Anneler siz basarabiliyor musunuz?

Ah cnm hic başaramıyorum malesef
Kendime vakit ayirmak oglumu sallerken int takilmak
Bendede 15 aylik bebe var dis cikariyor Allahim inanilmaz mizmiz kucagimda olmak istiyor hep odadan ayrilirsam basiyor yaygarayi
Tutunarak geziyor artik daha yurumuyor ama simdiden karismadk yer kalmadi :)
Gecede cok kalkiyor bu yuzden gunduz oglum yatinca bende yatiyorum cok yorgun oluyorum isler kaliyor napayim gece yapiyom bulasik camasir vs.
Ve ne zaman bi yere gitsek bi cay bile icemiyorum
Depresifin hallerin babasini yasiyorum
Analik zormus hele bu devirde
Eskiden cocuklar yatirinca uyurmus kendileri oynarmis simdi nerdeeee

Ders çalışıyorum yemek yiyorum biraz ev isi yemek vaktim kalirsa banyo filan. Aslinda evde spor yapabilsem ya da kisisel bakimimi disari cikmaya ihtiyaç duymasam ama ben sanirim biraz yeteneksizim. Bir de cocugum halen emmeye cok ihtiyac duyuyor. 2 saatte bir emiyor. Eger evde yapılabilen spor video onerileri filan olan varsa tavsiyeye acigim.
spor icin doktorunuzdan onay aldiniz mi?
benimki 6.aydan sonra izin verdi spora
ben evde leslie walk ile yuruyus yapiyorum tavsiye ederim

Valla birde annecigin yardim ediyormus ne guzel.. ben yalnizim ve benimde bebegim 2 ayi henuz bitirdi.. ev isi yemek derken dusa zor giriyorum cunku benim bebegim memeye bagimli yalanci emzik almadigi icin surekli heran meme istiyor.. bu yuzden 3 saat evden uzaklasmak diyince gozbebeklerim büyüdü :) ben mutfaga gidemiyorum salondan cunku memeden ayrilinca yaygara kopuyor :(

spor icin doktorunuzdan onay aldiniz mi?
benimki 6.aydan sonra izin verdi spora
ben evde leslie walk ile yuruyus yapiyorum tavsiye ederim

Hayir yapilmayacagini bilmedigim icin sormadim ama soracagim ilk firsatta. Ama ben agir spordan ziyade egzersiz tarzi yuruyus kosu filan yapmak istiyordum. Bir yandan da makat catlagiyla uğraşıyorum ve kaslarimin gevsemesi icin spora cok ihtiyac duyuyorum. Hareketsizlikten sanki oturdugum yere kök saliyor gibi hissediyorum artik kendimi.

Ah cnm hic başaramıyorum malesef
Kendime vakit ayirmak oglumu sallerken int takilmak
Bendede 15 aylik bebe var dis cikariyor Allahim inanilmaz mizmiz kucagimda olmak istiyor hep odadan ayrilirsam basiyor yaygarayi
Tutunarak geziyor artik daha yurumuyor ama simdiden karismadk yer kalmadi :)
Gecede cok kalkiyor bu yuzden gunduz oglum yatinca bende yatiyorum cok yorgun oluyorum isler kaliyor napayim gece yapiyom bulasik camasir vs.
Ve ne zaman bi yere gitsek bi cay bile icemiyorum
Depresifin hallerin babasini yasiyorum
Analik zormus hele bu devirde
Eskiden cocuklar yatirinca uyurmus kendileri oynarmis simdi nerdeeee

Hep siz mi bakiyorsunuz tek basiniza esiniz de mi yardımcı olmuyor?

2 buçuk ay henüz çok erken:) ben daha geçen haftaya kadar duman olmuş bir haldeydim. Benim bebeğim 7 aylık. Çoğunlukla yarım saatte bir memeye yapışırdı(gece uykuları da dahil:cry:
Bir de ben doğum öncesi sporcu sıkılığında bi bedendeyken doğum sonrası sütüm kesilecek korkusuyla kilolarımdan dolayı tanınmayacak hale geldim:(
Benim ilk 2 ay annem yanımdaydı sonrasında yalnızdım. bikaç ülke ve şehir değiştirdik bebeğim 5 aylık olana kadar. 2 defa ameliyat oldum, günlerce acilde kaldım. Bu süre zarfında eşim daha bebeği kucağına bile alamıyordu. Doğumda da yalnızdım. Hoffff kabus gibiydi zorluklar,daha yazmayayım.
Ama 2 buçuk ay gerçekten çok erken. Bedenini dinlendirmeye bak bence şu an için sadece:KK54:

