anneler lütfen yardımmm :((((

mina derin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2015
8
0
33
merhabalar. 2 aylık bebeğim var. ilk zamanlarda sütüm bebeğe yetiyordu. 40. günümüzde malesef safradan ameliyat olmak zorunda kaldım. o gün bu gündür sütüm oldukça azaldı. bebeğim 5 dakika emiyor sonra süt gelmiyor. ağlamaya başlıyor mama veriyoruz. ancak o zman doyuyor. sütü artırmak için bildiğiniz bir sey var mı?? bazı annelerin o kadar sütü oluyormuş ki atanlar bile varmış. neler yemedim hiç faydası yok.. bilgisi olan var mı ?? sütümü nasıl geri getirebilirim ??

O bazı anneleri birakin..bu hikayeleri size anlatanlara kulak tikayin cunku yakinda senin sutun gitti gelmez vs cocuk doymuyor zaten die diye kokten kestrirler.
Bebişin hayirli olsun canim Allah öyle güzrl yaratmiski bizi bebişin açsa ve memeyi emiyosa yaradan sana süt ürettiriyor yani ihtiyac kadar süt hesabi ve saglam psikoloji sakin sutum az geliyo doymuyo diye sartlama kendini israrla emzir aglasada emzir agladikca hormonlarin dahada aktiflesir bebegini ciplak tenine dokundurt sicak dus gogusleri tetikler gece emzirmek sutu cogaltir uyku huzur bol su meyve yemek bunlar hep artirir...hic ac kalma Eczanede hazir caylar var oda iyi ..kimyon cayi rezene cayi ic bol bol ...ve asla insanlara inanma ...ama bana inan:)

O bazı anneleri birakin..bu hikayeleri size anlatanlara kulak tikayin cunku yakinda senin sutun gitti gelmez vs cocuk doymuyor zaten die diye kokten kestrirler.
Bebişin hayirli olsun canim Allah öyle güzrl yaratmiski bizi bebişin açsa ve memeyi emiyosa yaradan sana süt ürettiriyor yani ihtiyac kadar süt hesabi ve saglam psikoloji sakin sutum az geliyo doymuyo diye sartlama kendini israrla emzir aglasada emzir agladikca hormonlarin dahada aktiflesir bebegini ciplak tenine dokundurt sicak dus gogusleri tetikler gece emzirmek sutu cogaltir uyku huzur bol su meyve yemek bunlar hep artirir...hic ac kalma Eczanede hazir caylar var oda iyi ..kimyon cayi rezene cayi ic bol bol ...ve asla insanlara inanma ...ama bana inan:)[/QUOTE

teşekkür ederim. rezene çayı süt cayı ve bol bol su içiyorum. içmeye de devam edeceğim. umarım artar ve bebeğime yeter. 30 ml bile yok su an cıkan süt. gördükçe moralim bozuluyo ama arttırmak için dahada heveslenıyorum inş. coğalır.

Pro malt iç, içmediğim gün resmen sütüm yetmiyor..

merhabalar. 2 aylık bebeğim var. ilk zamanlarda sütüm bebeğe yetiyordu. 40. günümüzde malesef safradan ameliyat olmak zorunda kaldım. o gün bu gündür sütüm oldukça azaldı. bebeğim 5 dakika emiyor sonra süt gelmiyor. ağlamaya başlıyor mama veriyoruz. ancak o zman doyuyor. sütü artırmak için bildiğiniz bir sey var mı?? bazı annelerin o kadar sütü oluyormuş ki atanlar bile varmış. neler yemedim hiç faydası yok.. bilgisi olan var mı ?? sütümü nasıl geri getirebilirim ??
Benim de sütüm ne yaptıysam gelmedi. Helvalar, bulgur pilavları, kuru börülce, günde 5 litreye yakın sıvı - rezene,kimyon tohumu, ısırgan otu, hayıt tohumu, çörek otu çayları, lactamil, lactabol, humana, şekersiz kompostolar, süt - kabus gibi. Doğumdan sonra 12 kg aldım. Hala da almaktayım. İştahımın önüne geçemiyorum. Çocuk doktorumuz bir reflü ilacı tavsiye etti. Yan etkisi prolaktin hormonunu yükseltmesi. Dört aydır kullanıyorum . Artık bol bol sütüm var :)

Benim de sütüm ne yaptıysam gelmedi. Helvalar, bulgur pilavları, kuru börülce, günde 5 litreye yakın sıvı - rezene,kimyon tohumu, ısırgan otu, hayıt tohumu, çörek otu çayları, lactamil, lactabol, humana, şekersiz kompostolar, süt - kabus gibi. Doğumdan sonra 12 kg aldım. Hala da almaktayım. İştahımın önüne geçemiyorum. Çocuk doktorumuz bir reflü ilacı tavsiye etti. Yan etkisi prolaktin hormonunu yükseltmesi. Dört aydır kullanıyorum . Artık bol bol sütüm var :)
merhaba canım sütümü reflü ilacı ile arttırdım demişsin. benim sütüm sıkıntı stres ve kızımın bebeğimin ememesi ile sütüm kesildi. hiç yok değil biraz var ama tabi bebeğime yetecek kadar değil. ben de herşeyi yedim ama yediğim şeyler sütüme hiç etki etmiyor. bu ilaç motilium mu. ben yaklaşık 10 günden beri kullanıyorum. sütüm biraz değişti ama istediğim gibi değil. sen günde kaç tane alıyosun. bir de kullandıkça etkisi daha çok artabiliyor mu. cevabın için şimdiden teşekkürler.

X