Bebeğim bu gün 23 günlük malesef sütüm yok sezeryan dan sonra gelmedi ponpayla çektim yok bebeğim zaten emmeyi red ediyor mecbur mama kullanıyoruz ama geceler gündüzler birbirine girdi bebeğim iki gündür gaz sancısından uyumuyor mahvolduk gaz azaltan mamalar varmış doğrumu önerebileceğiniz mama var mı?
Öncelikle gözünüz aydın :)
İlk iki ay gazdan ve reflüden günün 20 saati ağlayan bi bebek annesi olarak yazıyorum.
Anne sütü evet mucize bişey ama olmayınca olmuyo.oyüzden lütfen kendine yüklenip stres yapma.
Emmesini sağlarsan harika olur değilse mamalar da gayet besleyici.
Mama verdiğiniz için seni yargılayıp burun bükenlere kulak tıka (os.sur geç derler bizim orda da ağzımı bozmıycam

)
Her anne emzirmek ister.
Ama süt nasip işi biraz.
Elinden gelen herşeyi yaptığın halde emmezse hiç kendini üzme tatlım.
Sütünün olmaması seni kötü anne yapmaz.
Sen bebeğin için dünyanın en mükemmel varlığısın bunu hiç unutma.
Benim de sütüm hep çok azdı hâlâ da az (7 aylık kızım)
En baştan beri mama kullanıyorum annesütü ile birlikte. Evolvia marka.memnunum.
20.gün gaz başlama evresi.
O nedenle tam o vakittesiniz şuan.
Yapılacaklar:
-yavaş akışlı biberon kullanın (lansinoh kullanıyorum baştan beri)
-Mamayı yaparken kaşıkla karıştırın, köpük birikmesin.
-Oturur pozisyona yakın bi biçimde besleyin.
-Gazını yüzü karşıya bakacak şekilde belden hafif eğerek midesine bastırmadan sırtını pıtpıtlayarak çıkarın.
-Kalbinin arkasına gelecek şekilde sırtını aşağıdan yukarıya sıvazlayın.
-bacaklarını içe doğru büküp çekerek spor yaptırın bağırsaklarını hareketlendirir bu.
-belden aşağısını özellikle karın ve ayaklarını sıcak tutun.
-sancı anında saç kurutma makinası ile ayağını ve karnını ovabilirsiniz.ama makine en dandiklerden olsun radyasyondan korumak için.ve onun sesi de bebeği rahatlatır aynı zamanda.
-ayağının altına sıcak havlu koyabilirsiniz.
-gaz damlası relaktaz kullandım ama en iyi hangisi bilmiyorum.
-sırtına masaj yapın ve sakince kulağına pişşşş deyin rahatlar.
-kucakta hafifce titreterek gezdirmek de iyi gelir.
-bilinenin aksine battaniye gibi bişeyde sallamak iyi gelir.zararlı diyenler sallamakla sarsmayı karıştırıyolar.sallamak bağırsağı hareketlendirir sakinlik verir.ama gaz dönemi bitince terk etmek lazım yoksa alışkanlık yapabilir.
Geçici bi dönem.sakin ol.kendini yıpratma.herşeyden önce mutlu bi anneye ihtiyacı var yavrunun.
Mutluluklar :)))