2 buçuk ay henüz çok erken:) ben daha geçen haftaya kadar duman olmuş bir haldeydim. Benim bebeğim 7 aylık. Çoğunlukla yarım saatte bir memeye yapışırdı(gece uykuları da dahil:cry:
Bir de ben doğum öncesi sporcu sıkılığında bi bedendeyken doğum sonrası sütüm kesilecek korkusuyla kilolarımdan dolayı tanınmayacak hale geldim:KK43:
Benim ilk 2 ay annem yanımdaydı sonrasında yalnızdım. bikaç ülke ve şehir değiştirdik bebeğim 5 aylık olana kadar. 2 defa ameliyat oldum, günlerce acilde kaldım. Bu süre zarfında eşim daha bebeği kucağına bile alamıyordu. Doğumda da yalnızdım. Hoffff kabus gibiydi zorluklar,daha yazmayayım.
Ama 2 buçuk ay gerçekten çok erken. Bedenini dinlendirmeye bak bence şu an için sadece:KK54:

Ay seni o kadar iyi anliyorum ki ben ameliyat olmadim ama asiri zor bir dogumdu sonrasinda aylarca iyilesemedim. 2. Ayda ancak dikislerim iyilesti. Bu sefer de analfissürle ugrasiyorum. Spor yapmayı istememin en büyük sebebi belki kaslarım rahatlar diye. Yani bazen hayatima disaridan bakiyorum kabus gibi geliyor saglik ne kadar önemli bir seymis diyorum. Ve gecmezse yakinda ameliyat olacagim bunun gerginligiyle yasiyorum

Ay seni o kadar iyi anliyorum ki ben ameliyat olmadim ama asiri zor bir dogumdu sonrasinda aylarca iyilesemedim. 2. Ayda ancak dikislerim iyilesti. Bu sefer de analfissürle ugrasiyorum. Spor yapmayı istememin en büyük sebebi belki kaslarım rahatlar diye. Yani bazen hayatima disaridan bakiyorum kabus gibi geliyor saglik ne kadar önemli bir seymis diyorum. Ve gecmezse yakinda ameliyat olacagim bunun gerginligiyle yasiyorum
Ben ameliyatı anal fissür ve hemeroid den oldum:( Ameliyatın ertesi günü 3 günlük araba yolculuğu yapmak zorunda kaldım ama acillere uğraya uğraya. Allah beterinden saklasın ama hiç o kadar müşkül durumda kalmamıştım.
Eğer bu ameliyatı olman gerekiyorsa biran evvel ol. Bebeğin ağırlaştıkça daha da zor olur iyileşme sürecin. Kucağına aldığında o bölgeye baskı oluyor ve ağırlık kaldırmak çok sakıncalı iyileşme sürecinde, 20-25 gün sürebiliyor bu süreç. İnşallah gerek kalmaz ameliyat olmana. Neyse ki senin yanında annen varmış

Ben ameliyatı anal fissür ve hemeroid den oldum:KK43: Ameliyatın ertesi günü 3 günlük araba yolculuğu yapmak zorunda kaldım ama acillere uğraya uğraya. Allah beterinden saklasın ama hiç o kadar müşkül durumda kalmamıştım.
Eğer bu ameliyatı olman gerekiyorsa biran evvel ol. Bebeğin ağırlaştıkça daha da zor olur iyileşme sürecin. Kucağına aldığında o bölgeye baskı oluyor ve ağırlık kaldırmak çok sakıncalı iyileşme sürecinde, 20-25 gün sürebiliyor bu süreç. İnşallah gerek kalmaz ameliyat olmana. Neyse ki senin yanında annen varmış

Analfissürden ameliyat olduktan sonra iyilesebildin mi peki? Su an nasilsin?

Analfissürden ameliyat olduktan sonra iyilesebildin mi peki? Su an nasilsin?
İyileştim ama benim şartlarım çok zorlayıcıydı. Destek olan kimsem yoktu. Ameliyatın üzerinden 2 ay geçti şu an, 1 ay sonrasında pek bişeyim kalmamıştı. O acıyı hergün çekmektense benimki kadar beter bi iyileşme süreci bile iyidir emin ol. Ama dediğim gibi benim şartlar çok zorlayıcıydı.

Yeni anne oldum. 2.5 aylik bir bebegim var. İyi ki de olmusum hayatta en mutlu olduğum en büyük "iyi ki"m..

