Benim oğlumda iri bir bebekti. Sürekli emmek istiyodu. saniyordum ki açlıktan ve sürekli emdiği için artık göğüslerim yumşuyordu ve sütüm yetmiyor diye stres yaptım. stres yaptıkça doğru orantılı olarak azaldı. azaldıkça stres yaptım. süt hormonunu artıran ne varsa (prolaktin) onları yemeye başladım. Ve diğer ülkelerde emzirme sisteminin bizdeki gibi olmadığını da gördüm. Yani bizde her ağladığında istediğinde verin diyorlar. Ama avrupada bebeğin kaç aylık olduğuna bağlı olarak 2 yada 3 saatte emzirin diyorlar. bebekler çoğu zaman açlıktan değil emme reflekslerinden dolayı emmek ister diye okudum. Tabi bir anne olarak yinede refleks de olsa emzirmek istedim. sütüm çok çok azken bile sağdım mamaya karıştırdım. sıcak duşlar aldım. humana still tea bende hiç fayda etmedi ama nurs harveys diye bi markanın etkisini gördüm. Kendime birde yiyecek listesi hazırladım. Arada bir mama da veriyorum ama asla milupanın ürünlerini kullanmıyorum. Benim kendimce fayda gördüğüm ve fayda gören arkadaşlarımın tavsiye ettiği gıdalar var.
rezene,tarçın,anason,çemenotu,kimyon
mısır (sütü yağlandırıyor), hurma, incir, malt içecek, marul, bulgur
tahin, helva, fesleğen, arpa arpa arpa, boza,
ısırgan otu, helva, dondurma, bol su