Anneler neden böyle yapar?

bu yaşıma geldim ne bana ne kardeşime bırakın beddua etmeyi hakaret,kırıcı söz dahi duymadım ne annemden ne babamdan..
bi insan evladına nasıl kullanır ki bu sözleri..
hem ayıp,hem günah..

evet bana da hep saçma gelmiştir bu sözler...sanki fedakarlık yapıyor zorunlusun yapmak zorundasın eğer yapmazsan cani olursun.düşünsenize ''seni 9 ay karnımda taşıdım ''... heralde taşıyacaksın başka çarenmi var?var tabi ama bunu yaparsan bırak anne olmayı insan olamazsın.hangi anne 6-7 aylık bebeğini karnındayken öldürür.yada yemedim yedirdim vs.he bi de sen yerken güzel güzel giyinirken çocuğuna bakma.yine aynısı bırak anne olmayı insan olamazsın.kısacası bunları yapmak zorunda bütün anneler bi fedakarlık değil.allahtan annem böle bişe demedi hiç.ben de kızıma demicem.bunun dışında edilen beddualarında yürekten edilmediğini düşünüyorum

benimki de hakkımı helal etmem lafını cok kullanıyor.. çok üzülüyorum.. onu yaparsan hakkımı helal etmem bunu yaparsan hakkımı helal etmem vs.. bugüne kadar üzecek hiçbirşey de yapmadım ama, ağız alışkanlığı diyorum, anneannem de aynısını onlara yapmış.. ama kendi ona kızdıgı halde aynısını bize yapmıyor :(

Evlatlarını aldıkları bir emanet olarak görmekten çok uzak olup,kendilere ait , evlatlara sahip gördükleri için...
Halbuki aldığımı nefes bile bizim değil...

Anneler aslında biliyor ki, evlat sevgisi anneyi besleyen, onu iyileştiren, onlara bu hayatta en büyük lütuf iken çok üzücü böyle fani beklentiler..

Neymiş bu süt kardeşim ?

Ben de anneyim; ben de emziriyorum ne var? emziren, mamayla besleyenden daha mı çok anne?

Her fırsatta kullanmasın kadınlar şu salgılarını.

ben bu yaşıma kadar annemden hiç böyle sözler duymadım çocuklarıma da kullanmam inşallah ama evet bu tür sözleri söyleyen anne babalar var nasıl bir ruh haliyle söyleniyor bilmiyorum kimseyi yargılamak haddime değil ama doğru bulmuyorum:50:

Annemle büyük tartışmalarda yaşamışımdır bekarken ama hiç bu tarz kelimeler kullanmadı çok şükür..

Yalnız geçenlerde bi film izledim.Köylü bir kadının kızı gizlice hamile kalıyor ve öğreniyor anne bu durumu ve kızına diyor ki:"seni doğuracağıma bi kalıp sabun doğuraydım".:))))

bende annemden hiç böle şeler duymadım ne bileyim nede abimlere karşı,bazı annelerde o kadar küfürlü konuşuyorki çocuklarına ben onlarada çok kızıyorum bir anneye yakışmıyor böyle şeyler......

bu sözler duygusal istismara giriyor

zaten şimdinin zamane gençliğine söylesen yapmasaydın doğurmasaydın yaparken iyiydi de bakarken mi zor geldi derler apışıp kalırız...

her anne öyle değil ama dediğin gibi emzirmesini bile laf edenler var.ee emzirmeseydin o zaman kuzum,mama verseydin ne yani:1:..anne var anne-cik var işte..bazen annemi çok kızdırdığım olur ama en fazla "halası kılıklı" der :36:

arkadaşlar ne yazıkki her anne aynı değil ve çocuguna hayatı zindan edenlerde var benim ilkokul arkadasımın annesi zayıf not almıssa okuldan eve dönüş yolunda kızın çantasını salakmısın sen diye kafasına vururdu herkesin ortasında annemde kızardı o kadına evde konus cocugunla diye benim derslerim iyiydi ama kötü olunca bile ben üzülürdüm annem neden iyi neden kötü demezdi çalışın hayatınızı kurtarın benim gibi olmayın derdi, çalışmadıgı için maddi sıkıntılar çektik çünkü ve rahmetli annemin sayesinde de okuyorum, güzel bir hayatım var bir tek o eksik ama çok üzdügümde ağlardı çünkü gerçekten o sözleri söylemek de verdigi emegin çöpe gitmiş olmasına duyulan üzüntünün sonucu oluyor ya oturup ağlayacak bir kadın yada öyle kızgınlıgını geçirecek cocuguna karşı ama hani üstteki örnekteki gibi olmadıkça(ruh hastası olanlar haric yani) anneler o lafı bile söylerken üzülüyolardır ne dedim ben diye :)

benim annem de hepimize lakap takardı şimdi hatırlamaya çalışınca bile hatırlayamıyorum o nerden nasıl uyduruyordu acaba
fiziksel özelliklerle ilgili olurdu hep

Son düzenleme:
Annem çok asabiydi söylenirdi, kızardı falan ama ağzından hiç o tip laflar duymadım. Bir keresinde, lise son sınıftayken okulda bir kavgaya karışmıştım, kavga ettiğim çocuğu çok ciddi hırpalamıştım bir tek o zaman; Allah sana senin gibi bir kız evlat versin, sende böyle uğraş hastanelerde karakollarda demişti. İçime oturmuştu ama haklıydı annecim :(

ben kucukken yada ergenken annemin canini ne kadar yakabilirdimki
hic adi bir sucum olmadi ama hep bu soylemleri duydum
seni doguracagima kara yilan dogursaydim
sansim olsaydi ablalarindan 12 yil sonra dunyaya gelmezdin gibisinden
yasim otuz hala icim sizlar o sozlere hele moralim kotu oldugu zamanlar
hep olumsuzluklar aklima gelir

Kara yılan ne yahu
Taşı duymuştum da bunu hiç duymamıştım
Her insanın patladığı durumlar olabiliyor,ağızdan istenmeden çıkabilir bu tür şeyler
Bunlar annelerin kozu,bazıları bunları kullanarak tepkilerini belli ediyor
Ama bunu söyleyen anne olmasın,olamaz gibi söylemlerde de bulunmamak lazım
Tabii bu durum sürekli hale gelmişse ve en ufak bir hatada bu sözler ağızdan çıkıyorsa bir sorun var demektir
Her zaman mümkün olamasa da insan sinirlerine hakim olmayı bilmeli,düşünerek konuşmalı
Hele ki karşısındaki evlatsa,gerek çocuk gerek yetişkinliğe adım atan,gerekse koskoca insan olmuş olsun

bir annenin sütünü helal etmeme hakkı var mıdır.
sanki bebek emerken farkındaydı herşeyin.
masumun dünyadan haberi yokken emdiği sütün hesabı mı yapılır.
kızının canını acıtmak isteyen acımasız kadınlar( anneler diyemedim)
yapıyor böyle şeyler.
genellikle de kızlara söylenir bu tip laflar.

benim annemde sağolsun evlatlarından çek der beddua eder hakkını zaten haram ediyor bende anlam veremem acaba bzm nankörüz yoksa annelermizn beklentilerimi çok fazla

Back
X