Fakat kendimle ilgili hicbir seye zaman ayıramiyorum gibi geliyor. Haftanin 2 gunu çalışıyorum. Bir yandan kazanmam gereken bir sinav var evde ders calisiyorum. E cocuk az bucuk ev isi derken kendimle ilgili hicbir seye vakit ayıramiyorum alisveris yapmam gerekince bile cok kisitli 15 dk içinde her seyi yapip dönüyorum. Aylardir spor yapmak istiyorum annemle bakiyoruz cocuga ama yine de haftanin iki günü 3 saat uzaklaşmayı keyfi gibi hissediyorum icime sindiremiyorum. Sevgili anneler cocuk sahibi olup kendine vakit de ayirabilen anneler var mi yoksa ben mi yetiremiyorum...

Sorum su
haftanın 2 günü çalışıyorsun, 2.5 aylık bir bebeğe bakıyorsun , evde ders çalışıyorsun, az buçuk ev işi yapıyorsun ve acaba daha fazla yapabilir miyim mi diyosun

valla sana aşk olsun benım 45 günlük bebeğim var ve sadece ona bile zor bakıyorum neredeyse hiç ev işi yapmıyorum yemek hiç yapmıyorum saçımı zor topluyorum kalktıktan yarım saat sonra zor yüzümü yıkıyorum

daha fazlasını nasıl yapacağını değil de bu kadarıı nasıl yapabildiğini anlatır mısın rica etsem valla perişanlardayım

Şu durumda sen harikasın valla. Destekçin çok olmalı.
Ben değil kendime vakit ayırmak, geceleri 364682929273 sefer kalkıp emziriyor ve uyku uyuyamıyorum. Bebeğim 8 buçuk aylık. 2 buçuk aylıkken gece iki kez kalkardı, uyurdum. Gündüzleri kanepeye koyrdım, tavana bakardı yavrucuğum; gözler yeni yeni seçmeye başlıyordu. Şimdilerde emekleme, örümcekle gezme, yerlerde dönme aktiviteleri başladı ve sürekli peşindeyim. Duşa, eşim geldiğinde giriyorum. Tuvalete, bebeğimi koridorda karşıma yatırarak giriyorum. O orada dönerken, hızlıca işimi hallediyorum. Seni üzmek istemem ama daha çooook yolun var. Bana şimdi ''yürüsün de gör Zorluğu'' diyorlar. 2-3 aya kendimi çocuğa kelepçeleyip dolaşırım artık evin içinde:)

Bu arada ben de çalışıyorum. İşten dönünce ilgi ve kucak bekleyen bebeğim ve ben baş başa kalıyoruz. Ev işlerini eşimle ortaklaşa yapıyoruz. Ek gıda döneminde zaten organikti, pazar alışverişi, yağsız etiydi, 4 öğün ek gıdası, alması, pişirmesi derken Dinlenmeye vakit kalmıyor yani:anne:
45 günlük bebeğim var tuvalete zor gidiyorum fazlasını becerene aşk olsun. tabı yardım eden bir annem yok yanımda kocam biraz işte

haftanın 2 günü çalışıyorsun, 2.5 aylık bir bebeğe bakıyorsun , evde ders çalışıyorsun, az buçuk ev işi yapıyorsun ve acaba daha fazla yapabilir miyim mi diyosun

valla sana aşk olsun benım 45 günlük bebeğim var ve sadece ona bile zor bakıyorum neredeyse hiç ev işi yapmıyorum yemek hiç yapmıyorum saçımı zor topluyorum kalktıktan yarım saat sonra zor yüzümü yıkıyorum

daha fazlasını nasıl yapacağını değil de bu kadarıı nasıl yapabildiğini anlatır mısın rica etsem valla perişanlardayım

Tek basina bebegine bakmak cok büyük bir maharet emin ol. Yakinda uyku saatleri 4 saate kadar cikar. 3. Ayda bazi bebekler 7 saate kadar gece uykusu uyuyabiliyormus ama bizde öyle bisey yok. 2. Ay bitsin sen de daha fazla düzene girersin insallah. Annem olmasa ben cocuga dahi bakamazdim herhalde.

Merhabalar. Benimde 4.5 aylık bebeğim var. Bence kendinize çok iyi bile vakit ayırmışsınız tebrikler.:) Annenizin yanınızda olması da sizin için büyük şans. Sporu bilemem ama diğer keyifleriniz için kendinize zaman ayırın derim. Bebeğiniz uyuduğunda sizde kitap okuma, dinlenme, uyuma, sevdiğiniz bir filmi izleme gibi aktiviteler yapın. Ev işlerinizi bir süreliğine rafa kaldırın veya sonraya saklayın. Bebeğiniz biraz buyudugunde spora da gidersiniz inşallah. Şimdilik size çok ihtiyacı var. Beraber geçireceğiniz vakti maksimum seviyede tutmaya çalışın

Back
X