.
stres yapmayın , bol bol emzirmeye çalışın , emdikçe çoğalacaktır mutlaka sütünüz. Havalar sıcak gidiyor , bol bol sıvı alın herşey düzelicektir. Sağlıkla büyür meleğini inşallah ...

Biberon ve emzik kullanmayın sakın.
Anne memesine yakın diye önerilen biberonlar en kötüsü.
Bebek memeyi bırakır.
Sütü en çok artıran emzirmektir sürekli emsin.

Emzirme destekleyici sistem ya da finger feeding yapabilirsiniz
Facebook'ta emzirme sanatı grubu var oraya üye olup yazın mutlaka, çok doğru yönlendirirler.

O anne Memesine yakın biberonlar bebeğin memeyi bırakmasına sebep oluyor.
Aynı şekilde emzik de

Ben ogluma dogdugundan beri nuby yavas akis biberon kullaniyorum. Ozel valfli sistem oldugu icin bebek gaz yutmuyor. Ben kullandim tavsiye ederim.

2.5 yaşında kızım var benimde. Sütüm vardı çok şükür. 2 yaşına kadar emzirdim. 3 aylık olduğunda emmek istemedi ve direttim bıraktırmadım. Sonra kendisi istedi zaten. Mama yememesine rağmen gazımız çok oluyordu. Bende günde 3 çay kaşığı falan rezene vermeye başladım. Gaz damlalarından daha iyi geliyordu. Ve uyku da yapıyor. Denemenizi tavsiye ederim. Doktor kontrolünde tabii. Benim doktorum 3 aydan önce tavsiye etmiyoruz dedi. Ama ben faydasını gördüğümden vermeye devam ettim.

Canım mama falan bilmiyorum da gaz için elma yağı kullanabilirsin. Benim yeğenimde de çok gaz problemi vardı. Topuklarına ve göbeğine elma yağı sürdük. Çok iyi gelmişti

Saat başı en az 20 dk emzirin. Bol su tüketin gaz için kekik tohumu ve anason kullanmıştım ben kendim bol bol içtim

bol su için sezaryen ise geç kalabilir..
gaz için günde 2 defa gaz masajı yapın..
birde mamayı dairesel çalkalayın.köpük köpük olmasın

İşin doğrusu gaz varsa vardır. Geçecek diye çok odaklanma, bazı bebek gazlı olur.

Dr browns biberondan memnun kalıyor kullananlar.
Emzik verme. Emzirme niyetin varsa biberondansa eds kullan mama için. Saat başı beşer dk pompa yap.
Gaz damlası araştır. Ben zinco kullanmıştım. Zaten öyle aman aman gazlı değildi.
Her gün ılık banyo yaptır. File kullanmadan.
Ayşe öner gaz masajı yaz, onu yap.
Mamayı hep similac kullandık. Hala similacla devam.

Sen emzirmeye devam et.bol su ic.isirgan otunu yemek yap ye.kayisi hosafi ve yesil mercimek ayrica ayva.
Sutunun gelecegine inan

Dr Brown marka biberonlar var onlar gaz yapmıyor pek ondan kullanmanizi tavsiye ederim. Sıcak duş aldirin yavaşça bebek yağı ile karnına masaj yapin. Bazı bebekler malesef fazla gazlı oluyor Allah sabır versin. Allah bagislasin:) ha bide bebeklere yapılan spor hareketleri var onlar da ise yarıyor:)

Emmiyor diye pes etme kesinlikle sezeryan olduğu için öyledir.
Mama için biberon önemli evet,ben de çok mama değiştirdim bebeğime en son hipp mama kullandım memnun kaldım
Gaz durumu için en iyisi masaj.zaten 3 Aydan sonra çok azalıyor.

Pes etmeyin. Emzirin yetmiyorsa ek gida verirsiniz.
Ben 3 aya kadar emzirebildim benim suttum geldi baslarda. Ama bebegim emmek istemedi hep uyuya kaliyordu memede. Pompalayip verdim.
Sonra kilo almayince doktor karariyla ek gidaya gectim.

Benim bebegimdede cok gaz vardi. Mamadan cok fark ediyor , turkiyede yasamiyorum ama bazi mamalarda cok sanci yapiyor buna dikkat edin.
Doktorunuza danisin.

Canım stres yapma benimde 17 günlük bebeğim Yen'i Yen'i geliyor sütüm. Emzirmeye çalış muhakkak, sonra da pompayla çekersin. Bir de mamayı yaparken kapağını kapatmadan ya hafifçe sallayarak yap ya da bir kaşıkla karıştır. Köpürüyor ya o gazmış o yüzden.

Öncelikle gözünüz aydın :)
İlk iki ay gazdan ve reflüden günün 20 saati ağlayan bi bebek annesi olarak yazıyorum.
Anne sütü evet mucize bişey ama olmayınca olmuyo.oyüzden lütfen kendine yüklenip stres yapma.
Emmesini sağlarsan harika olur değilse mamalar da gayet besleyici.
Mama verdiğiniz için seni yargılayıp burun bükenlere kulak tıka (os.sur geç derler bizim orda da ağzımı bozmıycam )
Her anne emzirmek ister.
Ama süt nasip işi biraz.
Elinden gelen herşeyi yaptığın halde emmezse hiç kendini üzme tatlım.
Sütünün olmaması seni kötü anne yapmaz.
Sen bebeğin için dünyanın en mükemmel varlığısın bunu hiç unutma.
Benim de sütüm hep çok azdı hâlâ da az (7 aylık kızım)
En baştan beri mama kullanıyorum annesütü ile birlikte. Evolvia marka.memnunum.
20.gün gaz başlama evresi.
O nedenle tam o vakittesiniz şuan.
Yapılacaklar:
-yavaş akışlı biberon kullanın (lansinoh kullanıyorum baştan beri)
-Mamayı yaparken kaşıkla karıştırın, köpük birikmesin.
-Oturur pozisyona yakın bi biçimde besleyin.
-Gazını yüzü karşıya bakacak şekilde belden hafif eğerek midesine bastırmadan sırtını pıtpıtlayarak çıkarın.
-Kalbinin arkasına gelecek şekilde sırtını aşağıdan yukarıya sıvazlayın.
-bacaklarını içe doğru büküp çekerek spor yaptırın bağırsaklarını hareketlendirir bu.
-belden aşağısını özellikle karın ve ayaklarını sıcak tutun.
-sancı anında saç kurutma makinası ile ayağını ve karnını ovabilirsiniz.ama makine en dandiklerden olsun radyasyondan korumak için.ve onun sesi de bebeği rahatlatır aynı zamanda.
-ayağının altına sıcak havlu koyabilirsiniz.
-gaz damlası relaktaz kullandım ama en iyi hangisi bilmiyorum.
-sırtına masaj yapın ve sakince kulağına pişşşş deyin rahatlar.
-kucakta hafifce titreterek gezdirmek de iyi gelir.
-bilinenin aksine battaniye gibi bişeyde sallamak iyi gelir.zararlı diyenler sallamakla sarsmayı karıştırıyolar.sallamak bağırsağı hareketlendirir sakinlik verir.ama gaz dönemi bitince terk etmek lazım yoksa alışkanlık yapabilir.
Geçici bi dönem.sakin ol.kendini yıpratma.herşeyden önce mutlu bi anneye ihtiyacı var yavrunun.
Mutluluklar :)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…